Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frdfrefcre

Jaki zabieg na twarz wybrac, IPL czy mikrodermabrazje??

Polecane posty

Gość frdfrefcre

Na gruperze chce kupic 2 kupony,zastanawiam sie tylko na co je zuzyc. Mam do wyboru: własnie mikrodermabrazje, ktora chyba wiadomo jak wyglada i cos takiego: IPL laser - Światło IPL niszczy szybko namnażające się bakterie odpowiedzialne za zmiany zapalne w trądziku. Działanie jest podobne do antybiotyków, które stosowane miejscowo lub ogólnie mogą jednak wywoływać szereg objawów niepożądanych niszcząc wątrobę i żołądek. Badania przeprowadzone w wielu ośrodkach na świecie wykazały osiągnięcie trzy razy szybszych efektów leczenia systemem IPL, niż w przypadku tradycyjnych metod. Bardzo spektakularne efekty uzyskuje się w leczeniu tą metodą trądziku ze zmianami ropnymi. Zalecana jest seria 3-5 zabiegów, w odstępach 7 dniowych.

Gość frdfrefcre
Mam zanieczyszczona cere, czasami pryszcze,ale moja zmora sa wagry i rozszerzone pory.

Gość frdfrefcre
upup

.zdecydowanie mikrodermabrazja. pod warunkiem, że również zrobisz serię zabiegów. Tylko poczekaj w razie czego aż mina mrozy.

Gość frdfrefcre
bedzie mnie stac na razie na 2 zabiegi,poza tym pozniej juz slonce wyjdzie,myslisz ze pomoga? Czy to za mało?

Gość frdfrefcre
oczytwiscie bede uzywac filtrow,ale i tak wolalabym zrobic zanim bedzie wiosna i slonce

.powinno byc minimum 5 zabiegów, aczkolwiek myślę, że po 2 bedziesz widziała juz zmiane. Wiem ze mikrodermabrazja jest droga, ale warta swojej ceny.:)

Gość gość
Mikrodermabrazja świetnie oczyszcza twarz ale nie jest wskazana przed urlopem, natomiast IPL to zupełanie inny zabieg . Z ipl korzysta moja mama ponieważ ma duży problem z naczynkami na policzkach i nosie jak wykona serie 3-ch zabiegów to problem znika niestety nie na zawsze, te naczynka częściowo się pojawiają tak mniej wiecej po roku lub trochę dłuższym okresie ale jest ich o wiele mniej. Zabiegi wykonujemy w krakowie gabinet estetica mają dużo różnych zabiegów laserowych, profesjonalne miejsce.