Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusialenki

zmiana mleka ???????????????

Polecane posty

Gość mamusialenki

moja mala od 4 tygodni jest na bebilonie pepti 1... jednak non stop ma kolki. wczoraj pediatra zmienila mleko na nutramigen .,,, od wczoraj mala go pije ... nie widze poprawy jest chyba nawet gorzej :(((( czy moge spowrotem przy nast karmieniu dac bebilon ??

Gość MI_zielone
na efekt musisz chwile poczekac, nie wracaj do bebilonu, dawaj nutramigen jeszcze przez 2 dni- pozniej powinno byc lepiej.

Gość mamusialenki
tylko ze malej sie po nim ulewa strasznie.. boje się o nią.

Gość fdcvxc
ja dawałam nan -dziecko ulewało strasznie,zmieniłam na nan ha1,dostało wysypkę,lekarka zapisała bebilon pepti,a po nim maskara:dziecko nie robiło kupy przez 2 dni,puszczało dziwne głośne bąki.Sama zmieniłam na bibico i wszystko przeszło jak ręką odjął.Teraz dziecko ma rok,nadal podaję bebico(3)

Gość MI_zielone
To wroc do pediatry jesli cie cos martwi. Mleko mozna zagescic Sinlac albo Nutrition -wtedy nie bedzie tak bardzo ulewac.

Gość mamusialenki
no pediatra powiedziala , że jak bedzie gorzej to ze zmienimy spowrotem na bebilon a z kolka poprostu bede musiala sie pogodzic i uzbroic w cierpliwosc... tylko nie wiem czy czekac czy wrocic do bebilonu pepti juz dzis... czy jka wczoraj i dzis nie ma poprawy to czy ma sznase jeszcze byc ?

ja mialam tak samo... po pepti maly mial straszne kolki... teraz jestesmy na nutramigenie i spokoj... moim zdaniem sproboj poszukac odpowiedniego mleka! Bebiko z tego co wiem naprawde jest dobre, polecaja tez Humane...

a z tego co szlyszalam to na [poprawe na nutramigenie trzeba poczekac 3-4 tygpdnie... ale ile w tym prawdy to nie wiem....

zgadzam się z przedmówczynią, trzeba poczekać na poprawę. A na kolki podobno rewelacyjne jest bebilon comfort

Gość mamusialenki
hm... to poczekam moze jeszcze kilka dni... moze sie poprawi... a jak nie to wroce do Bebilonu - mala ma 2 miesiace wiec moze kolki same przejdą... podaje jej Debridad jesxzcze

Gość mamusialenki
No tylko ze mala jest obciążona alergią, skazą i atopowym zapaleniem skory - najprawdopodobniej dlatego pediatra trzyma sie przy Bebilonie Pepti i Nutramigenie