Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KawaKopikoTaNowa

robaki u niemowlęcia 2, 5 miesiąca??proszę doradzcie

Polecane posty

Gość KawaKopikoTaNowa

Kobiety, proszę powiedzcie czy możliwe by tak małe dziecko miało robaki? Moja mała dostała jakąś dziwną wysypk na udach po zewnętrzneh stronie, ostatnio dużo pokasłuje i kicha...nie wiem jak rozpoznać robale bo w gówienkach nic nie widać, ładne kupy robi.W dodatku ostatnio miała robione badania krwi i moczu i były dobre,ale posiewu z kupy jej nie zrobili w szpitalu bo uznali,ze "ładna kupa"a mała jest płaczliwa bardzo i ma te inne objawy co napisałam(płaczliwa nie wiem czemu, ma też kolki ale moze i też robale)Czy w ogóle taki niemowlak może mieć robaki?

Gość KawaKopikoTaNowa
nic tam nie ma czego bym nie wiedziała, ja pytam czy możliwe są robaki u tak małego dziecka?nie potrafi sie nawet drapać po pupci bo jest za mała, a wyniki nic nie pokazałły?czy jest tu jakaś mama, której dziecko miało tak wcześnie robale?i ta dziwna wysypka na udach, taka szorstka, i tylko tam...o co chodzi?co jej może być?ide w pn do lekarza koniecznie.

nie spotkałam sie ale badania nie są miarodajne musiałabyś dać kilka próbek z rożnych miejsc kupy

kaszlenie i kichanie i wysypka mają być od robaków? hmm ja bym na to niewpadła... może to szybciej alergia jakaś - na ciele to od proszku itd a kichanie i kaszlenie to wziewna - na kurz, psa itd - na myśl by mi nieprzyszło że robale - a skąd się tam miały wziąść - miała się od kogoś zarazic albo coś?? tak się z powietrza niestworzyły

Gość KawaKopikoTaNowa
Mamo małego Alanka dzięki za pocieszenie,wyczytałam na necie,ze te objawy co opisałam to mogą być robale, ale też nie chce mi się wierzyć..pozostaje chyba tylko alergia, w dodatku ostatnio zaczełam używać jej oliwkę Bambino i moze to od tego?bo najwięcej dawałam na nózki z tego co pamietam albo i od tego,ze pieluchy raz zmieniłam na inne ale już od dziś znowu wracam do pampersów.

Gość praktyczna mamuśka
raczej to nie robaki, chyba, że dajesz do buzi smoczek z podlogi :) uczulenie na oliwkę lub mleko, a jak karmisz piersią, to może ty coś zjadłaś co uczuliło stosuj hypoalergiczne kosmetyki wysypkę posmaruj maścią alantan do noska psikaj wodą morską, małe dzieci często kichają, bo w ten sposób oczyszczają nosek a jak cię coś bardzo niepokoi to pytaj pediatry, a nie doszukuj się dziwnych rzeczy w necie i na forach, bo to nic dobrego nie przyniesie