Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaa.a

tabletka a biegunka

Polecane posty

Gość jaaa.a

Mam prosbę- czy ktoś może mi pomóc w interpretacji ulotki? Wczoraj o 19.30 łyknęłam tabletke, ale ok 22 i 23 godziny miałam silna biegunkę. Wiem, ze tabletk mogła się częściowo nie wchłonąć. Co w tej sytuacji? W ulotce pisze po wystąpieniu wymiotów lub biegunki należy jak najszybciej przyjać kolejna tabletkę. NAleży ja przyjąć przed upływem 12 godzin od ustalonej pory przyjmowania" Moze głupie pytanie, ale czy to oznacza że mam przesunąć o jeden dzień cały cykl, tzn teraz przyjać kolejną tabletkę z listka? dobrze rozumiem? skoro wyznaczoba pora jest ok20 to teraz jeszcze moge? Podpowiedzcie prosze.

właśnie Ci mija 12 h odkąd powinnaś wziąć następną tabletke, skoro biegunka byla około 22 i 23, powinnaś wziąć od razu jak Ci sie żołądek uspokoił, nie później niż 12 h od ustalonej pory, ale przecież wstecz! czyli nie chodzi o 20 następnego dnia tylko tego dnia kiedy była biegunka jak ją teraz dopiero tak późno weźmiesz to Ci nie gwarantuję, że antykoncepcja bedzie zachowana

Gość jaaa.a
Jest tam jeszcze o tym, że jeśli minie 12 godzin to robić tak jak w razie minięcia tabletki - należy zażyć ją i stosować prezerwatywy 9 dni. Więc może powinnam po prostu normalnie wieczorem wziąć kolejna i stosować prezerwatywy, czy teraz wziąć kolejną i stosować prezerwatywy? Dzięki za pomoc, ja dopiero poczatkująca w tym jestem...

a która to w kolejności tabletka? ja bym juz chyba całkiem pominęła i stosowała dodatkowo gumki

Gość jaaa.a
druga z opakowania. i chyba tak właśnie zrobię, pominę wezmę wieczorem kolejna i gumki. Wstecz dawno stosunku nie było więc pod tym względem jest ok....