Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izza Bella

Czy to może być pomyłka czy to rak...?

Polecane posty

Gość Izza Bella

Mam 19 lat, od jakiegoś czasu czułam się źle i w poniedziałek poszłam do lekarza, który skierował mnie na morfologię. Wczoraj odebrałam wyniki u pielęgniarki, a ona kazała zgłosić mi się w poniedziałek. WBC - 45,8 10^3/ul To dużo powyżej normy. Czy jest szansa, że wynik jest zafałszowany? Może ktoś tak miał, że przy powtórce badań wszystko było w normie? Bardzo proszę o pomoc :(

Gość jeszcze nie pielegniarka
a inne wartosci?hemoglobina,krwinki czerwone i plytki krwi?

Gość Izza Bella
HCT 39,2% RBC 3,1 10^6/ul HBG 10,1 g/dl

Gość chorobździl
Zawsze istnieje mozliwośc że to pomyłka. Pewnie lekarz każe ci powtórzyć badania

Gość Izza Bella
PLT 160 10^3/ul Bardzo bym chciała, żeby to była pomyłka :(

Wiesz nie jestem lekarzem(niestety tak wyszło),wyniki nie wygladaja dobrze niestety...rzadko kiedy zdarza sie pomyłka.jakie masz objawy zlego samopoczucia i jak dlugo trwaja?masz dusznosci,bole kosci,stawow?poty nocne,bole i zawroty głowy,ogolne osłabienie,kołatanie serca,czy pojawiaja sie siniaki bez pwoodu i szybko sie meczysz?

podaj jeszcze wartosc plytek krwi PLT

Gość Izza Bella
Rodzice cały czas mi truli, że jestem strasznie blada, poza tym schudłam ostatnio troche (170/48). Jeśli chodzi o te objawy, które opisałaś, to ogólne osłabienie, szybkie męczenie się, reszty nie, a skłonności do siniaków miałam zawsze, wystarczyło, że ktoś mocniej mnie ścisnął. A złe samopoczucie trwa już długo, tyle że tłumaczyłam to sobie stresem przed maturą, itp.. Ale matura dawno się skończyła, zaczęłam studia i zamiast lepiej czuje się coraz gorzej :(

Gość Izza Bella
PLT 160 10^3/ul

Gość Xh Wo
Pomylki sie zdarzaja, nie zamatrwiaj sie na zapas

Był tutaj dramatyczny topik, bardzo podobny o wynikach małej dziewczynki. Okazało się, że to silna anemia. Nie martw się na wyrost🌻

Gość jeszcze nie pielgniarka
moze to byc anemia,ale moze tez byc białaczka.jednak nie zamartwiaj sie na zapas,tylko lekarz moze postawic diagnoze-takze nie zwlekaj z wizyta. miałas robione OB?jesli tak to napisz jakie miałas. najbardziej niepokojaco wygladaja onad 4 krotnie podwyzszone krwinki białe oraz zbyt niskie PLT,choc jakos tragicznie nisko jeszcze nie sa

Gość jeszcze nie pielgniarka
plytki masz niby w normie,jednak w dolnej granicy,wiec biorac pod uwage reszte wynikow wyglada to dosc niepokojaco.musisz isc do lekarza