Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukam dukana

nowe fanki Dunaka - czy sa tu takie?:)

Polecane posty

Gość dukam dukana
ja czuje sie dobrze. no moze drobne krostki mi wyskoczyly na twarzy:( a nalezy uzywac otreb:)

Gość gajowa77
dzięki za linka wygląda super :)

Gość inneov
gajowa77 mam sporo do zrzucenia moze jakies 15 kg.dobrze bybylo vhociaz 10 .a ta uderzeniowek przedluzylam tylko dlatego ze pilam bardzo malo plynow .ale dzis juz koniec ,od jutra naprzemiennea :) ciesze sie bo mam jakeis warzywka chinskie mmm pychotka

Gość gajowa77
Witam w ten słoneczny dzień!! No ja też chciałabym tak ok. 15kg schudnąc ,ale tak jak Ty zadowole sie na początek 10 :) Dziś stanełam na wagę i już po pierwszym dniu -1 kg ,aż życ się chce :):):) a rybka wędzona wychodzi mi już bokiem,dobrze ,ze kurczaczka też można pozdrawiam

Gość inneov
hej,dzieiwczyny ja dzisaj na 2 fazie fajnie bo warzywka bede jadla.:) jest sporo fajnych przepisow tazke mysle e juz tylko bedzie lepiej.obym sie nie mylila. milego dnia /piekny dzis ale zminooo bynajmniej w wawie

Gość dukam dukana
gajowa77 przeciez mozna wszystkie miesa jesc. u mnie waga od wczoraj bez zmian:(

Gość gajowa77
wiem ,że mozna mięsko też jeśc ,ale jakoś nie miałam pod ręką a rybka jest zawsze ,ale dziś ugotuję sobie udka z kurczaka :) dziś ja schudłam jutro schudniesz ty !!!! ja mam 5 dni uderzeniówki,a w sobote bęą warzywka ...wielka uczta:) pozdrawiam ze słonecznego Szczecina mamy + 3 :)

Gość gajowa77
dziewczyny własnie jem jajecznice na mleku pychotA ;)

Powodzenia dziewczyny, uda się Wam! Tylko przestrzegajcie zasad i zanim się obejrzycie będzie Was mniej ;-) Dukan jest super ale pijcie duzo płynów! I z tymi wynikami też racja, badajcie się!

Gość inneov
julia gratulacje super wynik:):):) ja bym chciala chociaz 65 kg wazyc .moze mi sie uda.chociaz jak czytam forum i wasze osiagniecia motywacja wzrasta:)

hej dziewczyny :) ja jestem na tej diecie od ponad tygodnia ale wczoraj mialam konsultacje z dietetykiem dostalam zjebe za ta diete mowi ze dobrze ze tyle bialka, ale powinnam dodac z rana jakies wegle np jablko, troche ananasa, albo placek z jajka i otrebow i do tego troszke miodu powiedzial ze fajnie ze duzo bialka, ale powiedzial ze teraz sie moge czuc dobrze, a pozniej tluszcz zamieni mi sie w miesnia, i w ogole nie bede mogla juz nic z tym pozniej zrobic wiec ja rezygnuje z dukana, a pod okiem dietetyka, zdrowo i z glowa chce schudnac jakies 13kg wiec powiedzial ze dieta plus silownia, i daje mi 8tygodni wiec tyle samo co na dukanie, a zdrowiej

Gość gajowa77
może Dukan jakoś niszczy organizm ,ale ja na innych dietach jestem zawsze głodna a na tej nie więc zostaje z wami Diukanki :):):) A 4 dni też dołożę cos do swojego białka :)

Gość dukam dukana
z tym dukanem to nie wiadomo tak do konca.... jedni lekarze sa przeciwni a inni sa za. jezeli dobrze sie czujemy i sa efekty to ok ale jesli cos sie dzieje to chyba lepiej przerwac. mam nadzieje ze jutro moja waga spadnie w dol:)

mi dietetyk powiedzial ze faktycznie teraz moge sie czuc fajnie, bez problemowo ale co bedzie za 2 miesiace? organizm potrzebuje wegli i tluszczu wiec minimalnie ale zawsze trzeba je dostarczac inaczej zaczyna szwankowac ale to wasza opinia ze dieta jest zdrowa to ok ja poszlam po rozum do glowy i wole chudnac ale zdrowo i pod nadzorem dietetyka

Gość dukam dukana
ale przeciez dieta nie jest calkowicie zlozona tylko z protein!! w mleku 0,5 jest tluszcz w jogurtach 0% sa weglowodany. sa tez na poczatku warzywa = witaminy.

mi dietetyk doradzil abym rano jadla jakies wegle typu jablko, plaster ananasa, do placka z otrebow dodawala lyzke miodu powiedzial ze bialko moge zostawic na drugie sniadanie i obiad, ale nie na sniadanie rano

Gość innoev
czesc dziewczyny tak wczoraj poczytalam troche negatywow o tej diecie no i troche sie przerazilam.chcoiaz na razie jestem na dukanie zamierzam jeszcze byc ale musze jakos wlaczyc weglowodany oczywsice nie bez przesady. to i tak pewnie wsztskoi zalezy od orgaznizmu kazdejz nas,ale wiem jedno napewnoe bede juz -mż.

ale kobietki ja nie mowie zeby jesc czipsy i ciastka, nie o takie wegle mi chodzi:) dietetyk pochwalil ze duzo bialka spozywam, ale powiedzial ze za duzo! powiedzial ze to jest glownie na bialku i jest zla dieta, organizm potrzebuje troche tluszczy i wegli a tak jak mowilam jakies jablko rano zjesc, ten plaster ananasa, ananas nie jest drogi, kosztuje ok 4zl, a starczy spokojnie na 5, 6 dni, bo tyle plastrow wyjdzie:) a na drugie sniadanie i obiad mozna normalnie jesc dalej tak jak na dukanie tylko sniadanie nie powinno skladac sie z samego bialka i powiedzial ze dziennie powinnysmy przyjmowac lyzke oliwy z oliwek, do salatki np, ze to jest potrzebne

Gość innoev
wlasnie o tym myslalam ze dukanke troche urozmiace wlasnie z jakism owocem rano no i oliwa bede dawama ciut ciut .fakt przeciez orgaznimowi jest to wszytsko potrzebne a przeciez i chmecmy byc szczuplejsze i zdrowe przede wszytskim. i wlasnie neiktore pisze ze waga znowu podskoczyla .no sorki jak poznje zucaja sie na chipsy czekolade itp no to oczywtsice ze wraca stara waga niestety.i to nie iwna zadnej diety tylko nasza drogie panie .u mnie jest o tyle zle ze do slodyczy mnie fakt nie ciagnie ale za to do zoltego sera:)..i tak 2 tydzien bez niego:(

mnie strasznie do czipsow paprykowych ciagnie :O ale jakos nie jadlam ich juz ponad 2 tygodnie i chyba sie juz nie skusze:P bo zdrowe nawyki trzeba miec przez cale zycie :( trzeba zdrowo jesc i tylko czasami sobie pozwolic na jakies male wykroczenia:(

Gość gajowa77
Hej dziewczyny dzis mnie też dopadł jakiś kryzys ,ale wszystkim nakoło powiedziałam ,że jestem na diecie to muszę się jakoś trzymać,ale jutro będzie ciężki dzień obiecałam moim dzieciom upiec pąćzusie serowa :) A sama zrobię sobie kinder kanapkę :) pozdrawiam

hej :) kurde powiem wam dziewczyny ze tragedia:( mam jadlospis od dietetyka, ale zjadlam sniadanie przez niego zalecone czyli kromka ciemnego chleba, i troche warzyw i umieram :( czuje taki cholerny bol brzucha ze masakra:( jedzac tylko mozliwe produkty na dukanie, brzuch mnie nie bolal kurde:( najpierw to ja chyba potrzebuje przejsc sie do lekarza, zrobic kolejny raz milion badan bo nie wiem co mi jest :( wiec hcyba dalej zostaje na dukanie

Gość gajowa77
hej Agnieszka wydaje mi się że ,że ten ból brzucha to głód ;( jak jestem głodna to też dostaje takich bóli

to nie glod rano zjadlam sniadanie o 7 a bol taki jak kolka chyba:( zjadlam rano placek z otrebow, z 3bialek plus zoltko do tego plaster ananasa ja nie wiem czy ten jadlospis od dietetyka jest dobry dla mnie :( ok bede jesc regulanie, nastepny posilek mam o 10, ale kurde jak ja moze jestem uczulona na cos, albo czegos jesc nie moge a w tym jadlospisie jest duzo rzeczy po ktorych mi beben rozsadza:(

Gość gajowa77
ale jak może zjadłaś za mało to też żołądek nie jest zaspokojony .a przed dietą miałaś bóle brzucha

Gość gajowa77
DZiś 4 dzień udrerzeniówki i 2kg mniej jestem taka szczęśliwa nie chodzę głodna ,jak przetrwam dzisjejszy dzień gdzie wkoło pączki to będzie super ,bo już w sobotę warzywka :):):)

mialam cholerne bole brzucha mialam robione badania jelit, kalu moczu i krwi nic nie wyszlo lekarz pwiedzial ze to nerwobole ;) przeszlam na dukana i bole ustaly czyli na zdrowy chlopski rozum, nie moge niektorych produktow jesc wiec ewentualnie moge dukana zmodyfikowac dodajac rano na sniadanie jablko, grejpfruta i lyzke miodu:) i ejstem juz zla, zaplacilam 130zl za dietetyka gdzie mi dal produkty ktorych jesc nie moge :o

rano zjadlam 2 plastry ananasa, do tego omlet z 3 bialek i jednego zoltka, i 3 lyzki otreb, zaraz mowie ze mam drugie sniadanie o 10, to zjem 2 albo 3 marchewki cholera jestem wsciekla na to ze poszlam do tego dietetyka:/ najpierw powinnam zrobic badania od poczatku bo te bole nie sa normalne:/ jak mam teraz dietetykowi pwoiedziec ze nie bede tego jadla? on mnie bedzie sprawdzac co tydzien :(