Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukam dukana

nowe fanki Dunaka - czy sa tu takie?:)

Polecane posty

Gość witam diukanki
KURCZE i nie spadaja mi te kg mimo dietowania. Zatrzymała się ta moja waga strasznie a tak ładnie było. Nie wiem co już robić żeby znowu kg poleciały w dół

Gość Natalyn
moze sprobuj zmienic system. Np jesli stosujesz 5/5 zmin na 1/1 albo 3/3. Ja sama zminilam z 3/3 na 1/1 i odrazu polecialo w dol Tak poza tym to dzis zgrzeszylam z ciastem, w pracy sa urodziny i pelno odbrego ciasta i zjadlam mala tarte owocowa, ale byla pycha :) Dzis wieczorem Zumba wiec bedzie co spalac!

Gość gajowa77
Hej Dziewczyny!! U mnie też waga spada dziś 10 -ty dzień diety i mam już - 3 kg :):):) Natalyn ile ty schudłaś i w jakim czasie ?

Gość Natalyn
Startowalam 10/01/2011 z waga 69 kilo wzrost 168 W soboty jest moj dzien warzenia 04/03/2011 waga pokazala nieco ponad 60 kilo Wg testu Duakan moja idealna waga to 59 kilo ktore powinnam osiagnac 11/03 wiec w ten weekend :) I powiem Wam ze jesli nawet bedzie te 60 to i tak przechodze na 3 faze bo z wynikow diety jestem juz i tak baaaardzo zadowlona :)

Gość precz z tuskiem
musicie badac sobie stan kosci bo mięso zakwasza organizm a organizm broni sie i pobiera wapn z kości

Gość dukam dukana
a witam witam:) ja w ostatnim tygodniu grzeszylam:(silna wola mi spadla:( w piatek sobote i niedziele dzien zaczynalam od paczka:/ w niedziele dodatkowo zjadlam smazonego kotleta:( a wczoraj maz zabral mnie na kolacje z okazji dnia kobiet i zjadlam poledwiczki w panierce:/ ale waga nie wzrosla tylko w miejscu stoi ufff ale od dzis koniec z pokusami i wcinam bialko bialko i jeszcze raz bialko:D

Gość Natalyn
Witam z rana! Wczoraj dzionek zakonczony bardzo pomyslnie, zajecia z Zumby sa naprawde super, polecam! Teraz co tydzien bede uczeszczac bo na 3 fazie bede mogla juz troche konkretniej pocwiczyc. Zastanawiam sie tez na pilatesem, czy kotras moze probowala? Dzis poranek zaczelam grzecznie ale wlasnie przed chwilka zpalaszowalam przepryszna drozdzowke :) Smakowala jak rodzima z polski- u mnie na wyspe deficyt takich samkow wiec nie moglam sobie odmowic.. Dzis wieczorkiem wii i hoola hop i wiec choc troszke odpokutuje. Jak tam u was kobitki?

Gość gajowa77
Hej!U mnie ok ,ale mam mały problem wyjeżdzam w niedziele na cały dzień macie pomysły co można zabrać ze sobą do jedzenia :) pozdrawiam i czekam na 7 z przodu :)

Gość dukam dukana
witam! u mnie dzis na wadze 61:):) a zaczynalam z 64,9. gajowa77 mozesz zabrac ze soba dukanowe buleczki, otrebowe racuszki, beziki, nalesniki, kurczaka smazonego na teflonie z curry:) mnostwo pomyslow:) inneov a jak u ciebie?

Gość inneov
witam dukaneczki:):):) u mnie waga w dol 4 kg mniej:):) nie jest to jakas rewelacja no ale od czegos sie zaczyna.jeszcze do teog codziennie po 50 brzuszkow rano i wieczorem. wczoraj zjadlkam cpieczywo wasa czy wiecie mozna to jesc czy odpusicc sobie.

witam zycze powodzenia w diecie :) jesli pozwolicie kilka malych wskazowek: 1.otreby-nie platki-jemy owsiane i pszenne (dozwolona porcja dzienna to 2 lyzki owsianych i 1 lyzka pszennych) nie zytnie,nie granulowane,i nie platki!! 2. serkow danio -nie mozna! 3.pieczywa wasa -nie mozna! 4.faza I powinna trwac do 5 gora 7 dni-nie wiecej,dukan pozwala do 10 ale pod kontrola lekarza! 5.agnieszka olej dietetyka,placisz mu za to co i tak wiesz,beznadziejna ta modyfikacja z miodem lub owocem z rana,chociaz ananas ma super wlasciwosci odchudzajace,poza tym w naszej diecie jest sporo wegli i tluszczu,tluszcz z ryb-najzdrowszy a jest go i 30%,wegle w warzywach i otrebach,zauwaz ze w jogurtach i serkach homo tez sa wegle!! 6.duzo plynow na zdrowe nerki-bez tego lepiej nie dietowac! 7.jezeli cos sie udalo zrzucic a dieta meczy,przejsc na III faze mimo nie osiagnietego celu i utrwalic wg planu z ksiazki-inaczej wroci wszystko i to z nadwyzka!! 8.moga sie trafic zastoje-to jest normalne-jezeli mamy faktycznie co zrzucac (czyli nasze bmi nie jest na poziomie 18) waga ruszy,mozna sobie pomoc mocna dawka bialka na kolacje:) gratuluje osiagnietych wynikow:D

Gość pytajaca????
a dlaczego nie mozna jest otrebow granulowanych??

otreby ranulowane sa zbyt przetworzone i nie spelniaja funkci otrebow o jaka chodzi w diecie ,czesto sa z dodatkami owocow a takowych na fazie I i II nie wolno

Gość Natalyn
hej dziewuszki! mamahani75 super ze jest ktos kto juz przerzyl 3 faze :) i po Twojej stopce widze ze i na niej jeszcze sporo zrzucilas. Powiedz mi jak to Ci sie udalo bo ja od jutra mam zamiar przejsc na 3. Pomimo ze jeszcze do upragnionego celu brakuje mi okolo 1,5- 2kg nie chcem juz przeciagac bo jak slusznie zauwarzylas zaczelo mnie to juz powoli meczyc i coraz bardziej kusza wszelkie grzeszki... Na Twoim przykladzie widze, ze jest to mozliwe. Mogla bys napisac cos wiecej o 3 bo ja jzu sie boje aby na niej nie przytyc :) Pozdrawiam

natalyn ja jeszcze na III walcze do konca maja,ale ponad polowa III fazy juz za mna,to ze spada waga jeszcze sprawdza sie prawie u kazdej dukanki ktora znam,pod warunkiem nie przesadzania z ucztami,przestrzegania zasad III fazy no i uczty nie maga sie skladac z samych slodyczy,bo znam kilka osob ktore na uczte jedza 2 tabliczki czekolady poprawiajac ciastkami i batonami ;) to ze ie boisz to normalne i na poczatku tez waga moze skoczyc do gory,nalezy jednak isc zgodnie z zasadami a powinno sie unormowac i conieco jeszcze spasc;)

Gość gajowa77
Do Mamahani75! wielkie uznanie ,dzięki takim osobom warto się odchudzać :)pozdrawiam Ja na razie się nie waże ,dopiero po @ ! ale czuję się dobrze i to chyba najważniejsze :) a jutro wielkie porządki ...

Gość dukam dukana
co tu taka cisza?:):)

Gość innoev
hej laseczki:) mam dzis supoer humorek ,pogoda piekna a az chce sie zyc,a ja ciesze sie podwojnie ,zalozylam dzis spodnie ktore byly na mnie zamale pare miesiecy temu:):):):) a te ktoe nosilam do tej pory sxiagam bez rozpinaniania guzika. jade dzis w gosci i sie troche obawiam bo bedzie fajne jedzonko ale nie dla ,mnie:(:(:(:( chyba zabiore swoj prowiant a jak u was ? dukam dukana.

Cześć Dziewczyny:) Mam taki problem odnośnie Dukana...a widzę że Wy tu macie konkretne rozeznanie w tym temacie... A mianowicie od 28 lutego jestem na tej diecie, zrobiłam sobie 6 dni fazy uderzeniowej i tak jak za pierwszym razem kiedy stosowałam tą dietę(w sierpniu 2010, ale wytrzymałam tylko 10 dni), widziałam efekty na wadze i w centymetrach, spadło mi wtedy ponad 4 kg, ale motywacja się skończyła i klapa, tak teraz nie widzę żebym cokolwiek schudła, może brzuch się minimalnie spłaszczył, choć w cm raczej nie mobilizują:( i powiem że przyczyną nie jest moja niska waga startowa, bo zaczynając teraz ważyłam 74 kg przy 165cm wzrostu. Nie wchodzę na wagę, bo boję się zobaczyć znów te 74kg i wtedy wiem że moja moja motywacja znów się gdzieś ulotni i znów zacznę wpieprzać:O a nie chcę być cale życie gruba:( Nie wiem jaka jest przyczyna tego zastoju, staram się jeść to co dozwolone(raz zjadłam tylko banana i pączka), może tak jak któraś z Was napisała że powinno się pić dużo wody, ja jej pije bardzo mało, wolę kawę i colę. Sama już nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:( Przyjaciółka ciągle powtarza mi że to przez moje podejście do diety, bo nie wierzę że mi się uda i dlatego tak jest...Poradźcie coś, proszę:) Aha i jeszcze jedno pytanko mam, czy Wy też zauważyłyście że usta i ogólnie jama ustna bardzo wysychają i ciągle się pić chce? A dodatkowo takie napady gorąca(mi prawie ciągle jest gorąco) i najgorsze, czasami czuję się jak stara babcia, bo nie mam siły, czuję się taka sflaczała...

Gość dukam dukana
Przyjaciółka Sanki pij duzo wody sprobuj tak przez 3dni i zobacz czy beda efekty. i nie poddawaj sie. u mnie raz spada waga raz stoi w miejscu ale co najwazniejsze nie idzie w gore:) dzis bylam w gosiach i rodzinka zauwazyla ze schudlam:D:D:D jeszcze 7kg i bede szczesliwa. spadlo juz prawie 5:) czy ktoras z was robila moze sernik dukana?

Dukam dukana, dziękuje że m odpisałaś:) zastosuje się do Twoich porad i zobaczę czy coś ruszy, mam nadzieje że tak:) Chciałabym żeby i mi ktoś powiedział "Kaśka ale schudłaś!:D" A z jakiej wagi startowałaś? Ja bym chciała tak schudnąć do 59kg ale nawet jeśli schudnę choć te 10kg to będę mega happy:) Co do sernika to jeszcze nie robiłam, ale mam zamiar w najbliższym czasie wypróbować przepis, póki co z takich słodkich rzeczy to dziś sobie zrobiłam coś a'la ptasie mleczko:D

Gość dukam dukana
ja zaczynalam z waga 64,9 przy wzroscie 160 zostalo mi tyle po ciazy w ktorej w ostatnim tygodniu wazylam 85:/ a chce schudnac do 54:D juz jest 60,3:)

Gość Natalyn
Witam kochane dukaneczki z rana! Jak tam u Was po weekendzie? Ja po wczorajszym basenie i relaxacjach w saunach itp czuje sie wspaniale :) Poza tym zastartowalam w sobote z 3 faza. Zaczynam ostroznie. W sobote oczywiscie zrobila sobie uczte ale bez przesady :) zjadlam pieczonego ziemniaka z serem i kurczakiem w sosie curry tak zwany tu jacket potato.. mniam :) wczoraj juz w ramach trzymania sie zasad, nalesniki z nutelka oczywsicie wszystko dukanowskie i owocami. Dzis rano z ciekawosci musialam sie zwarzyc i waga narazie ani drgnie... mamahani75 gratuluje osiagniec i przyznam sie ze mam tez taka cicha nadzieje ze uda mi sie jeszcze troszeczke na tej fazie zrzucic. Tak jak mowisz nie mozna przesadzac a ja napewno nie bede tego robila bo poprostu szkoda mi tego co juz osiagnelam zaprzepascic. Wedlog zasad podzielilam sobie ta 3 na 3 fazy i narazie robie tylko 1 uczte tygodniowo nie jem sera zoltego. Zobaczymy jak mi to bedzie szlo. Pozdrawiam ze slonecznej dzis wyspy :)

Gość Natalyn
Dziewuszki co tu taka cisza? Mam nadzieje ze nie poleglyscie?

Gość inneov
witam laseczki:) jestem zla na siebie bo jaqkos na tej 2 fazie nie umiem dostosowac sie do dni proteinowych .mma cykl 1/1 i tego drugiego dnia zawsze cos zjem z warzywami . a jak u was? wczoraj bylam u kuzyna i jego zona mi powiedziala ze widac juz...:)

stem fanka tej diety, ale poki to tylko teoretycznie, nie podjeme sie jej do poki nie zaczne pic duzo wody w ciagu dnia,bo to u mni ejest najwiekszy problem :(

Gość dukam dukana
inneov a pomimo tego waga ci spada? u mnie dzis rano 59,9 jupi:D:D:D

Gość inneov
dukam dukan wiesz co nie waze sie codziennie ale raz na tydzien i jakos tam spada .sama juz nie wiem napewno nie jest to szybki i duzy spadek wagi

Gość inneov
dukam dukana wiekie gratulacje .piekny wynik:) oby tal dalej

Gość dukam dukana
to tak jak u mnie powolutku ale w dol:D w niedziele zjadlam kilka kostek czekolady:( wczoraj duszone jablka:( i dzis czekoladowego cukierka:( i leci w dol:)