Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ico mam zrobić?

Mam keyloggera na komputerze. Ktoś może pomóc? :(

Polecane posty

Gość Ico mam zrobić?

Średnio się na tym znam. Antywirus go wyłapuje i pisze potem, że komputer jest chroniony. Ale i tak zawsze się pojawia komunikat, że zachowanie podobne do keylogger, więc on ciągle tam jest. Czy mimo antywirusa ktoś mógł przechwycić jakieś hasła? Wyłączyłam go dodatkowo z autostartu, bo podejrzewałam co to jest, ale chyba znowu są z nim problemy. Co robić? Da się bez ponownego wgrywania wszystkiego go pozbyć? Boję się wchodzić w domu na różne strony z hasłami. Powinnam pozmieniać hasła jak już uda się go usunąć, czy antywirus wystarczająco dobrze chroni komputer i nie trzeba? Czy jest się czego bać, że ktoś może to wykorzystać? Chyba jest to bezprawne. Jak te dane są do kogoś wysyłane to jak zgłoszę na policję przechwytywanie danych to ten ktoś pójdzie do więzienia, albo zapłaci mi odszkodowanie?

Gość Ico mam zrobić?
Boję się, że ktoś może mi zaszkodzić. Jest opcja, że ktoś ze znajomych, lub rodziny mi to zrobił żeby przeczytać co piszę. :( Nie podoba mi się to. :( Zgłosić to na policję, czy nie?

Gość Ico mam zrobić?
Znalazłam takie coś na innym forum: Art. 267 KK (109) 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego. 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem. 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w 1-3 ujawnia innej osobie. 5. Ściganie przestępstwa określonego w 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego. Czy jeśli ten ktoś wykorzysta uzyskane dane to kara jeszcze wzrośnie? Bo tutaj widzę jest tylko za samo uzyskanie dostępu? Chciałabym żeby ten "szpieg" bardziej za to odpowiedział, bo bardzo mnie to zdenerwowało.

Gość ęą
ściągnij sobie combofixa'a i on ci przeczyści lepiej on tego antywirusa i przy okazji usuniesz to "coś"

Gość Ico mam zrobić?
Ale jak to wyrzucę, a ta osoba potem wykorzysta moje dane to z udowodnieniem, że to ona może być gorzej. Tak to będę mieć chociaż jakiś dowód, że to nie ja.

Gość Ico mam zrobić?
Jakbym chociaż wiedziała, że ten antywirus nie pozwolił na nic to bym była spokojniejsza, ale nie jestem pewna czy jednak te hasła nie wyciekły. :(

Gość gvdfcesf
tak, jak masz keyloggera to moze on wyniesc cos z kompa, antywirus moze go zlapac i usunac ale przeciw dzialaniom keyloggerow czy innych wirusow sa firewalle, ktore blokuja wyjscia z twojego kompa i laczenie sie ze stronami ktorych nie znasz. odszkodowania ci nie zaplaci bo kradnie twoje dane. to jest przestepstwo zagrozone kara wiezienia nawet a nie szkoda na osobie ktora wymaga zadoscuczynienia wzgledem niej ;)

Gość ziomeke
ehhh macie problemy z keyloggerem zrób formata i styka . i nie będziesz miał tego gówna na komputerze

Gość kasperski pomoze
trzeba sie jeszcze pomodlic do boga

Gość metronom007
A spróbuj poprostu usunąć plik, w którym jest keylogger lub przenieś go do kwarantanny. Wtedy Twój antywirus nie powinien wariować. Jakby wariował to zmień antywirusa na tego www.eset.pl/

Gość sorexx
Spróbuj ściągnąć program Malwarebytes Antimalware i nim przeskanować komputer, a potem udać się na forum komputerowe np. fixitpc i tam przedstawić swój problem i zrobić logi z OTL i poczekać na osoby mądrzejsze.