Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość addety

KRD

Polecane posty

Gość addety

Witam, Czy ktoś orientuje się jaka jest cena za jednorazowe skorzystanie z tej usługi ? Lub czy jest inny sposób na sprawdzenie tego czy ktoś jest wpisany do KRD?

Gość co ja mam w głowie
myślałem, że chodzi o koree północną :D

Gość addety
Hehe nie nie Krajowy rejestr długów :D

Gość addety
Nikt nie wie.. ? :( Nikt nie ma nic na sumieniu ?hehe :D

Nie wiem czy można i za ile można kogoś ( firmę) sprawdzić jednorazowo, ale najlepiej poprosić kogoś kto ma wykupiony abonament o sprawdzenie. Przecież to żaden problem do opłacającego abonament miesięczny wpisać nip firmy i zobaczyć czy jest w KRD. ( mam nadzieję, że chcesz sprawdzić firmę, bo osoby fizycznej nie można sprawdzić bez jej zgody).

Gość addety
mp30 dziekuje bardzo za odpowiedź. No własnie chciałabym sprawdzić osobę fizyczna :(

Osobę fizyczną sprawdza się po Peselu i zaznacza okienko, że ma się zgodę tej osoby na sprawdzenie ( zgoda na piśmie). Tak przynajmniej było jeszcze niedawno. A wiem, bo w pracy mamy dostęp do KRD i zdarzało mi się tam zaglądać ( ale tylko w celu sprawdzenia firmy).

http://pamietnikwindykatora.pl/2011/01/02/krd-korci-by-sprawdzic-osobe-ale-uwazaj/ Gdyby link nie wkleił się to cytuje: ''Jesteś klientem Krajowego Rejestru Długów? Przedsiębiorce możesz sprawdzić w rejestrze po nr NIP bez niczego, kogo tylko chcesz, bez upoważnienia. Uważaj jednakże ze sprawdzaniem osób fizycznych. Musisz mieć upoważnienie w takim wypadku, choć sprawdzenie jest wykonalne bez upoważnienia, tylko na podstawie znanego Ci nr PESEL. Wpisujesz, klikasz i masz raport (ma długi czy nie ma) w sekund 5 jak to mówią . Jednakże za takie sprawdzenie bez upoważnienia można otrzymać grzywnę, uwaga . do 30 tys. zł. Czy to może wyjść na jaw? Może, bo każda osoba może zażądać raportu na swój temat z KRD i w takim raporcie wyszczególnione będzie czy i kto sprawdzał osobę.''

Gość addety
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zadzwonienie tam i zapytanie jaki będzie tego koszt.. chyba,że znajdę inny sposób na sprawdzenie tego.

Gość Ank@a
możesz sobie raz na pół roku pobrać bezpłatnie dane z krd, na przykład tutaj http://www.big.pl/ poszukaj tam informacji bo nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale na pewno można

Gość gość
sproboj sie z nimi skontaktowac, to ci powiedza wsyzstko...

Gość gość
Na stronce pewnie też wisi info. Z resztą, to grosze są, a lepiej sprawdzac, niż potem płakać

Gość gość
A ja myślałam że to skrót od, : kocham Roksane Damian