Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. Mam taki problem, pewnie niektorym mamą da sie to dziwne bo przeciez pokarm matki najlepszy i wogole ale mnie karmienie piersia strasznie denerwuje;/;/ moja corcia ma 2 tyg. przystawiam ja caly czas do piersi, ale w szpitalu gdy pokarmu bylo jeszcze malo dokarmialam ja butelka. teraz pokarmu mam duzo, Mala troche possie i idzie dalej spac a za pol godz znowu budzi sie do jedzenia. gdy ja dokarmie butelka zasnie na 3-4 godzinki i nie jest juz glodna. juz nawet probowalam sciagac swoj pokarm i dawac jej go z butelki ale to mi zajmuje zbyt duzo czasu :( nie wiem co robic bo z jednej strony chce aby pila moj pokam ale czasem juz wychodze z siebie z tym jej ciumkaniem po 10 minut co pol godziny;/ czemu nie moze najesc sie "raz a porzadnie" a za kilka godzin znowu..? moze lepiej dawac jej tylko mleko z puszki? a moze dalej sie meczyc z karmieniem co pol godziny?

dzieci częściej wolą butelkę bo łatwiej z niej leci niż cyca, jak chcesz to przestawiaj małą na samego cyca, ale będzie to wymagało od ciebie cierpliwości, bo mała się teraz szybko męczy ssaniem piersi dlatego sioę nie całkiem naje i szybko jest głodna, w miarę będzie jej przybywac sił to więcej się napije podczas jednego karmienia.

Gość MI_zielone
U mnie bylo podobnie, tylko, ze dziecko zamiast spac te pol godziny to glownie plakalo. Wytrzymalam tak 10 tygodni, pozniej dawalam tylko butelke. To jest trudne zadanie karmienie piersia, wymaga duzo cierpliwosci od mamy i dziecka a ze i ja i ona w goracej wode kapane, to sie nie udalo. Nie namawiam do karmienia mlekiem modyfikowanym, ale wiem, ze jesli bede miala jeszcze jedno dziecko- podobne do mojej corki to sobie odpuszcze. Powiem Ci na pocieszenie, ze im dziecko jest starsze, tym lepiej sobie radzi, 2 tygodnie to jeszcze za malo, ona musi sie po prostu nauczyc ssac, wtedy bedzie szlo szybciej i bedzie sie bardziej najadala. Powodzenia :)

Gość oooooooooop
Dziecko musi się nauczyc ssać efektywnie (tak jak wyżej napisane) Moja jak miała niespełna 3 miesiące to mogła już jeść pierś co 3-4 godziny i bardzo ładnie przyrastała. Ciumka co chwilę bo nie umie jeszcze dobrze się najeść, a poza tym ssanie zaspokaja jej potrzebę bezpieczeństwa. Pozwól jej poczuć się dobrze.