Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoczynność TSH

Niedoczynność tarczycy,zdrowe dziecko?

Polecane posty

Gość Niedoczynność TSH

Czy któraś z Was miała niedoczynność tarczycy i urodziła zdrowe dziecko?Ja mam ponad 5 i biore euthyrox...

Gość Niedoczynność TSH
Nikt sie nie wypowie?

Ja miałam niedoczynność spokojnie cała ciąża na lekach i tsh było raz wyższe raz niższe,dzidzia zdrowa:)

Gość Niedoczynność TSH
Dziękuje ale mnie martwi to że dopiero od 12 tyg zaczełąm brac lek,mogłam zaszkodzić dzidzi?

Gość tarczycaa
Matko jedyna , bardzo wysokie,powinnas miec conajmniej 1 !!! wcześniej się leczyłaś na nieodczynność?

Gość no a co mówi lekarz?
Wcześniej nigdy nie badałaś tarczycy? Ja miałam kiedyś tsh 3,99 to mi endo powiedziała, że absolutnie lepiej w ciążę przy takim nie zachodzić, jak miałam 1,4 to powiedziała, że ok, ale ja się wtedy nie zdecydowałam, a teraz mam 3,9 znowu i czekam na zbicie. Najbardziej przeraża mnie to dobieranie dawki leku w ciąży - zwłaszcza, że do moje lekarki prywatnie czeka się 4 miesiące na wizytę :o

Gość Niedoczynność TSH
Wcześniej nie wiedziałam o tarczycy,nigdy nie miałam robione tego badania:(

Gość Niedoczynność TSH
ja jestem od 2 miesiecy na euthyrox 25 za 2 tygodnie badanie kontrolne...

Gość Niedoczynność TSH
Ale pytam czy któras z Was pomimo problemów z tarczycą urodziła zdrowe dziecko?bo to mnie martwi najbardziej...

Gość tarczycaa
ile bierzesz tego euthyroxu i co ile robisz badania? różnie to bywa w ciąży i róznie rzutuje na dziecko. Widocznie miałaś wcześniej niedobór hormonów dlatego w ciąży juz nie straczyło dla Twojego dzicka. od 10 tyg (chyba) dziecko ma juz swoją tarczycę, ale ty musisz je uzupełnić!!!!

Gość tarczycaa
Napisz tu na tym forum, tam sa dziewczyny bardzo w temacie, potrafią doradzić lepiej niz lekarz. Ja tez choruję na nieodczynność -Hashimoto i dopiero na tym forum ustwiłam dawkę i żyję jak człowiek. Wiem, ze piszą dziewczyny w ciąży i chwalą sobie polecam!!! http://forum.gazeta.pl/forum/f,94641,Choroby_tarczycy_i_hashimoto.html

Gość Niedoczynność TSH
dziękuje bardzo na pewno zapytam,raz jeszcze dziękuje:) Pozdrawiam i miłego wieczorka;)