Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy rodzice was chwalili?

czy rodzice was chwalili?

Polecane posty

mnie tylko gdy bylam mala pozniej juz praktycznie wcale, wrecz krytykowali mjie na kazdym kroku szczegolnie tata. Gdy umowilam sie na randke w wieku 18 oat to mi powiedzial "ciekawe co on widzi w takiej brzyduli" przez nich szczegolnie rpzez ojca bylam zakpompleksiona. Mama nie pozwalala mi sie malowac, bo sama praktyznie tylko na specjalne okazje sie maluje...dopiero gdy poznalam mojego obecnego chlopaka to poczulam sie naprawde dowartosciowana ( chociaz juz wczesniej rpacowalam duzo nad tym aby byc bardziej pewna siebie ) bo to chlopak, za ktorym latalo naprawde duzo dziewczyn a kocha wlasnie mnie. M.on dla niego bardziej konieco sie ubieram i dbam bardziej o siebie ale ogolnie w niektoryh sprawach nadal brak mi pewnosci siebie np. gdy poznaje nowe osoby, w rozmowach kwalifikacyjnych itp. Ja moje dzieci bede zawsze chwalila za kazde osiagniecie. Nie wiem co nietorzy rodzice chca osoiagnac poprzez kytyke? moj tata chyba myslal, ze to bedzie dzialalo na mnie mobilizujaco ale bylo wrecz przeciwnie :(

Gość Lauraaaaaaaaaaaaaa
Mnie nie chwalili jak byłam mała, raczej ,,dopingowali" ,że masz się starać , uczyć itd. czasem jak mi się cos udalo w szkole to mowili ,, to gratulacje" ,ale rzadko. Ale nie mówili,że są dumni itd

Gość Lauraaaaaaaaaaaaaa
ale Twój ojciec to już przeginał z tym tekstem

wiem, ze rpzegial, bo ogolnie tpo przez niego zawsze myslalam, ze jestem brzydka a teraz wiem, ze wcale nie jestem, ze jestem ladna, dopieor teraz majac ponad 20 lat to dostrzeglam, a wczesniej mimo zainteresowania facetow uwazalam, ze jestem brzydka, glipia itp. Do tej pory ojciec nie akceptuje zadnego mojego zwiazku, Chyba ma taki syndrom jak matki synkow, ktore nigdy nie moga sie pogodzic z tym, ze ich syn jest zonaty, ze ma dziewczyne itp.

Hmm jakby tak nad tym pomyslec, to mnei faktycznie tez czesto nei chwalili. A kurcze mysle, ze to jest jakas podstawa, zeby pozniej byc pewnym siebie i miec wysokie poczucie wlasnej wartosci, ja nie mam :O

Gość ehhhhhe
mnie tata pochwalił jak żeśmy razem sklep zrobili i nas nie złapali

Gość lhooq
mam wrazenie ze czytam o sobie autorko. tylko żę moja mama zawsze starała się chwalić mnie i brata... ale ojciec skutecznie zniszczył moją samoocene, co jest dzisiaj tragiczne w skutkach. :/

Gość polizyg
wasi starzy tez to pisali na kafe a wasze dzieci pisać będa