Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DużeDZIECKO

Czy rodzice mogą wtrącać się do moich ocen w technikum??

Polecane posty

Gość DużeDZIECKO

Jak w temacie, jestem teraz w I Technikum, a moi rodzice zatrzymali sie chyba na etapie kiedy uczesczalam do pierwszych klas podstawowki, tzn nie wymagaja olimpijskich osiągniec ale uwielbiają wszystko wiedziec, a gdy nie wiedzą na bierzaco o moich ocenach i na zebraniu sie dowiadują to sie obrazają Wkurza mnie to, ucze sie przecietnie, moglbym lepiej ale jestem leniem,lecz jestem zdania ze ocena to tylko nic wiecej jak Nota wystawiona przez jakąs obca osobę,często nieadekwatna do osiągnięć.Obecnie ma dwa zagrozenia,chodzą cały czas skrzywieni,jakbym kiblowala w podst. mam teraz ferie, dzienn w dzien truja ze nie widzą mnie wogole z ksiązką w ręku, oni nie potrafia tego zrozumiec ze szkola srednia to nie pierwsza czy druga podstawowa, i oceny nie sa wazne. Ja im wogole nie mowie na bierząco o moich notach,bo nie chce dzien w dzien wyslugiwac kwękow,jękow,dopiero po wywiadowkach jest lament,ile awantur z nimi o to stoczylam to konca nie widac a oni i tak swoje. Nikogo w klasie rodzice tak nie pilnuje i sie wywiadują jak mnie,gdy tylko wchodze do domu,pierwsze co to słysze ..jak w szkole.??..i wtredy krew mnie od razu zalewa, zamykam sie u siebie trzaskając drzwiami. Tylko nie piszcie,ze martwią się o mnie bo martwic to mozna sie o kogos zdrowie,to rozumiem, ale wemnie buzuje wszystko w srodku,i zwlaszcza przez nich stracilam checi do nauki,zapał wogole zniknął,to tak w formie buntu za ich dociekliwosc

Gość mysle ze juz nie
Niee, nie mają prawa, pogon ich z tym wtykaniem nosa do takich rzeczy

Gość ale o so choci?
nie rosumiem

Gość chcesz czy nie
rodzice wciąż odpowiadają za ciebie. Ty masz zagrożenia, a to oni muszą wysłuchiwać nauczycieli na zebraniach. Poza tym skąd masz taką pewność, że u innych też tak nie jest? Pewnie nie każdy mówi prawdę.

Gość ale jestes głupia
:) a czy rodzice cię utrzymują,c zy sama juz pracujesz na siebie i zyjesz własnym życiem?? oceny nie ważne? To jak zamierzasz zaliczyć rok z jedynkami? Mam nadzieję, ze to prowokacja, wolę nie wierzyć, że jesteś ż tak głupia...

Gość ja bym cie do roboty
wykopała za takie zachowanie, jak masz problem z nauka i zachowaniem. technikum nie gimnazjum, nie jest obowiązkowe

Gość ale jestes głupia
wlasnie- co Ty w ogóle robisz w szkole?? Trzeba było poprzestać na gimnazjum, bo z takim podejściem, to i tak pewnie na tym się skończy :)

Gość DużeDZIECKO
Chodzi o to ze chodze juz do szkoly sredniej, a rodzice wtykają nosa w moje oceny i głupio komentuja przy tym porownuja i mnie to z nerwow wyprowadza Taak, wiem ze odpowiadają za mnie, ale to w sytuacjach karnych, kodeksowych,bo jeszcze nie jestem pelnoletnia, no ale nie o to jaką srednia mam na semestr Mnie to rani jak jestem porownywana do uczniow olimpijskich w mojej szkole, wtedy to juz calkowicie trace zapał,

Gość ale jestes głupia
piszesz, że uczysz sie przecietnie- uczysz się źle z tego, co piszesz. A rodzice odpowiadają za ciebie tylko w sytuacjach karnych? A kto Ci daje jeśc i ubeira itp... zresztą nie będę tego tlumaczyc prawie doroslej osobie. Myślałam, ze po gimnazjum już trochę jesteście madrzejsi, ale jak widać...

to POROZMAWIAJ Z RODZICAMI na ten temat. Tylko bez pretensji, bo do momentu kiedy CIĘ FINANSUJĄ maja prawo wiedzieć i "WTRĄCAĆ SIĘ"

Gość DużeDZIECKO
do....ale ty jestes głupia.." weś dziewczyno zapoznaj się z reformą szkolnictwa i wtedy doczytasz sie ze trzeba chodzic do szkoły do lat 18, na gimnazjum nie mozna zaprzestac i juz dalej sobie wakacje zrobic, trzeba do 18 sie edukowac, i kto tu jest głupi, nie wiedzialas o tym???

Gość poete
0/10

Gość chcesz czy nie
jesteś typową uczennicą. Całą winę zwalasz na rodziców. A oni mają się nie wtrącać i tyle. Też byłam taka cwana. Widocznie rodzice mają do ciebie jakieś zastrzeżenia. Po prostu porozmawiaj z nimi na spokojnie. Tylko nie pisz, że tak się nie da. Wszystko można załatwić.

Gość **************************_
Z tego co piszesz, to jestes tak niedojrzała, ze rodzice powinni cie za roczke odprowadzac do szkoły! Maja prawo do informacji o twoich ocenach i mają prawo wyrazić swoje zdanie na ten temat! Po prostu chca dla ciebie dobrze, moze widzą jak jesteś jeszcze głupiutka i nie chca żebyc spierdoliła sobie życie...Jedni swoją głupotę odkupuja po kilku latach i ustawiaja się w życiu inni czasami płaca za nia całe życie! ZACZNIESZ SIE SAMA UTRZYMYWAC TO MOŻESZ BYC SAMODZIELNA.

Gość DużeDZIECKO
z tych zagrozen to jako tako sie wygrzebie, wiec raczej kiblowanie mi nie grozi, ale nadal uwazam ze oceny to tylko cyfra,nic wiecej,czesto nieadekwatne sa do sytuacji,jak cie belfer nie lubi to celowo bedzie ci walil takie pytanie ze choć bys się zes...ła to i tak wiecej niz 2 nie postawi, nie wiem , moze tak u was nie było, ale ja wiem ze u kolegow i kolezanek w klasie nikt z rodzicow tak sie nie wypytuje jak u mnie

Gość weź idź do gimnazjum
boś GŁUPIA!

do szkoły może i trzeba chodzić, ale nikt nie twierdzi, że to ma byc technikum.... idx do zawodówki jak za cienka jestes na technikum i ucz sie zawodu :P

Dziewczyno jeśli masz dwa zagrożenia w pierwszej klasie, to jak zamierzasz skończyć tę szkołę? :D Jestem w 2 lo, do geniuszy nie należę, ale poniżej 4,0 nie schodzę. Uczysz się dla siebie, a nie dla rodziców, więc nie pierdol, że przez nich straciłaś zapał do nauki....

Gość skoro sama nie rozumiesz że
uczysz się wyłącznie dla siebie, to usiłują ci to wciąż przypominać. W dzisiejszym świecie bez wykształcenia jesteś nikim. To dżungla i jeśli nie będziesz miała porzadnego wykształcenia to zostaniesz na garnuszku rodziców do końca zycia. A tego pewnie mama i tata nie chcą. A dla ciebie szkoła to jakiś przymus chyba... Życie to nie zabawa niestety i jak nie weźmiesz się w garść, to marnie skończysz. Skoro uważasz, że leń z ciebie i nic z nauki nie wyjdzie, to rzuć to w cholerę i szukaj pracy jako sprzątaczka czy niańka jakaś i wyprowadź się. Przecież łaski starym nie robisz, że raczysz z nimi mi4eszkać jeść za ich kasę i liczyć na opierunek :(

Gość ale jestes głupia
kochanie szkoła średnia nigdy nie była i nie jest obowiązkowa :) masz obowiazek uczyć się do 18 roku życia, ale wtedy, gdy np. nie idzie Ci w gimnazjum i powtarzasz klasy. Masz obowiązek wtedy poaostac tam do 18 roku zycia. Mi każesz czytac reformę- sama przeczytaj. mam nadzieję, ze Cie oświeciłam, teraz mozesz spokojnie zrezygnowac ze szkoły, bo widze, ze nie po drodze Ci do niej

Gość chcesz czy nie
Ty wiesz, bo ci tak koledzy i koleżanki powiedzieli. A jak jest naprawdę to może nigdy się nie dowiesz. To nie rodzice są tu problemem tylko twoje podejście do sytuacji. Najpierw miałaś "ale" do rodziców teraz czepiasz się nauczycieli. A ty jesteś niewinna? No tak to nigdy nie jest.

Gość ale jestes głupia
jak cie belfer nie lubi to celowo bedzie ci walil takie pytanie ze choć bys się zes...ła to i tak wiecej niz 2 nie postawi cha cha no tak, o czym my tu rozmawiamy :D

Gość żal mi twoich rodziców
...żal...żal...żal

Gość DużeDZIECKO
ale wy jestescie jacys ograniczeni, albo nie umiecie czytac ze zrozumieniem,NIEnapisalam ze kompletnie sobie nie radze, tak nie jest, ucze sie srednio, z pozostalych przedmiotow mam sytuacje opanowana, tylko z 2 przedmiotow (matma i fiz) nie wyrobilam, co nieoznacza ze jestem z wszystkiego głąb, wy to juz wszytko wsadzacie do jednego wora i jeziora Moja kuzynka w pierwszej klasie miala 7 zagrozen, w tym 3 paly na polrocze i spoko wyszla z tego i zdala mature bez problemow Mi NIE chodzi o to ze nie daje rady zupelnie w szkole bo poziom za wyskoi,tak nie jest,bo wiem ze dam rade, tylko ze nie na samych 5, mam trojki,dwojki,czworki,niekiedy pala wpadnie, i oto chodzi ze rodzice sie czepiają o oceny, nie rozumiecie problematyki postu????

Sprostuję: obowiązek szkolny- do ukończenia gimnazjum, obowiązek nauki- do 18 roku życia. To nie jest to samo. Obowiązku nauki nie trzeba realizować w szkole, a na przykład w jakimś zakładzie rzemieślniczym itp.

Gość głupia suczo
I wex tu sie starj o dziecko, rodź w bóla i takieeeeeeego PAAAAASOOOOZYTA masz w domu... BRRRRRRRRRRRRR

Gość chcesz czy nie
Napisałam ci - porozmawiaj z rodzicami. My twojego problemu nie rozwiążemy. I nie upatruj całej winy w innych.

Gość niepowazne, że szok
jestes głąb skoro w I i to technikum masz tak słabe oceny.

Gość niepowazne, że szok
Jak to czytam jestem za aborcą.

Gość DużeDZIECKO
apropo na semetr mam srednią " 3,4 ", wiem ze nie jest to rewelacja, ale nie uwazam ze powinnam przeniesc sie do zawki, uwazam ze nie jest najgorsza srednia, bo w klasie mają po "2,3 itd, nie jeste najgorsza Wy to juzbyscie mnie najlepiej do szkoly specjalnej poslali bo nie mam samych 5 i 6, nie ucze sie swietnie, ale nie az tak tragicznie