Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzinnaaa27

Do mam dzieci karmiacych mlekiem modyfikowanym!

Polecane posty

Gość dzinnaaa27

troche smieszne i niezbyt przyjemne pytanie ale do rzeczy.... chodzi mi o niemowlaki 3-4 miesieczne.... jaka konsystencje maja stolce waszych maluchow: papkowate, luźne, czy ksiazkowo wygladajace jak ciatolina( na jakim sa mleku i jak czesto oddaja stolce).....

moj jest na nutramigenie- stolec raz dziennie, czasami 2 ( jak podam troche wiecej herbatki)... a czasami co 2 dni...

Gość dzinnaaa27
dziewczyny a co to znaczy stolce strzelające??? bo ja sie dopiero dzis zetknęłam z tym stwierdzeniem:D i jak to rozumieć/??

to takie, ktore slychac jak dziecko robi.. moj takie mal.. jakby z armaty taki wiekszy bak... czesto swiadcza o nietolerancji laktozy...

Gość mamaandzelii
a ja sie chetnie dowiem jak wyglada biegunka u takiego malego szkraba jak ja rozponac?moja na Nanie robi dwie dziennie ale takie mocno luzne i sie zast. czy to nie biegunkaa??? czy taki stolce biegunkowy sie wylewa z pieluchy jakby ja odwrocic??

Gość dzinnaaa27
Agnieszko- a te strzelajce to nic zlego? Moja pije pepti i ma papkowate stolce i zielone niby po bebilonie pepti tak jest..... ( corka ma skaze)

Gość po pierwsze
Mój syn je trochę mojego a trochę Nan. Stolce luźne, dwa, trzy dziennie. Raczej nie wylałby się z pieluchy, ale zdarza się, że wypłynie zanim zdążę na przewijak. Moim zdaniem u twego dziecka to nie biegunka. Biegunka to by była jakby dużo więcej tych kup było.

Mój też 'strzelał' ;p póki na Pepti właśnie nie zmieniliśmy. A przy Pepti zielone kupy są i do tego takie śluzowate czasem.

dzieci czesto nie przyswajaja mlek bebilon... moj po pepti szybko przeszedl na nutramigen- okazalo sie, ze ma nietolernacje laktozy.. wlasnie takie strzelajace kupki a czasem zaparcia...

Gość dzinnaaa27
lapia- a przy pepti sa takie luzniejsze papkowate???

dzinnaaa27 - tak, taka papka, a czasem nawet luźniejsza, wodnisto-śluzowata. To właśnie ta laktoza odpowiadała u nas za koli, zatwardzenia, 'strzelania'. U nas wystarczyło jedynie ograniczyć dawkę laktozy do minimum. Nie musieliśmy przechodzić na całkiem bezlaktozowe.

mój w tym wieku robiła gdzieś 3 na dobę,nie pamiętam dokładnie a konsystencja papkowata,cistolina różnie ;) jest na bebiko