Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienkap9

czerwone plamy i chrostki na całym ciele

Polecane posty

Gość kasienkap9

Od dwóch miesięcy mam całe ciało (ręce, nogi, brzuch, plecy, twarz) pokryte czerwonymi Chrostkami i plamami (do ok. 1cm). Bardzo mnie one swędzą (aż pieczą zwłaszcza jak długo się nie smaruję). Ponadto mam powiększone węzły chłonne. Smaruję się różnymi natłuszczającymi kremami - czasami przechodzi - plamki częściowo bledną lub nawet znikają, tak na 2 dni później kolejny wysyp - plamki są coraz większe i Chrostek jest więcej. Zauważyłam również że rano moje ciało jest mniej wysypane - najgorzej jest pod wieczór - wszystko jest bardzo zaognione. Bardzo proszę o pomoc.

jeżeli to plamki...to poczytaj o pokrzywce...doświadczyłam tego świństwa i nikomu nie życzę...a jak krostki to moze to jakas alergia na proszek albo na cos co jesz....idź do dermatologa najlepiej...po co sie tyle czasu męczysz....

Gość kasienkap9
byłam już u dwóch lekarzy - diagnoza - może łuszczyca, może uczulenie - a mam tego coraz więcej:(

Gość ehhhhhhhhhhhhhhss
nie ma takiego słowa "chrostki"

Gość kasienlap9
przepraszam chodziło mi oczywiście o krostki.

Gość ONA ODPOWIADA
Bardzo Ci współczuję bo przechodziłam podobną akcję.Zanim się dowiedziałam co mi dolega,byłam chyba u 10 lekarzy.Aż w końcu trafiłam do lekarza,który zlecił testy alergologiczne.Mimo że mam już kilka latek,wyszło że mam uczulenie na wiele pokarmów.Odstawiłam je plus czekoladę i wszystko na razie jest ok. Życzę mądrych lekarzy na Twojej drodze :)

Gość ONA ODPOWIADA
A i dodam,że na zmianę faszerowali mnie Zyrtec,Alertec plus wapno..co mnie usypiało i nie mogłam normalnie funkcjonować :)

Gość kasienlap9
dzięki!!! - dałaś mi nadzieję że ten koszmar się skończy:) ja na razie odstawiłam nabiał i czekam. Po ilu dniach po odstawieniu tych produktów twoje ciało wróciło do normalności? Lekarz przepisał mi Loratadyna Galena i maść robioną z hydrocortisonem - na razie nie pomaga, a biorę już jakiś miesiąc.

Gość ONA ODPOWIADA
Sorry ale to było ok rok temu i dokładnie nie pamiętam.Jestem uczulona na czekoladę,owoce pestkowe,nie mogę pić gazowanych napoi..normalnie koszmar.Ale wyglądam normalnie wcześniej potrafiłam drapać się prawie do krwi.

Gość ONA ODPOWIADA
Nie smaruj ciała balsamami,to pomaga tylko na chwilkę(tak było w moim przypadku)do kąpania używałam płynu do kąpieli niemowląt oilotu czy jakoś tak.Drogi..można go kupić w aptece..ale pomagał..że mogłam spokojnie przespać noc :)

Gość kasienkap9
tylko jak się nie smaruję tak przez 4 godziny jest dramat - pieczenie i swędzenie jest nie do wytrzymania!!! do kąpieli dodaję parafinę ciekłą - ulga niesamowita - spokojnie w nocy śpię - rano moje ciało wygląda jakby wszystko już przechodziło i wszystko nasila się w ciągu dnia aż do następnej kąpieli:(