Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukam dukana

nowe fanki Dunaka - czy sa tu takie?:)

Polecane posty

Witam ! Dziewczyny ja też na wodę i serek wiejski patrzeć nie mogę:( Dziś stawiam na przeczyszczenie ,tak więc zjadłam 30 dag kiszonej kapusty,wypiłam pól szklanki wody z solą emską i na koniec siemię lniane jak nic to nie pomoże to chyba zostanie mi tylko lewatywa :)pozdrawiam ps.super te stopki

i po imprezie. ciezko bylo sie powstrzymac ale jakos czesciowo sie udalo. zjadlam piers z kurczaka faszerowana pieczarkami i do tego warzywa. caly czas szamalam jakies marynowane pieczarki, papryke ogorki i pomidory iiiiii.... skusilam sie na kilka winogron:( ale dzis na wadze tylko 0,2wiecej wyskoczylo wiec nie jest tak zle:) natalyn jak ja ci zazdroszcze tej IIIfazy.... owocki i chlbek ehhh:(

hej hej kochane! Jak tam nastroje przedweekendowe? Ja juz sie nie moge doczekac zeby troszke odpoczac i porzadnei sie wyspac :) dukam dukana - no Ty dzielna jestes, taki maly grzeszek w postaci winogron to nie grzeszek :) super! gajowa77 - a probowalas zmienic ten system? to naprawde pomaga! Ja wczoraj jak postanowilam tak zrobilam- zero grzeszkow, zaplanowana zumba dala mi troszke w kosc. Dzis dzien P i przerwa od cwiczen- chyba :) Powiem Wam ze nie ma co zazdroscic tej 3 fazy- mi jest ciezej niz na 2 bo bardziej musze uwarzac na to co jem. Na 2 to byla krotka lista a teraz to wcale nie jest tak prosto... musze planowac posilki z wyprzedzeniem zeby i ta procja weglowodanow byla i owoc itp owszem jedzenie jest barzdiej urozmaicone ale i pilnowac sie trzeba bardziej :)

Gość innoev
dukam dukana podziwiam cie ze sila wole.bo ja jak bylam na imprezce to zjadlam 3 lyzeczki salatki i malutki nkwaalek tortu ,nie dalam rady se powstrzymac zreszta jak bym sie powstrzymala to nic bym nie jadla:(. co myslicie o takiej salatce brokuly ,serek feta light no i sos jogurt i czosnek. nie wiem co d tego sera.

inneov salatka brzmi pycha:) ten ser feta light chyba wcale nie jest taki light:/ ale troche mozesz dodac napewno nie zaszkodzi:)

Gość innoev
wiem ze te produkty light wcale nie sa light/ale troszke mozna dodac nie za duzo a slatka jest pyszna . znajoma mi powiedziala ze mozna taka jesc z tym serem ,ona tez byla na dukanie i mysle ze wie cp mowi na swieta zamierzam zrobic biala kielbaske hmmm ciekawe jaka bedzie na zdjeciach wyglada super

kochane jak nie wierzycie w te produkty light to polecam sprawdzac zawartosc bardziej wnikliwe tzn wg dukana jesli cos ma wiekrza zawartosc bialka niz tluszczu i weglowodanow razem wzietych to znaczy ze jest to dobry produkt dla nas i bez oporow mozemy go jesc. Ja znalazlam tu w sklepie nawet ser zolty z 30% mniejsza zawartoscia tluszczu i on sie tez kwalifikuje. Warto sprawdzac indeksy chociaz znazcnie przedluza to czas zakupow. Ja jak nienormalna chodze po sklepie i wszystko studjuje :) ale coz czego sie nie robi...

Gość innoev
natalyn a co to za ser zolty i gdzie kupujesz?

Gość Marin_Frist
hej, mozna sie dolaczyc? jestem od jakis 4 tyg na dukanie i mam z 20 kg do zrzutu, potem jeszcze 5 na luzie zeby sie wychudzic:) mam 173 i waze 79,5

Gość innoev
jasne ze mozesz ,im wiecej tym lepiej:) witamy

ja nie mieszkam w polsce wiec nie podejrzewam ze jest dostepny u nas. Kupuje go w normlanym Tesco , ale jest naprawde smaczny! Marin_Frist- witamy!!! pewno ze mozesz sie dolaczyc

Gość innoev
mloze znajde w naszym TESCO.A JAK SIE NAZYWA.w sumie nie trafilam jeszcze na ser o obnizonej zawartosci tluszczu. chce zrobic sama ser zolty ale nie wiem co z tego wyjdzie asery zolte uwielbiam.nie uwierzyci ale w ciagu ostatnich 2 lat jadlam ylko ser sporadycznie wedline .moze ze 3 razy w roku. a teraz od 1.5 miesiaca ani grama

dzieki za mile przyjecie:) nie wiem ile wazylam jak zaczynalam dukana ale obawiam sie ze byla to masakra, teraz zreszta tez jest.. bo przytylam 20 kg od mojej najnizszej wagi, szok i wstyd... no ale wzielam sie za siebie:) mialam przestoj ale dzis sie ruszylo,oby jak najdluzej. mysle by podczas dni czystych protei robic jeden dzien kefirowy, moze to przyspieszy chudniecie:)

witamy nowa kolezanke:) ja za serem zoltym tez przepadam, w biedronce jest ser mierzwiony gouda i potrafilam zjesc cale opakowanie na raz bez zadnych dodatkow, i teraz od czasu przygody z dukanem ani plasterka:(:( moja tesciowa robila kiedys sama ser zolty wg dukana i nie byla to rewelacja po jednym kawalku mialam dosc, jednym slowe ble:D ale kazdy ma inny gust kulinarny:)

kochane sprawdze nazwe i dam wam znac. No to widze ze oprocz dukanowego kacika mamy tez forum zwolenniczek sera. Ja poprostu KOCHAM sery, rozne pod kazda postacia! Moja zguba byla uczta serowa a mianowicie deska serow :) Tak sobie dogadzalam : deska z roznymi rodzajami serow, winogrona, orzechy wloskie, krakersy i winko rozowe... achh jak sobie przypomne te wieczorne uczty to nie dziwota ze dupsko roslo :) aaa i jeszcze rozpusta bylo serowe foundie!!!

Witam Dukaneczki w piatkowy piekny poranek!!! Sprawdzilam wczoraj nazwe tego sera, nazywa sie ''Dawidstof'' na opakowaniu jest kotwica i w lewym gornym rogu na niebieskim tle 30% mniej tluszczu. Wczoraj znalazlam jeszcze jeden tez o takiej samej zawartosci, wiec poszukajcie dobrze bo moze cos sie trafi w supermarketach. Melduje ze wczorajszy dzien zaliczony bez jakich kolwiek grzeszkow :) Dzis rano dwa jajca sadzone i kawakel sera + pomidor i ogorek kiszony Na 2 sniadanie mam 2 kromki chleba ciemnego z wedlina i serem, salatke z owocow i jogurt O% Na lunch salata z pomidorami i mozzarella light nie mam pomyslu na obiad jak narazie... ale mama pewno cos dla mnie upichci :) ona juz jest specjalistka w dukanowych potrawach No i jutro uczta :) Beda pierogi szpinakowe i z roznymi rodzajami sera, juz sie niemoge doczekac!!!

hej, ja ser tez uwielbiam i ta deska za mna chodzi i chodzi:) zanotowalam kolejny spadek od wczoraj, cale pol kg :) ale przestaje sie wazyc codzien. poprostu musze osiagnac cel i do konca kwietnia zrzucic jeszcze 4 kg:) ja dzis troche szynki, potem mala jogobella light, 3 kawy z mlekiem chudym no i w domu czekaja 2 pieczone nogi z kura:) jestem ogolnie uzalezniona od slodyczy, ostatnio mowie sobie: robimy 1 dzien luzu i jem cos zakazanego. i co?poszlam do sklepu i odrzucilo mnie od slodyczy. hahah dziwne ale niech trwa jak najdluzej:)

ja bylam dzis w sklepie i weszlam w alejke ze slodyczami bo akurat tam byla moja cola light i jak popatrzylam na te delicje, ciasteczka maslane i inne pysznosci to az slinka cieknie... no ale spielam dupe w troki wzielam cole i szybko poszlam dalej, ale wspomnienia mam do teraz:D:D:D:D

Marin_Frisst - gratulacje z kolejnej utraty wagi! fajnie masz z tymi slodyczami :) Ja to nigdy az tak wielka zwolenniczka slodyczy nie bylam, zjadlam cos tam od czasu do czasu ale bez przesady. Po 2 miesiacach diety to mialam takie parcie na slodkie ze jak wchodzilam w alejke ze slodyczami to myslalam ze mi jezyk do d... ucieknie :) teraz juz nie jest tak zle bo na uczcie moge cos tam slodkeigo skubnac, ale bylo ciezko... A i na sobotnia uczte deska serow tez juz czeka :) nie moglam sie opanowac po tym jak wam opowiedzialam i sama sobie przypomnialam ten smak :)

Witam! Dziś kupiłam środek na przeczyszczenie ,zobaczymy jutro :) pozdrawiam WAS

Gość innoev
witam was kolezanki wiecie co mi sie dzisiaj snilo...ze znalalazlam ser zolty ktory mial 7 % tluszczu.hehe tak mi brakuje serkow:):):):):) do slodyczy mnie na szczescie nie ciagnie .nigdy mnie nie ciagnelo ale za to mc donalds.oscar ehhhhhh przeszlosc.

Witam z rana! Jak tam pnastroje po weekendzie? Ja troszke sobie poluzowalam... ciesze sie ze w tygodniu wiecej czasu spedzam w pracy niz w domu bo bylo by ciezko z moja dieta. W weekendy zawsze gorzej jest sie opanowac i trzymac zasad. W piatek nie wytrzymalam i zrobnilam sobie serowa uczte ale waga rano pokazala nieco ponad 60.5 W sobote caly dzien jadlam pierogi, takie byly pyszne ze nie moglam sie powstrzymac :) Wczoraj pokuta i zero grzeszkow + godzina cwiczen. Szlaban na grzechy :) A jak u was?

hej laseczki:) jak tam wasza dietka? ja dzisiaj rano odnotowalam 56,8:) moja psychika powoli siada i juz pragne doslownie owocow chlebka i buleczek:(:(:(:( zostalo mi jeszcze okolo 3,5kg do zrzucenia ale jest mi coraz ciezej.... serce mowi zjedz to co zakazane a rozum zeby jeszcze wytrzymac bo malo zostalo:) czy wy tez tak macie?

Gość inneov
dukan dukana ja tez tak mam.wczoraj bylam skolanna kupic czekolade ,niewiele brakowalo ale nie dalam sie :) tez mi jest ciezko ale jakos daje rade ,dosc czesto zdarza mi sie zeby juz przejsc na 3 faze .ale cchialabym jeszcze ze 4 kg zgubic.zobaczymy czy sie uda :).

hej laski! Ja tez tak mialam jak mowicie i dlatego przeszlam na 3 pomimo tego ze jeszcze te 1.5 kg mi zostalo do osiagniecia celu, ale czytalam ze jak juz zaczyna meczyc dieta to przejsc na 3 bo i na niej jak stosuje sie scisle do zasad zawsze nie wiele ale cos tam sie chudnie

HEJ! jakoś cicho na tym naszym forum :) a u mnie trochę lżej nie wiem czy to zasługa moich srodków czy dużych stresów mój synek zdawał egzamin gimnazjalny :) ja też coraz częściej myślę o przejściu na 3 fazę ,ale po świętach jeszcze proteinki ,żeby wyczyścić się po nich :) a na święta planuje upiec królika ma mega dużo białka pozdrawiam

Witam juz prawie weekendowo :) jeszcze tylko kilka godzin w pracy i moj upragniony weekend sie zacznie. babajka- fajnie masz ze na 3 jeszcze tyle udalo Ci sie schudnac, ja cos stoje w miejscu.. ale narzekac nie bede bo dobrze ze nie idzie w gore: ) pewno w dol nie idzie bo czasem pozwalam sobie na cos slodkeigo itp. A mama pytanie co do 3. Czy stosowalas odrazu 2 uczty czy podzielilas cala faze na kolejne 3 etapy? Bo ja tak wlasnie zrobilam i narazie robie tylko 1 uczte tygodniowo W srode byl moj dzien bialkowy bo wczoraj jechalam na zebranie i weidzialam ze bedzie dobry bufet.. no i byl... troszke nagrzeszylam ale dzis planuje odkupic cwiczeniami A co tam u was slychac?

Najpierw planowałam podzielić ją na te etapy,o których piszesz:)ale wyszło tak,że zrobiłam od razu "normalną" III fazę;z tym że rygorystycznie przestrzegałam zasad,bez żadnych grzechów.pozdrawiam i trzymam kciuki🖐️

Gość innoev
hej dziewczynki nareszczcie weekend :D trzeba jakies jedzenko znowu szykowac,powiedzice mi czy jecie zupy jakies?ja zamierzam ugotowac dzis pomodorowa ale sama nie wiem ? u mnie waga jakos powoli spada nie wiem moze to wina warzyw a zreszta ostatni zjadlam ehhh az wstyd mowic kebaba co prawda poprosilam o mala ilosc miesa i sosow.ale juz odpokutowalam bialeczkami.boje sie wejsc na wage a jak u wa?