Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Skurcze - jak to sie czuje?

Polecane posty

Jakie to jest uczucie jak się czuje skurcze przedporodowe? I jak bardzo musi bolec? Pytam, ponieważ właśnie czuję takie lekkie bóle jak przed menstruacją (termin porodu mam za 10 dni), ale nie jest to coś bardzo bolesnego. I sie zastanawiam, czy skurcze przedporodowe są bardzo bolesne? Więc jak mnie tylko lekko pobolewa, to znaczy, że to jeszcze nie jest to? Nie chcę spanikować za wcześnie...... KTG wykazywało skurcze juz 2 tygodnie temu, ale ja wtedy jeszcze nic nie czułam. Czy przy "normalnych" skurczach, sygnalizujących już konieczność jechania do szpitala powinnam się zwijać z bólu?

A z tym to roznie :) Przy drugiej ciazy pojechalam z 5 cm rozwarcia i juz z czescia wod..Skorcze byly bardzo znosne..Czulam takie ciagniecie skory brzucha podczas nich..I byly coraz to czesciej..Jak byly juz co 5 min ruszylismy do szpitala..A i sa z kazdym jakby bardziej nasilone..JA jeszcze do tego czulam makabryczny "arbuz"jakby tam w dole..:)

A i zwijalam sie z bolu dopiero przy partych:)..Jesli masz watpliwosci jedz do szpitala niech skontroluja sytuacje :) Powodzenia !

przede wszystkim muszą być regularne, więc musisz obserwować.

Gość rewolucja1333
Ja rodziłam 6 tyg temu też myślałam, że jak dostane skurczy to będę gryźć ściany z bólu a wcale tak nie było dostałam skurczy o 11.30 a dopiero po 16 zostałam zawieziona do szpitala przez mojego narzyczonego mimo, że trwierdziłam, że nie rodze ;D a gryzłam ściany z bólu.. tylko że kilka godzin później ;)

Gość no ja to mam tak wlasnie
Ja odczuwalam skurcze tak samo jak bóle miesiączkowe, np w w pierwszych dniach jak chcialo mi sie kupe!!! głupio to brzmi ale mam to do dziś i az mnie skręca z bólu! zaraz sobie przypominam poród! uczucie jakby miało mi wyrwać wszystko tam na dole!! okropne!