Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daddy-long-legs

Kto umie gotowac chilli con carne? Pomozcie!

Polecane posty

I chodzi mi o gotowanie z podstawowych skladnikow, bez mieszanki przypraw, a z 'normalnymi' przyprawami. Problem polega na tym, ze chilli brakuje tej ostrosci, ktora lubie, jest ostre, ale tak jakby po przelknieciu, ze drapie w gardle, ale przed tym nie jest, dzisiejsze to nawet smakuje slodko :( Moze brakuje mi jakichs przypraw, macie pojecie, co sie powinno znajdowac w chilli? Mam cayenne, czosnek, cebule, nawet pieprzu troche wrzucilam. Co jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mistrzyni z Wlkp.
a dodałaś kumin rzymski, czosnek, bo jeśli o chilli to najlepiej kupić gotową przyprawę chilli i wtedy uzyskasz odp.ostrość. ja do chilli con carne dodaję na koniec jeszcze małą kostkę czekolady, ale pisałaś, że masz za słodkie to raczej nie dodawaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam kmin i mam czosnek, dodalam odrobinke kakao gorzkiego. Moze za malo czosnku? Mieszanki kupic nie moge, bo tu, gdzie mieszkam, nie ma takich dobrych jak w Poslce... A poza tym chcicalabym sie tez dla wlasnej satysfakcji nauczyc, jak to zrobic od zera. Dzieki, moze powalcze z czosnkiem jeszcze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×