Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edi:)

Ciąża, praca jak to jest???

Polecane posty

Hej dziewczyny mam pytanie. Pracuję od grudnia w sklepie. Umowę mam do czerwca 2011, pewnie mi przedłużą, ale nie o to chodzi. Jak to jest gdybym zaszła w ciążę, np. w maju? Mogą mnie zwolnić z dniem końca umowy? Jak to jest? Dziękuję za odpowiedźi:)

up podnoszę znajddzie się ktoś kto odpowie na moje pytanie??? Proszę!!!

??????????

Z tego co wiem to powinni ci przedłużyć do czasu porodu,ale nie wiem czy coś się nie pozmieniało.

Kurcze jakbym napisała w temacie biust do oceny, to zleciałoby sie Was jak mrówek. A jak człowiek zada normalne pytanie, to nikt się nie pofatyguje. Fajnie, dzieki wielkie

Monisia dziekuje, chociaz Ty jedna sie wypowiedzialas. Wie ktos cos jeszcze???

no ale jak mi przedłużą tylko do czasu porodu?? to nie bęę mogła iść na macierzyński????

Np w moim przypadku wygląda to tak ja mam umowę na pół etatu do lipca,teraz jestem w 3 m-cu ciąży i umowę przedłużają mi do czasu porodu czyli sierpień-wrzesień jakoś tak,potem należy mi się macierzyńskie,ale wychowawcze już mnie nie dotyczy ze względu na pół etatu tak zostałam poinformowana w pracy,ale mam zamiar jakoś w tygodniu wybrać się do zus-u zapytam i będę wiedziała na 100% :)

Monisiu to jak bedziesz juz wszystko wiedziala napiszesz mi??? ja mam umowę na cały etat. Jedno dziecko juz mam 10 lat:) ale wtedy nie pracowalam i nie interesowalam sie tym. Teraz pracuje i chcialabym wiedziec jak to wlasnie jest, po pierwszym porodzie nie dostałam nawet złotówki od państwa, ale jak zdecyduję się na drugie dziecko to już nie popuszczę. Gratuluję ciąży:)

Dziękuje:) pewnie że odpiszę zostawiłam sobie temat w zakładkach także w tygodniu się odezwę:) bo o pracę na pełnym etacie też chcę zapytać:) Pozdrawiam

Muszą przedłużyć Ci umowę do dnia porodu..a potem sobie radź.

Super:) diekuję:)

Monisia i jak bylas w tym zusie??? a moze ktos inny cos wie na ten temat???

Gość bukaa
Jeżeli umwoa skończy ci się przed ukończeniem 3 miesiąca ciąży, to nie mają obowiązku ci przedłużyć. Więc jeżeli zaszłabyś w maju, umowa jest do czerwca, to po prostu się kończy.

Gość Zgadza się, muszą
przedłużyć umowę do porodu, jeśli w dniu wygasania umowy jest skończony 12 tydzień ciąży. Pozdrawiam

Gość PIT z ZUS-u
macierzyński w takim przypadku( umowa do porodu) sie należy dokładnie zasiłek macierzyński na prawach urlopu. Wychowawczy nie, umowę przedłuża się jeżeli wygasa po 12 tyg ciąży( w przypadku umów o pracę, mianowania, wyboru, spółdzielczej umowy o pracę, nie przedłuża w przypadku umowy na zastępstwo)

Gość buka 87 jjj
kochanienka od tego jest kodeks pracy! kase dostajesz do dnia porodu a później na macierzyńskim ZUS Ci płaci baranie "skonczyła zawodówkę" pewnie ... :/

Gość PIT z ZUS-u
Panie po studiach też nie zawsze wszystko wiedzą...

jeśli możesz to mnie nie wyzywaj. A wykształcenie mam wyższe, a w prawie pracy itd. nie muszę się orientować. Alfą i omegą nie jestem:) A wszystkim innym dziękuję za informacje:)