Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukam dukana

nowe fanki Dunaka - czy sa tu takie?:)

Polecane posty

Gość kotek młotek
agnieszka, spróbuj na kilka dni odstawić otręby, może zbyt drażnią twój żołądek. Jeśli będziesz miec zaparcia to polecam siemię lniane. A jeśli chodzi o alergie, to jedyną naprawdę skuteczna metodą sprawdzenia jest eliminacja poszczególnych produktów, żadne testy nie są niestety w 100% pewne (wiem z autopsji)

ale o tym wlasnie mowie ja jadlam keidys normalnie, mialam straszne bole brzucha, jakby tysiac igiel bylo w srodku a czasem rano sie budzilam juz z bolem, i nie moglam normalnie sie podniesc do przodu, tylko kladlam sie jakos bokiem i takie kolko robilam bo inaczej nie dalo rady :o wiem tez ze mam takie bole po serze zoltym, po orzechach, i po jablkach w anglii jakbylam to zrezygnowalam z tego na rzecz dukana i bylo ok :( szkoa mi troche kasy na tego dietetyka ale przynajmniej wszystko mi pokaze na silowni jak co uzywac na jakie partie ciala wiec o tyle dobrze :) a tak to zostane przy dukanie ale dolaczajac plastry ananasa i miod

jestem na diecie od miesiąca. 9 dni I fazy. Pije duzo ok 2-3l. efekt kiepski -2,5kg. na I fazie to prawie nic nie spadło, może jakieś 0,5kg. staram sie stosować do tych zasad co wyczytałam w necie. Nie mam żadnej książki. O co chodzi? Powoli trace zapał do tej diety. Nie przeszkadza mi to co musze jeść tylko tyle czasu trzeba spedzać w kuchni żeby codzienie naszykowac obiad i cos do pracy na drugi dzień....a efekt żaden.:( POMOCY!!

Gość gajowa77
a może za mało jesz,wyczytałam gdzieś że im więcej spożywamy białek tym szybciej chudniemy,ja staram się coś przekąsić co 3 h i po 3 dniach uderzeniówki - 3kg :)

Gość gajowa77
sorki - 2kg już się zamrzyłam :)

Gość gajowa77
meg303 to tak jak ja ,ale te kilogramy cieszą :)a duzo posiłków jesz? ciekawa jestem czy teza wiecej jesz - wiecej spalasz jest słuszna...

Może faktycznie na początku za mało jadłam bo miałam czasem tak jak pomyślałam że znowu mięso to wolałam nie jeść. Teraz jest inaczej bo wiecej poczytałam, bardziej urozmaicone przepisy staram się robić i nic. Podaje email: cynamon1718@wp.pl

Gość inneov
hej dziewiczyny jak tam dietka w tlusty czwartek ja niestety zjadlam jednego paczka:( na szczescie rano .jutro znowu pojda w ruch bialeczka ale coz .ja na razie sie nie waze .lepiej sie czuje jak widze po ciuchach.a sa male efekty :) a jak u was . do dukam dukana co u cIEBIE JAK WAGA:)

U mnie dzisiejszy dzień niczym nie różnił się od innych .... żadnych pączków!!! Ale co z tego jak ta dieta na mnie nie działa :( Zaczynam się coraz bardziej bać ze wymiękne bo po co sobie odmawiać jak nie ma efektu??? Jak ktoś ma ebooka to po proszę podałam email nieco wyżej. Z góry dziękuje... Pozdro

Gość inneov
cynamonj wyslalam ci eboki

Gość dukam dukana
hej laseczki:) dawno tu nie bylam ale dzidzia mi nie pozwalala:D u mnie waga po dniu z warzywami stoi w miejscu a po samych proteinach spada o 0,2 malo ale lepsze to niz nic:) i niestety zjadlam dzis dwa paczki:(:(:(

Gość gajowa77
dziewczyny ,ja też dziś zgrzeszyłam :(:(:( 3 małe pączusie i 5 faworków :( kurcze a byłam taka silna...ale od jutra znów proteinki

Gość gajowa77
Hej ! jaka cisza po tłustym czwartku,wszyscy mają jakąś pokutę:):):) Mam do Was pytanie od jutra zaczynam warzywa znam dozwolone ,ale jest jakiś limit jedzenia ich:) pozdrawiam

Gość gajowa77
Witam! co taka cisza po tłustym czwartku ,jakąś pokute macie:):): Mam do Was pytanie,od jutra zaczynam jeśc warzywa wiem które są dozwolone,ale czy jest jakiś limit ich ? pozdrawiam

Gość dukam dukana
oj chyba wszystkie porzucily dukana:( mozesz jesc tyle warzyw ile chcesz oczywiscie te dozwolone:D u mnie powoli ale caly czas w dol:):):) polecam chipsy z mikrofali. chuda wedlinke kroimy na mniejsze kawalki (wielkosc okolo dna szklanki:)) i wstawiamy do mikrofali na okolo 5 minut. i zajadamy powstale w ten sposob chipsy:D smacznego

witam! dziewczynki czy przygarniecie zbłąkaną dietowiczkę, zapomniałam o Dukanie na 3 m-ce i mam 5 kg do przodu od tamtego czasu. chciałabym zacząć ponownie bo już nie włążę w żadne spodnie i czuję się już żle, gruba,senna ociężała............

Gość dukam dukana
zapraszamy i witamy:) czemu przerwalas dukana? i w ktorej fazie?

przerwałam jeszcze w II fazie , a przerwałam bo imprezy,święta i tak poleciało a teraz trudno się zmobilizować ale od poniedziałku nie ma że boli......... muszę bo już o niczym innym nie myślę........

Gość gajowa77
Hej !!! Jestem tylko miałam teraz więcej pracy - fajnie bo spaliłam więcej kalorii i jeszcze zarobiłam :):):) Ja na razie się nie ważę ,bo jestem przed @ i organizm zatrzymuje wodę więc po co się denerwować :) a i tak planuje kupić sobie nową wagę ,bardziej dokładną:) Wczoraj miałam warzywka więc już jest fajnie ,czuję,że schudłam po spodniach a zważę się po @ ,mam nadzieję mile się zaskoczyć:) pozdrawiam

Gość witam diukanki
dulanki muszę się pochwalić że mi dietka na razie idzie supre, co prawda zatrzymały się chyba mi te kg, ale po ubrankach widze że jest dobrze. A naparwde mam z czego schudnąć

Gość kotek młotek
cześć, miło widzieć, że cos się jeszcze dzieje :) W tłusty czwartek byłam grzeczna i dziś waga pokazała trochę mniej. Po półtora tygodnia stania w miejscu spadł nagle prawie cały 1 kg. Może to niedużo ale ja się bardzo cieszę! :) A warzyw mozna do oporu, ja się rzucam na nie pierwszego dnia, a trzeciego już mam ich prawie dość ;) (idę systemem 3/3) Pozdrawiam!

Gość gajowa77
Hej Dukanki:) Ja też daję radę,nie korci mnie schabowy dzisiejszego obiadku :) ja jadłam kurczaczka z brokułami, bo akurat miałam je pod ręką,bo była promocja w Lidlu ,a wiadomo jak się gotuje teraz na 2 obiadki to trzeba sprawdzać ceny ,bo można zbankrutować :):):) Moim problemem są zaparcia,chociaż jem otręby i piję 3 l wody to nic :( na wagę stanę za tydzień mam nadzieję,że będzie czym się chwalić pozdrawiam

gajowa ,mi na zaparcia pomaga senes.Wcześniej nigdy go nie używałam ale teraz piję co parę dni i problem z głowy.Może też Ci pomoże.Pozdrawiam!

Gość kotek młotek
Ja łykam błonnik w tabletkach, jak jest kiepsko to gotuję sobie łyżkę siemienia lnianego na mleku. Z senesem i kruszyną kiedyś eksperymentowałam i potem bez tego to już w ogóle się nie dało :/ A jak jest naprawdę źle to chwytam za czopki glicerynowe, łagodne dla żołądka a działają gdzie trzeba ;) (Ale to naprawdę w ostateczności.) Pamiętajcie że dieta białkowa jest małoodpadkowa, więc do kibelka na dłuższe posiedzenie będziemy chodzić rzadziej niz przy normalnym jedzeniu.

Gość gajowa77
Dzięki za rady ;) Dziś po obiadku ruszyłam na ogród z grabiami spalić trochę kalorii :)a Wy ćwiczycie bo ja do tego nie mam siły,ale w pracy się nabiegam więc myślę że swoje spalam :)

Gość Natalyn
Hej laseczki, W koncu Was odnalazlam :) zagubil mi sie gdizes w akcji nasz stary temacik ale dzis udalo mi sie dokopac do niego i widze ze nasze pogaduchy przeniosly sie w nowe miejsce U mnie po krotkim zastoju, nastepny niecaly kilogram w dol :) Oby do soboty i przechodze na 3 faze. Od jutra zaczynam Zumbe bo na rurke jeszcze sie nie zapisalam :) Plus przynajmniej 3 razy w tyg cwicze na wii (glownie hoola hop, i joga + brzuszki) no i obowiazkowo basen w weekendy. Kondycja mi sie poprawia bo po ostaniej wizycie 40 basenow zaliczone :) Mam pytanko odnosnie 3 fazy Czy ktoras z Was przeszla juz a moze w niedalekiej przyszlosci szukuje sie na jej przejscie, jak to wlascieiwe na niej jest? Czy jesli zaczne powoli wprowadzac dowzowlone produkty i podziele ja na 3 fazy to napewno nie przytuje ? To taka psychiczna obawa zeby nie zaprzepascic tego co juz udalo mi sie osiagnac...

Gość inneov
hej dziewczyny, dukam dukana co Cie nie widac jak tam dietka. u mnie nawet ok 5 kg mniej .waze sie raz na 2 tyg.juz prae osob mi powiedzialo ze schudlam najbardziej widac po twarzy ,no coz pewnie to kwestia przyzwyczajenia sie do innego widoku:) ucieszylam sie w niedziele bo dzinsy mi spadaly ,superrr chcoiac wczoraj ugryzlam kesik hamburgera z mcdonalda :(:(:( jesetm zla na siebie bo nie pohamowalam sie . a jak u was? milego dnia