Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daddy-long-legs

Kto umie gotowac chilli con carne? Pomozcie!

Polecane posty

I chodzi mi o gotowanie z podstawowych skladnikow, bez mieszanki przypraw, a z 'normalnymi' przyprawami. Problem polega na tym, ze chilli brakuje tej ostrosci, ktora lubie, jest ostre, ale tak jakby po przelknieciu, ze drapie w gardle, ale przed tym nie jest, dzisiejsze to nawet smakuje slodko :( Moze brakuje mi jakichs przypraw, macie pojecie, co sie powinno znajdowac w chilli? Mam cayenne, czosnek, cebule, nawet pieprzu troche wrzucilam. Co jeszcze?

Gość Mistrzyni z Wlkp.
a dodałaś kumin rzymski, czosnek, bo jeśli o chilli to najlepiej kupić gotową przyprawę chilli i wtedy uzyskasz odp.ostrość. ja do chilli con carne dodaję na koniec jeszcze małą kostkę czekolady, ale pisałaś, że masz za słodkie to raczej nie dodawaj

Mam kmin i mam czosnek, dodalam odrobinke kakao gorzkiego. Moze za malo czosnku? Mieszanki kupic nie moge, bo tu, gdzie mieszkam, nie ma takich dobrych jak w Poslce... A poza tym chcicalabym sie tez dla wlasnej satysfakcji nauczyc, jak to zrobic od zera. Dzieki, moze powalcze z czosnkiem jeszcze.