Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka jednej córki

Bede dawala dziecku klapsy!

Polecane posty

Gość matka jednej córki

Wkurwiaja mnie teksty typu-klaps to przemoc,nie wolno bic dziecka itp. ja mojej 9-letniej corki nie bilam i teraz zbieram owoce tego postepowania!Pyskuje,kiedy jest cos nie po jej mysi potrafi na mnie krzyknąć.Dzis np przed wyjsciem do szkoly byla niegrzeczna wiec mowie do niej ze ma od dzis kare na komputer i kolezanki a ona zatknela uszy i zaczela spiewac.Normalnie ignorowala co do niej mowilam! Od dzis poczuje moja i męża rękę!Gadanie nic nie da,kary tez.Dostanie raz,drugi po tylku to moze zrozumie co nieco!Wychowywanie bezstresowe jest do dupy1Zreszta widac po dzisiejszej mlodziezy i dzieciach co robi wychowywanie bez klapsow-sodoma i gomora!

Gość ja tez jestem za
!!!

Gość sdgsdgdgds
Też jestem zdania że klapsy są potrzebne(oczywiście bez przesady :) ). Ale najlepsze jest to że w 2010r weszła jakaś ustawa o tym że nawet klapsów zakazują :P

Gość 666222
trzymam kciuki gdy cos bedzie do ciebie mąż mówił, prosił cie, a ty bedziesz miala to w dupie to tez niech ci w pysk "klapsa" przypieeeerdoli, a co? jestem za rownouprawnieniem, jak mozna dziecku tak samo mozna durnej babie czemu nie?????

Gość matka jednej córki
Super niania pewnie kazalaby mi ja posadzić na karnym jeżyku a ja mam w dupie super nianie i jej debilne rady!Niby trzeba dziecku tlumaczyc i rozmawiac a mnie juz nie raz i nie dwa zaschlo w garde od gadania.To jak grochem o sciane-Ty gadaj a adziecko i tak ma gdzies co do niego sie mowi. Ja bita nie bylam ale nie ukrywam ze nieraz dostalam od mamy scierka po glowie czy kapsa raz na ruski rok.I co?Wyrosl ze mnie normalny czlowiek,bez zadnej skazy na psychice! Tak samo kiedys nauczycie to byl autorytet,czuo sie przed nim respekt.A teraz co?Nauczucie boi sie ucznia,boi sie zwrocic mu uwage za zle zachowanie bo a nuż wyląduje przed sądem za znecanie sie nad uczniem :O ja rozumiem ze nie wono dziecka napierdalac raz za razem ale klaps za nieposuszenstwo powinien byc!

Gość koooooookooo
Czego wy oczekujecie od Ciemnogrodu?? No ludzie, przecież takie coś nawet nie pomyśli, gdzie popełniła błędy wychowawcze, tylko od razu z grubej rury -klapsy! Wbij sobie do głowy, niemyśląca istoto, że to tylko przejaw twojej i Twojego (o zgrozo) męża, a nie żadna metoda wychowawcza. Pewnie, pokaż dziecku, że jej rodzic zadaje jej fizyczny ból, chcesz być autorytetem i bić? ? to nie dziw się, gdy za kilka ładnych lat córka będzie cie miala w doopie i pójdzie z chłopakiem , a ty nawet nie będziesz wiedziała co u niej. Jest wiele metod, wystarczy trochę poczytać, poobserwować. To Ty nawaliłaś (i twój mąż), więc ty weź doopę w troki i pomyśl jak to zmienić.

Gość dfgbhnjmk,l
Życzę Ci, żeby ktoś dwa razy większy od Ciebie dał Ci "klapsA" Przecież nie masz wyczucia w ręku, nie wiesz jak boli taki klaps. Jestem przeciw. Moja córka jest bardzo grzeczna i zamiast przemocy potrafi rozmawiać, tłumaczyć. Jak wychowałaś dziecko tak masz :o Żałosna kreaturo matki. Kiedyś i Twoje dziecko będzie miało dziecko i będzie je klapsami wychowywać. Ty lepiej naucz je w cywilizowany sposób rozwiązywać problemy a nie stosować przemoc. Dzieci większość zachowań przejmuje od rodziców. Skoro córka zatyka uszy jak do niej mówisz to oznacza tylko że i Ty nie potrafisz jej wysłuchać, więc dlaczego ona ma Cię szanować?

Gość koooooookooo
miało być- twoj i twojego meza przejaw słabości

Gość 666222
tylko nie dostan wytrzeszczu jak dziecko w obronie wlasnej tez ci pierdolnie, podnosząc reke na kogos musisz sie z tym liczyc ze po pysku tez mozesz rowniez oberwac, to dziala w dwie strony, zreszta jak corka ma cie w dupie twoje gadanie, twoją osobe to sobie mozesz ją lac a wiem ze i tak poprawy nie bedzie, a wrecz jeszcze o wiele gorrzej bo bedzie wam robic wszystko na zlosc i zemsty

Gość to ja ci powiem ze
teraz już za późno na wprowadzanie klapsów. Dziecko jest na tyle duze, ze kapuje przecież co się dzieje. odbiera sygnały ze srodowiska, ma dostęp do internetu, telewizji...wystarczy ze w szkole gdzieś jej się wymsknie, ze dostała klapsa, czy nawet specjalnie powie, i masz prokuratora na głowie. dziecko mogłoby chcieć ci zrobić na złość, ale nie zdając sobei sprwy z konsekwencji z tego, ze robi sobie krzywdę

Bicie tu nie rozwiaze problemu. Mysle, ze wczesniej nie byliscie konsekwentni co do jakis kar wczesniej i teraz sobie nic z tego nie robi, ze czegos jej zabraniasz...poporstu wie, ze ty tylko tak gadasz....

taaaa uwazasz, ze taki klaps pomoze?? Wrecz przeciwnie, dziecko bedzie sie jeszcze bardziej buntowalo. A ty idziesz po najmniejszej linii oporu. Dac klapsa, jakie to latwe. Poprostu wykorzystujesz przewage nad dzieckiem nic innego. Wspolczuje

ja też dostawałam wciry od mamy jak coś przeskrobałam!!!! ludzie jebnijcie się w te kurwa puste łby!!!! jak ktoś pisze że da klapsa to wy od razy macie wyobrażenie o patologicznej rodzinie gdzie się napierdala dzieci kijami i zamyka w piwnicy.. Ci którzy tak to widzą może sami się uchowali w takiej rodzinie.. przynajmniej miałam jakiś szacunek do mojej mamy i wzbudzała we mnie respekt.. nigdy jej nie obraziłam czy też zlekceważyłam !!! a teraz?? jebane bachory wam włażą na łby!!! ale to wasza sprawa każdy wychowuje indywidualnie dziecko..tylko później wyrastają z nich cuda co to się naśmiewają z innych w szkole, kradną, bij,a przeklinają.. bo to jest kurwa to wasze bezstresowe wychowywanie dzieci!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dfgbhnjmk,l
O zgrozo, co za plebs :o

Gość koooooookooo
YOanna_z_miasta: "ludzie j**nijcie się w te k**wa puste łby!!!!" "napie**ala dzieci kijami i zamyka w piwnicy" "j**ane bachory wam włażą na łby!!!" jesteś idealnym przykładem, aby jednak dzieci nie bić:D

Gość Kuuurwaaa obudziła sie
obudziła sie po 9 latach i teraz bierze sie za tresure , debilko pojebana dziecko sie wychowuje i uspolecznia od pieluchu,od narodzin z kazdym dniem, nawet niemowlaka, a nie po prawie 10 latach i gdy wsiąknela jak gabka swoje zle nawyki, dziecko sie wychowuje a nie tresuje ciemnoto

Gość matka jednej córki
666222 jakby mąz do mnie mowil to bym go sluchala bo jestem nauczona sluchac co sie do mnie mowi :)

Gość Light in Silence
też jestem ZA klapsem, widać niektórzy nie umieją odróżnić klapsa od napierdalania. To jest dopiero patologia umysłowa!

Gość Kuuurwaaa obudziła sie
Do...YOanna_z_miasta jak nigdy matki nie z lekcewazylas czy obrazilas to za co cię lała?? heee? zapewne nic nie odpiszesz bo sama sobie teraz zaprzeczysz Ja jestem porządnym uczciwym człowiekiem, a bylam baardzo bita, i moja uczciwosć i porządnosc zawdzieczam sobie a nie dzieki biciu

Gość Dobre sobie1111
...666222 jakby mąz do mnie mowil to bym go sluchala bo jestem nauczona sluchac co sie do mnie mowi ".. Haaa nie wierze ze ani razu do tej pory nie posprzeczalas sie z mezem, zawsze sa jakies mniejsze lub wieksze nieporozumienia wiec nie czaruj tu nam ze jestes taka podlega i posluszna mezowi na kazde p[strykniecie bo teraz juz bajki piszesz

Gość Light in Silence
Sacryfical Suicide -dziękju za uznanie :D ale jak już to trafiłAM (nie trafiłEM) :D

Gość matka jednej córki
Bedziecie mieli dzieci to pogadamy :O Mam jeszcze 3-letnia córke,ktora nie wie co to klaps,bo ich nie dostaje.Jest chwilami niegrzeczna,jak to male dziecko.Wiem ze nie potrafi racjonalnie wytlumaczyc mi powodow swojego zlego nastroju,wiec krzyczy albo tupie nogami i ja to rozumiem.Staram sie z nia rozmawiac,tlumaczyc (tak bylo tez ze starsza córka).Jednakkiedy bedzie miala 9 lat,jak jej siostra i bedzie spiewac jak do niej mowię to nie wiem czy jej nie dam klapsa na tylek!W tym wieku dziecko perfidnie pokazuje swoim zachowaniem ze ma matke geboko gdzies.I nie mowcie mi ze spalam przez 9 lat i teraz sie nagle obudziam!Ja ja wychowuje cay czas,rozmawiam,tumacze i co?Mam dalej mowic,tlumaczyc i karać?Przeciez to gówno daje!

Gość Light in Silence
bazienka- nie uruchamiaj się, piszę ogólnie, nie odnosząc się do tego konkretnego przypadku :)

Gość Dobre sobie1111
Mam dzieci i wiem co mowie, zreszta mozna miec 11 dzieci i gowno znac sie na wychowaniu, to nie ma reguły czy ktos ma dzieci czy nie, A ty jak zareagujesz jak corka w obronie wlasnej odda tobie ? przeciez jak ja uderzysz to ejst odruchj bezwarunkowy kogos odepchniecie badz obornienie sie, i co znowu jej walniesz bo sie broniła,? kwadratura kola, teraz sie wzielas za tresowanie? phiiii ? 9 latka zeby wpierolool dostawala, to nie dosc ze patologia to jeszcze jakies chore

Gość matka jednej córki
Taa,wychowujcie dzieci bezstresowo a zobaczycie jak bedzie wygladala Polska za lat nascie :OJuz teraz widzimy co sie dzieje-non stop slyszy sie o maltretowaniu przez gówniarzy zwierzat,o numerach jakie uczniowie wywijają nauczycielom :O

Gość matka jednej córki
To prosze mi wytlumaczyc jedna rzecz-nie bilam córki,duzo z nia rozmawiam,tlumaczę,daję kary na komputer czy na wyjscia do kolezanek wiec dlaczego jest taka niegrzeczna?Co mam jeszcze zrobic?Klękac codziennie przed nią zeby mnie sluchala?No co?Wychowuje ja tak jak tu piszecie ze powinno sie wychowywac dziecko a rezultaty sa takie jak widac:OGówno warte sa wasze rady i juz!

Gość Dobre sobie1111
I nast. tepowa przez ciebie przemawia!! to ze nie bije to nieznaczy ze wychowuje "Robta co chceta.." o nie , tak u mnie nie ma, jestes ociemniala jak myslisz ze jak ktos nie bije to wychowuje dzieciaka bez zadnych zasad i konsekwescji Ja nie bije ale moje dziec napewno nie sa wychowywane tak ze na kazde pstrykniecie robią co chca i maja co chcą, sa kary jak i nagrody, rozpieszczam, ale nie rozpuszczam, jak widac to TY teraz masz problem z dzieckiem, nie ja, moje metody nigdy nie zalwiodly, ani razu skragi nie uslyszalam na wlasne dzieci, mają mnostwo znajomycxh, sa lubiane przez ludzi i w szkole

Gość matka jednej córki
bazienka przeciez pisze od samego poczatku ze z nia ROZMAWIAM i to DUŻO!CZytac nie potrafisz?Co mam jeszcze robic????????:O

Gość matka jednej córki
Moja córka tez jest lubiana,ma duzo kolezanek,nasz dom jest odwiedzany non stop przez dzieci.W roku szkolnym ponad polowa dzieci zaprasza ja na swoje urodziny.Rozpieszczam,nie rozpuszczam,chwalę,nagradzam dobre uczynki i co?Pytam sie po raz enty-co mam jeszcze robic????? Kazdy mi tylko zarzuca ze chce bic dziecko,ze nie potrafie z nia rozmawiac a ja Wam pisze-ROZMAWIAM