Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukam dukana

nowe fanki Dunaka - czy sa tu takie?:)

Polecane posty

Gość maksianna
witam :) ja rowniez od dzisiaj zaczynam dukana. przybieralam sie do niego bardzo dlugo...mam nadzieje ze tym razem sie uda..a forum mi w tym pomoze

Gość dukam dukana
pewnie ze pomozemy:) dzis razno na wadze ujrzalam 61,9 a startowalam z waga 64,9 :D:D:D:D

Gość maksianna
gratuluje :) mam nadzieje ze starczy mi silnej woli zeby uderzeniowke przetrwac dalej jakos moze pojdzie... ja musze jakies 20 kg schudnac :/

Gość dukam dukana
uderzeniowka wcale nie jest taka zla:) wlasnie wczoraj ja skonczylam i czuje sie bardzo dobrze:) dzis w koncu zjem marchewke!!!:D

Gość witam diukanki
ja jestem na tej dietce od 24 stycznia i ślicznie waga leci w dół . zaczełam od 88 kg a dziś juz prawie 79-78kg (mam kiepska wage) Polecam naprawde tą diete, chudnie się ślicznie na niej

Gość maksianna
to juz nie chodzi o uderzeniowke jako o taka ale o sam fakt przetrwania tygodnia diety :) pozniej juz jakos pojdzie powoli..

Gość dukam dukana
ale przeciez ta dieta nie jest ciezka. jest tyle produktow do wyboru. ja dzis zamierzam zrobic kinder mleczna kanapke:)

Gość witam diukanki
maksianna ja jestem osobą strasznie niesystematyczą i od x lat próbującą sie odchudzić. Ale teraz powziełam naprawde mocne postanowienie poprawy i narazie się udaje. Bardzo cieżko było mi przez pierwsze 2 tygodnie, teraz jest dużo lżej, żołądek sie chyba skurczył i juz nie potrzebuje tyle jeść (a jestem straszny łasuch..) Tak że jak sie zaweźmiesz to dasz rade

Gość witam diukanki
dieta sama w sobie nie jest cieżka jak komuś chce się tylko dla siebie gotować. Kurcze ja mam 3 dzieci i meża i najtrudniej mi jak dla nich szykuję jedzenie a sama nie jem tego i musze sobie cos zrobić do jedzenia

Gość maksianna
no wlasnie ja tez mam meza i dziecko i to male na dodatek wiec nie moge mu za bardzo dukanowych posilkow fundowac. u mnie najgorzej jest z czasem bo caly dzien z synem sama jestem.1,5 roku maly ma wiec non stop musze z nim byc i jedzenie dla niego przygotowac wiec dla siebie nie bardzo mi czasu starcza. dlatego moja dieta bezie niestety monotonna bardzo

Gość witam diukanki
maksianna tym bardziej jak jesteś w domu teraz to możesz podietkować , ja pracuje od 6-30 do 14-30 , w domu jestem ok 15 i to dopiero jest wyścig żeby zrobic im jeść, sobie coś dukanowego. Zachęcam cię do tej diety bardzo bo widze po sobie jakie daje efekty. Rozumiem że dziecko 1,5 roczne jest bardzo absorbujące ale troszeczkę samozaparcia i da się rade.

Gość pigwowazielonaherbata
hej wszystkim! ja jestem na tej diecie od soboty i zniknęły 2 kg :) do tego całego białeczka wypijam 1,5 litra zielonej herbaty i 1,5 litra wody z aqua-slim (nie wiem czy wolno, ale działa:) )

Gość witam diukanki
aha i przyznam się że moja również jest strasznie monotonna, przeważnie w pracy serek danio albo jogurt do którego dosypuje otręby owsiane, po pracy robie sobie naszybko pierś z kurczaka w kosteczke na patelnie i jak mam np p/w to dodaje cebulke i jakich warzyw, w zależności co mam w domu i nieraz dodaje jajko i wychodzi taka jajecznica z mięsem..Jak mam czzas to upiekę sobie rybke w piekarniku, zjem makrele na obiad albo ryby w puszce. i jajeczka pod każdą postacią gotowane jajecznica na samym teflonie. Tak że za bardzo nie szaleje bo nie mam po prostu na to czasu. Jem jaak jestem strasznie głodna np 2 jogurty od razu

Gość witam diukanki
no właśnie 1,5litra wody to podstawa , ja do tego jeszcze 0,5litra herbaty i 2 filiżanki kawy i jak cos to jeszcze 0,5litra herbaty (w razie głodu)

mnie zupełnie od kawy odrzuciło na tej diecie. Za to do tego wszystkiego wypijam jeszcze czasem szklankę lub dwie mleka + kefiry na małego głoda :)

Gość innoev
witam nowe dukanki razem bedzie lepiej.damy rade:) dukam dukana od soboty do wczoraj wypilam prawei 3 litry wody i dzis sie waze i ....1 mniej .jedkan to prawda z ta woda .ale juz dzis koncze 1 faze i od jutra warzywka ,ciesze sie..uderzenowke mialam dluga 8 dni:( ale da sie wytrzymac

wodę na tej diecie należy pić w dużych ilościach nie tyle, na działanie "odchudzające", ale ze względu na nerki. Taka ilość białka może doprowadzić do ich uszkodzeń, więc nie ma żartów. Każda dieta ma jakiś mankament ;)

Gość dukam dukana
inneov gratulacje!!!!

Gość innoev
oj nie bede dziekowac aby nie zapeszac :):):):) a jak u Ciebie?

Witam wszystkie Dukanki, ja również od dzisiaj zaczynam. W tamtym tygodniu codziennie, choć w jakimś stopniu stosowałam się do tej diety, czyli dużo piłam jadła serki light, ale obiady jadłam normalne ziemniaczki kotlet i sama byłam dzisiaj rano w szoku spadło mi 2kg bez żadnych wyrzeczeń. Więc chyba warto. Od dzisiaj zaczyna na poważnie, bo do maja muszę przynajmniej 10 kg zgubić. A mam prośbę do dziewczyn, które mają e-booki Dukana możecie mi podesłać będę wdzięczna. Mój e-mail: kawa103@wp.pl

Gość innoev
wyslalam ci te co sama dostalam:)

Gość dukam dukana
ja od poczatku diety schudlam rowne 2kg wydaje mi sie ze to baaaardzo duzo jak na 6dni:)

Gość amelkaW
Ja tez poprosiłabym o e-boki Dukana pkopczak@interia.pl

Gość innoev
faktycznie ladny wynik.oby tak dalej.teraz mam trudne dni ale musle ze jakos wytrzymam tym bardziej ze zaczynam 2 faze.

Gość nie nalezy
przedluzac uderzeniowki, bo potem organizm bardziej sie broni przed zrzuceniem kolejnych kg. Tak mowia na wielu forach, ja tam nie wiem. U mnie na uderzeniowce -1kg, mam nadzieje, ze nieszybkie tempo chudniecia bedzie zbilansowane skutecznoscia. Pozdrawiam!

Gość innoev
ja rowniez slyszalam zeby nie przedluzac uderzeniowki ale ja zrobilam tylko 3 dni dluzej poniewaz nie pilam wody .ale juz koniec tej 1 fazy

Gość gajowa77
Witam Jakoś mija pierwszy dzień uderzeniówki ,głodna nie jestem ,ale cięzko smażyć kotleciki moim chłopakom a sama jeśc rybkę :( do INNEVO sorki jak pokręciłam nick a dużo masz do zrzucenia ,że tak długo ciągnełaś 1 fazę możecie podać mi przepis na kinder kanapkę :) mam jeszcze małe pytanko ,bo przeszukałam kilka stron i jest kilka zbieżności czy do placków uzywać płatków owsianych czy otrąb ? dzięki za odpowiedz zaraz trzeba sobie zrobić tuńczyka żeby nie dopadł głodek ps. jedna z dziewczyn pisała że zjadła serek danio napewno on jest zabroniony !

Gość gajowa77
Hej dziewczyny a czy miałyście tak ,że odczuwaliście takE dziwne uczucie jakby ból w okolicach nerek nie wiem czy sama się nie nakrecam,a wypiłam dziś już ponad 2 litry wody :(

na Dukanie uzywa się OTRĄB a nie płatków. Przed rozpoczeciem diety nalezy zrobic badania i pozniej je powtarzac co jakis czas.