Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vgjgjh

Poród - który szpital wybrać?

Polecane posty

Gość vgjgjh

Czy któraś z pań rodziła niedawno w Toruniu i może podzielić się wrażeniami na ten temat? Sama mam termin na sierpień i zastanawiam się czy wybrać szpital w aleksandrowie kuj (który w rankingach rodzić po ludzku wypadł lepiej niż szpital w toruniu ale nie wiem jak tam stoją ze sprzętem w razie jakichś komplikacji), szpitalem w toruniu a szpitalem w chełmży (który jest w tymże rankingu w polskiej czołówce).

Gość tttytyy
Nie znam tych szpitali ale radziłabym wybrać ten z najlepszym sprzętem. Wg takiego wskazania sama wybierałam kiedyś szpital i to okazał się strzal w dziesiątkę. W takim szpitalu gdzie mają do czynienia z tak trudnymi przypadkami że inne szpitale się ich nie podejmują, ekipa jest przygotowana na wszystko, w tym nie zwleka z cesarkami. U mnie ciąża przebiegała prawidłowo ale gdy poród się opóźniał, to nikt nie próbował na siłę doprowadzić do rozwiązania naturalnego, tylko zakończono poród cesarką. Dziecku groziła zamartwica. W innym szpitalu nyć może musiałabym się kilka dni męczyć aż dziecko urodziłoby się, owszem, samo ale kalekie. Oczywiście należy się nastawiać że wszystko pójdzie szybko i łatwo (to nawet tak się odczuwa gdy jest się w rękach specjalistów) ale po co stres że gdyby coś było nie tak, to będą cię wieźć do innego szpitala?

Gość vgjgjh
Również mi się wydaje, że odpowiedni sprzęt to jest chyba podstawowe kryterium wyboru. Pod tym względem wybrałabym toruń, chociaż trochę się obawiam po niezbyt przyjemnych zasłyszanych historiach o "masowej wylęgarni" jak niektórzy go określają. Jedna z takich historii: rodzącą kobietę bardzo boli, prosi lekarza o znieczulenie a on na to: nie trzeba się było kurwić! Ze mną na szczęście będzie mąż więc w razie czego będzie mnie osłaniał przed strasznym lekarzem;) Masakra!