Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczciwosc nie poplaca

Znalazlam portfel z pieniedzmi i dokumentami

Polecane posty

Wczoraj na parkingu w moim miescie znalazlam portfel, a w nim dokumenty i... 600zl. Zabralam portfel do domu, sprawdzilam dokladnie adres na dowodzie, kobieta mieszkala na szczescie w moim miescie. Poniewaz jestem osoba uczciwa, pojechalam pod adres z dowodu. Zadzwonilam do bramy (to byl dom i wlasciciele biedni byc nie mogli) niemila kobieta zapytala kto tam, odpowiedzialam, ze ja do pani X. Wyszla elegancka kobieta przed bramke i od razu do mnie wyskoczyla, ze ona zadnej akcji charytatywnej nie wspiera i nic od niej nie wyludze:O Na to ja ze w innej sprawie i wyjelam portfel. Babka szybko wyciagnela reke przez prety w bramie i mi go wyrwala doslownie. Otworzyla, sprawdzila czy wszystko jest mruknela zgadza sie i powiedziala no dobrz do widzenia. Nie uslyszalam nawet glupiego dziekuje! Nie dosc, ze widac ze baba biedna nie byla to jeszcze jej sloma z butow wylazila:O I zaznaczam, ze nie chcialam od niej pieniedzy czyli tzw. znaleznego, bo i tak bym nie przyjela, ale chyba podziekowac wypadoloby:O

Gość szkoda gadac...
No cóż.... Tej kobiecie chyba za dobrze było... Mimo wszystko dobrze zrobiłaś... :) POzdrawiam ;)

Gość afdasfsadfsadffa
Wieśniara jak nie wiem,raz że 10% znaleźnego się należy od kasy to jeszcze przecież jej zwróciłaś coś dużo bardziej cennego,czyli dokumenty. Było jej dokumenty wysłać pocztą a kasę wsiąść :P Ale kto to wiedział że to taka niewdzięczna baba.

Gość na przyszłość
znaleźne pobiera się samemu a resztę odsyła się anonimowo tak jest uczciwie i bez zgrzytów

Gość hgvvkklknjl
ja oddałam dwa razy znaleziony portfel raz facet wyskoczył na mnie, że ukradłam pieniądze z niego, a znalazłam już pusty. Były w nim same dokumenty. Dziękuję, też nie usłyszałam tylko że złodziejką jestem. Drugim razem znalazłam zniszczoną portmonetkę z dokumentami starszej Pani. Poszłam pod adres zameldowania i Pani mnie serdecznie przyjęła. Jak zobaczyłam jak mieszka (bardzo skromnie) to przed oddaniem włożyłam Jej 200zł. Widać, że biedna była a w portmonetce było 12zł teraz będę wysyłać pocztą i tyle

ja nie wzielabym i tak kasy od niej nawet jakby proponowala wiec tu nie o to chodzi. Tylko o fakt, ze ani nie podziekowala ani nie okazala nawet odrobiny wdziecznosci.