Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siarkowata

Zdrowy tryb życia i sporty.

Polecane posty

Gość Siarkowata

Cześć wszystkim! Chciałabym się Was poradzić. Chcę zacząć biegać, uprawiać sporty i żyć zdrowo, ale nie mam na tyle silnej woli (i czasu z resztą też )by ruszyć swój tyłeczek i pójść pobiegać. Co robić? Jak wyzwolić w sobie tyle samozaparcia? Proszę o poważne odpowiedzi. Z góry dziękuję :D

Gość polecammmm
rumjanek, czyli rum do buzi a janek do łóżka i tak 7 x po 2 x aż do rana, minimum 3 x tygodniowo, a efekt będzie taki jakbyś tuż za J. Kowalczyk biegła na nartach. A jak korzystać z rumjanka znajdziesz w necie pod hasłem "fizjologia i filozofia seksu" Napisz tutaj czy ta forma sportu zadziałała.👄

Ja myśle że jednak lepiej spróbować przynajmniej na początku sportu wymagającego mniejszej mocy:classic_cool:.Tj. nie tak prędko męczacego np. dość wolna jazda na rowerku:classic_cool:.Ae wtedy jest bardziej czasochłonna:O.A może byś zaczęła do roboty rowerkiem dojeżdżać:classic_cool:?A zdrowy tryb zycia to nie tylko sport:P.Konieczna jeszcze jest zdrowa dieta:P.

Gość poprawka i dodatek do Maxa
A zdrowy tryb zycia to nie tylko sport ale rekreacyjny .Konieczna jeszcze jest zdrowa dieta + higiena + nastawienie psychiczne + oczyszczanie z toksyn. Notabene, sport jest to niszczenie organizmu dla jakichś tam pieniędzy i sławy. Cóż po milionach $ np. Muhamedowi Ali, jak po słynnym nokaucie jeździ na wózku inwalidzkim? Jest to chyba pytanie retoryczne, prawda?. Więcej można znaleźć w necie pod hasłem "vademecum zdrowia- jak żyć"

Niestety sport wyczynowy bywa niebezpieczny:O.Ale jeżeli się nawet dużo sportu uporawia np. codziennie 300 km rowerkiem to nie powinno zaszkodzić jak się robi to w odpowiednich warunkach i nie przesadza:classic_cool:.

Gość dla Klauna
cyt. Klauna: Ale jeżeli się nawet dużo sportu uporawia np. codziennie 300 km rowerkiem to nie powinno zaszkodzić jak się robi to w odpowiednich warunkach i nie przesadza . ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Drogi Maxie, 300km dziennie i odpowiednie warunki!!!!????? Chyba piszesz to na rauszu i nie zauważyłeś zer!!! 300km to dystams dla zawodowych kolarzy a nie rekreacja dla zdrowia. Zasada 3 x 30 x 130 mówi, że optimum wysiłku dla organizmu by zdrowo żyć, to 3 razy tyg. przez 30 minut ciągiem, w takim tempie by serce uderzało 130ud/min, zatem przez 30 minut rekreacyjnie można zrobić 15km !!! Twoje 300 jest gwoździem do trumny!!!!!!! Klaunie, czy Ty w ogóle masz rower, bo coś zaczynam wątpić w to i Twoje rady choćby z tym "nadtlenkiem"

Widze że czegoś nie rozumiesz:P.Człowiek wysportowany może bez problemu przejeżdżać(oczywiście przy odpowiedniej pogodzie i nie w górach) bez problemu 300 km bez istotnych zagrożeń ze strony samej jazdy rowerkiem:P.Oczywiście nie uwzględniam tu nieszczęść typu konfrontacja z tirem:D.a jak nie wierzysz-to zaproponuj komuś 500 zł dziennie za to aby jeździł przez miesiąc 300 km dcodziennie:D.Jest recesja io wielu z tych co są w dobrej kondycji-np. ci gorsi zawodowcy by się zgodzili:D.Ja jakbym doszedł do odpowiedniej kondycji sam bym sie zastanowił nad taką propozycją:D.I żeby było jasne-nie pisałem o jeździe 300 km z prędkością średnią ponad 30 km na godzinę ale około 20 km/h:P.Co prawda by to zajęło prawie cały dzień ale za tyle kasy wielu by sie zgodziło:classic_cool:.