Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1234@

pominiecie tabletki pomocy pilne

Polecane posty

Gość 1234@

hej!prawdopodobnie pominelam wziac tabletke w srode ....nastepnie wzielam w czwartek normalnie a dzisiaj 2 ....(poniewaz myslalm ze pominelam tabletke w czwartek)Czy nie zrobilam sobie krzywdy?Np ryzykujac bezplodnoscia z powodu takiego wziecia tebletek?

Gość Li8
Taka dawka hormonów nie wyrządzi w organizmie dużych zmian, w przypadku np. tabletek "po" dawka hormonów w jednej tabletce jest na tyle duża, że może rozregulować cykl, ale nie powoduje bezpłodności. Także nie ma powodów do obaw, ale tak jak przedmówcy, radziłabym jak najszybciej zażyć pominiętą tabletkę.

Gość Ju111
Witam. Nie dawno rozpoczelam branie tabletek i w ostatnim dniu drugiego tygodnia wymiotowałam 3-4 godziny po zazyciu tabletki.(przyjmuje je zawsze o godzinie 20.00) Nie miałam pewnosci czy pigulka wchlonela sie wiec potraktowalam to jako pominieta tabletke i zgodnie z ulotka nastepnego dnia ok 18.00 przyjelam "tą pominiętą" i potem o 20.00 następna tak jak zawsze. ok 21 mialam biegunke ale bardzo lekka wiec nie wydaje mi się żeby tabletki sie nie wchłonely ale 100% pewnosci nie mam... Automatycznie skonczylam opakowanie w 20 zamiast 21 dni wiec postanowilam wziasc jeszcze jedna pigulke z nastepnego opakowania tak zeby zachowac liczbe 21 dni brania tabletek. Czy dobrze zrobiłam? Czy skutecznosc antykoncepcyjna jest zachowana? Dodam że przyjmuje microgynon 21. Bardzo prosze o odpowiedz... :-)