Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikokiko

Komunijne prezenty etc etc

Polecane posty

Gość kikokiko

Mam pytanie do wszystkich ktorzy wiedza...ile wypada teraz dac w koperte dla dziecka w prezencie?Dodam ze jest to corka mojego siostrzenca.Jak teraz wygladaja komunie?Daje sie prezenty czy wiekszosc to prezenty?Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość kikokiko
podnosze

Gość kikokiko
Czy ktos sie wypowie?

Gość też się wybieram na komunię
do syna mojej chrzestnej i nie mam pojęcia ile kasy dać....

Gość kikokiko
No wlasnie....kolezanka z pracy mi mowila zeby wlozyc 100zl i kupic biblie ale moim zdaniem to za malo...naprawde mam problem:(

Gość daj na ile cię stać
a nie ile wypada, nie liczy się kwota a intencja i pamięć! Mój syn idzie w tym roku do komunii i wyraźnie powiedziałam, ze drogich prezentów sobie nie życzę, bo uczę dziecko szacunku do pieniądza.

Gość kikokiko
A ile powinna dac rodzina rodzice +dwojka 21, 22 letnich dzieci? I jeszcze mam do Was pytanie bo temat zostak podejty przez kolezanki z pracy. Zapraszajac powiedzmy rodzine w ktorej jest dwojka doroslych dzieci(22, 21) to na osobym zaproszeniu zaprosic rodzicow a na 2 osobnych te dzieci wraz z osobami towarzyszacymi.I teraz moje pytanie prezent powinien byc wspolny od tej calej 6 czy jak sie zaprasza osobno to juz wtedy 3 prezenty?Wiem wiem troche zagmatwalam;)

Gość daj na ile cię stać
ja nie będę dawać zaproszeń wcale, z rodziną jesteśmy blisko więc ustnie zostaną zaproszeni... włąsciwie to już zostali...

Gość kikokiko
No ja ze swoja rodzina takze jestem blisko ale zaproszenie dostalam i z tego co wiem otrzymali wszyscy nawet babcia.Moim zdaniem zaproszenie oficjalne byc powinno...bo to przeciez nie sa imieniny tylko Komunia.

Gość kikokiko
Na ile osob bedzie ta komunia?Bo ta na ktora ja sie wybieram na ok 50 osob.

Gość kikokiko
zy ktos sie jeszcze wypowie? Moze jakas mama ktora organizowala juz komunie?

Gość trzydwajedenstart
rany, robicie z komunii uroczystość jak ślub! zaproszenia z osobami towarzyszącymi, prezenty takie, siakie i owakie, 100 zł to mało. No bez przesady. Dziwicie się potem, że dzieciaki nie myślą o komunii jako uroczystości samej w sobie, tyle czekają na prezenty. A sami ,za przeproszeniem, sracie jakie to wypasione rzeczy musi dziecko dostać i ile kasy! Fajnie napisała pani powyżej: dziecko musi mieć s z a c u n e k do pieniądza.

Gość kikokiko
Ale pomysl bazienka- impreza na 50 osob i niech tak kazdy kupi medalik albo biblie , bez sensu prawda?Nie chce tez pojsc na latwizne i by pomyslano ze jestem skapa.Moja kuyznka w zeszylm roku organizowala komunie corki i zebrala 7 tysiecy zl jakies prezenty.Komunia na 60 osob.Bylam w szoku i stad moje pytanie po ile teraz nalezy dawac.

Gość kikokiko
Pytalam to powiedziano mi ze jak uwazam.I wez sie tu dogadaj:)Dziecko ma wszystko , poczawszy na mp3 konczywszy na WII .

Gość trzydwajedenstart
"po ile teraz należy dawać" to jest DZIECKO! DZIECKO!!! Znajdźcie lepiej dla niego czas, zabierzcie na lody, na spacer, na komunie może rower, rolki, narty? A nie: boże ! ile pieniędzy! czy nie wyjdę na głupią? czy nie wyjdę na biedaka? przecież jak dam "tylko" 100 zł to sie rodzina więcej do mnie nie odezwie! .....................

Może skoro idziecie w 6 osób to niech jedno twoje dziecko kupi Biblie, drugie medalik, a Ty z mężem jakiś większy prezent np rower, rolki, jakieś gry