Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta0293io98x

możliwa ciąża, leczenie kanałowe zęba

Polecane posty

Gość marta0293io98x

Mam do Was mamusie i przyszłe mamusie pytanie a w sumie to proszę o radę Jestem 5 miesięcy po poronieniu po 4 prawidłowych cyklach. jestem teraz w 13 dniu cyklu, mam dni płodne i w tym właśnie cyklu staramy się o dziecko. Jednak wystąpił problem, 4 tygodnie temu miałam leczony ząb jednak wczoraj bardzo bolał i musiałam pójść do dentysty okazało się że muszę mieć zatruty ząb i leczenie kanałowe, pytała czy jestem w ciąży odpowiedziałam, że w trakcie starań. Powiedziała, że trucie zęba jest bezpieczne nie przenika do obieg krwi, tylko zostaję w zębie i ma specjalne bezpieczne znieczulenie dla ciężarnych. U mnie nie było jednak potrzebne znieczulenie, obyło się bez. Jedynie co powiedziała czego nie można i na pewno mi nie zrobi to RTG. Kolejną wizytę mam mieć za 2 tygodnie. czy lepiej zaniechać starania o dziecko po ówczesnym poronieniu? Czy może to mieć jakiś wpływ? A jeżeli już mogło dojść do zapłodnienia z uwagi na dni płodne to mam kontynuować leczenie?

współczuje poronienia wiem co to znaczy :( ale skoro jest leczenie bezpieczne to myśle ze POWODZENIA

Gość DEntis
nie ma żadnego wpływu leczenie kanałowe na ewentualne dziecko, bardziej szkodziło by maleństwu trzymać taki zainfekowany ząbek,

Gość martadkkwedokwed
dzieku za odp

Gość tylko rtg nie zrobia
sama jestem w 15tc i mialam leczenie kanalowe;-) Nie boj zaby. dentysta tez nie zrobi nic, nie bedac pewnym ze moze. Przeswietlenia Ci nie zrobia czyli tym samym nikt nie podejmie sie wyrwania zeba.

czy ktoś mi może powiedzieć czy znieczulenie zęba w 23 dniu cyklu wpłynęłoby negatywnie na ewentualną ciążę?????????????????????