Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

chrzest i komunia

Polecane posty

Witam mojemu kuzynowi urodzi艂o si臋 dziecko chlopak i mam by膰 chrzestn膮 艣ledz臋 r贸zne fora i zastanawiam si臋 czy oprocz szatki kupuje chrzestna te偶 ubranko? oraz co kupi膰 jako chrzestna lub ile da膰 kasy powiem szczerze ze 500 z艂 (niby taka 艣rednia wsz臋dzie pisze) to dla mnie sporo got贸wki. generalnie najchetniej bym si臋 wymiga艂a od tego bo zarabiam najni偶sz膮 krajow膮 nie wiem czemu mnie wybrali jak na 艣lub da艂am im tylko 300 z艂. :) czy jak dam 200-300 z艂 to bedzie ok?? czy lepiej kupi膰 jaki艣 medalik ale dla ch艂opca nie wiem doradzcie mi? druga sprawa jest ze moj fcet ma w tym roku komunie swojego chrze艣niaka i chce da膰 500 z艂 plus jak膮艣 pami膮tke czy tyle wystarczy? masakra si臋 porobi艂o na tym 艣wiecie bo ja na komunie dosta艂am zegarek i sk艂adaka hehe:) no i ostatnia sprawa mam jeszcze w tym roku komunie mojego kuzyna c贸rki ale jestem tylko go艣cem nie chrzestna co kupi膰 pozdrawiam i dzieki za odpowiedz.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Zgadzam si臋 z bazienk膮!!!! Dla dziecka powinno by膰 wa偶ne przyj臋cie komunii a nie wypasione prezenty! Kupcie mu zegarek albo jaki艣 posrebrzany obrazek ( teraz pi臋kne robi膮, nawet na allegro mo偶na kupi膰) i tyle. Na chrzest widzia艂am te偶 na allegro takie 艣liczne srebrne grzechotki z kamieniami svarowskiego- uwa偶am, 偶e to 艣liczna pami膮tka a i ceny s膮 przyst臋pne ( s膮 w艂a艣ciwie w r贸偶nych cenach)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamma 7777
Ale jakie dziecko ucieszy si臋 z pami膮tki na komuni臋?Jasne-dobrze si臋 m贸wi 偶e powinno to czy tamto-a kole偶anki i koledzy b臋d膮 mie膰 co艣 z czego b臋d膮 dumni,z czego b臋d膮 si臋 cieszy膰.Nie wszyscy rodzice zabieraj膮 kas臋 dzieciom-w mojej rodzinie dzieciaki najcz臋艣ciej zbieraj膮 na co艣 i w efekcie to kupuj膮(dopytujemy si臋 jak to za d艂ugo trwa:) ..)Na chrzest mo偶na medaliki+艂a艅cuszek(nie musz膮 by膰 b.drogie,a nawet z艂ote) ,kocyki s膮 takie fajne z haftowanym imieniem i dat膮 urodzenia,艂y偶eczki smoczki-dziecko ma艂e wi臋c nie oczekuje czego艣 konkretnego.Co do ubranka itp.zapytaj rodzic贸w czego oczekuj膮-kompletne ubranie+gromnica+szatka(+wi膮zanka+pami膮tka)to ju偶 prezent i nic wi臋cej si臋 nie daje.Zapytaj czy musisz mie膰 za艣wiadczenie ze swojej parafii czy mo偶esz zosta膰 chrzestn膮?

Udost臋pnij ten post

dzieki za pare pomys艂贸w. tak musze miec zaswiadczenie ju偶 je mam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blu2323
Ja proponuj臋, je艣li to ch艂opczyk z艂oty krzy偶yk, medalik lub obrazek z anio艂em str贸偶em. Srebrna grzechotka nie wydaje si臋 ciekawym pomys艂em - jest to taki drogi gad偶et i tyle. Najbardziej podobaj膮 mi si臋 obrazki z anio艂em str贸偶em, poniewa偶 s膮 symbolem opieki. Widzia艂am ciekawe na: http://www.zlotysklep.com/oferta/kategorie/chrzest_komunia/

Udost臋pnij ten post