Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

thomash

Dziewczyna wrobiła mnie w dziecko

Polecane posty

Moja wieloletnia partnerka życiowa bez mojej wiedzy odstawiła pigułki, bo bardzo chciała miec dziecko, choć zawsze powtarzalem jej, że nie jestem gotowy finansowo i psychicznie na posiadanie dziecka. Ostatnio z radością poinformowała mnie ze jest w ciąży pokazując test z dwoma kreskami. Jestem załamany i jednoczesnie zły na nia, bo nie powiedziala mi ze odstawila pigułki, oszukała mnie. Nie wiem co robić, na razie sie nie odzywam do niej.

Gość powiem tak autorze
nie dziwie sie jej, bylo samemu brać jakieś pigułki i pozwalać się popychać kiedy tylko ktoś ma na to ochotę.

nie uzgodnila tego ze mna, gdyby powiedziala, ze nie bierze pigulek, nie kochalibysmy sie lub ja bym sie zabezpieczyl, a teraz jestem uziemiony

Gość powiem tak autorze
Kochasz ją w ogóle?

Gość ZDANIE POWIEM TAKIE
BYŁO spuszczać się w śmietnik!!

kocham, ale nie wiem co teraz z nami bedzie. Ja jej nigdy nie oszukałem, ciąży na pewno nie usunie bo zawsze miała parcie na dzieciaka, w jedną noc poprzestawiała mi życie ot tak...

dobrze zrobila ,a naco miala dziewczyna czekac?

Gość szproket
faktycznie jestes nieprzygotowany.nie mowie ze dziewczyna zrobila dobrze. ale trzeba bylo brac pod uwage ze tabletki tez nie daja 100% pewnosci i to moglo sie zdarzyc. zeby byc ojcem trzeba miec jaja.ty ich niestety nie masz.

To powinna być decyzja obojga gdyby tu napisała dziewczyna i powiedziała by,ze facet jej zrobił dziecko bez jej zgody to byście kolesia zbesztali a ,ze babka wrobiła kolesia to nie ma problemu :O przemyśl czy ja kochasz itd. laska ma najebane w głowię może gdybyś ją kopną w dupę zrozumiałaby co zrobiła

Gość taka onnnaaaa
współczuje Tobie autorze kawał wyrachowanej baby z niej masakra jakas

Gość powiem tak autorze
No jeśli to niewinne dzieciątko sprawi, że odejdziesz od swojej kobiety, którą "niby" Kochasz/łeś.... To wybacz. Jeśli naprawdę mężczyzna Kocha swoją Kobietę z całego serca, tak prawdziwie, to w życiu nie zostawi Jej z dzieciątkiem. Będzie dla Nich chciał żyć mimo wszystko! Tylko niedojrzali chłopcy postępują tak jak Ty. Oczywiście rozumiem to, że Cię oszukała, ale do cholery to Twoje dziecko, nie sąsiada!

Gość nie masz wyjscia
musisz sprostac sytuacji,a tak na marginesie to na bank jeszcze kiedys jej podziękujesz... łatwo nie będzie ale w koncu poczujesz że żyjesz

Gość Dobra rada ode mnie
Autorze, masz identyczne podejscie jak moj facet. W sumie On juz na poczatku ostrzegl mnie zebym nigdy, ale to nigdy mu takiego numeru nie wykrecila, bo jedna to powinna byc WSPOLNA decyzja. Uwazam, ze glupio postapila. Ale Ty tez nie powinienies tak do tego podchodzic, juz po wszystkim! Zostaniesz TATA i bedziesz zalowal, ze potrafiles myslec w taki negatywny sposob. Wszystko sie ulozy zobaczysz. A ile jestescie ze soba? I po ile macie lat?

i co teraz po mnie jedziecie, a co wedlug was robi facet z jajami? Żeni się z przymusu, żeby po roku wziąć huczny rozwód i unieszczęśliwic siebie, dziewczyne i dziecko?

Gość markopolo28
co wy pierdolicie. laska go ewidentnie wrobiła w dziecko. ja bym nie zaufał więcej tej dziewczynie

szproket faktycznie jestes nieprzygotowany.nie mowie ze dziewczyna zrobila dobrze. ale trzeba bylo brac pod uwage ze tabletki tez nie daja 100% pewnosci i to moglo sie zdarzyc. zeby byc ojcem trzeba miec jaja.ty ich niestety nie masz. co ty w ogóle piszesz :O gdyby była wpadka wiadomo,że inaczej się reaguje a tu jest perfidne wrobienie kogoś autor i tak wyjątkowo spokojnie do tego podszedł

Gość dajciemispokojzhsłem
Przestancie pisac głupoty! powinna z nim uzgodnic kwestię posiadania dziecka, a nie decydowac za niego, ze dziecko będzie i juz! A potem bedzie lament, ze facet ja z dzieckiem zostawił. Skoro tak jej na tym zalezało, mogła sobie poszukac partnera, który chce miec dzieci, przeciez nikt jej sił a w tym zwiazku nie trzymał. Postąpiła wyjatkowo egoistycznie, nie myslac o partnerze i nie biorąc pod uwagę dobra dziecka (które powinno byc chciane), liczyło sie tylko jej widzimisie.

Gość Wy chyba jesteście nienormalne
:O Autorze, nie słuchaj tych bab tutaj, bo to aż żal czytać. "Niewinne dzieciątko", żywcem żal dupę ściska :/ Baba postąpiła podle, skoro otwarcie deklarowałeś że dzieciaka nie chcesz, a i tak Cię wrobiła i jeszcze się perfidnie cieszy. Ja jak najszybciej wysłałabym taką w kosmos, dostałaby 200 zeta alimentów i niech się cieszy :O

Gość powiem tak autorze
Autorze, ale tu nikt nie mówi o ślubie! Odradzam coś takiego. Może jednak warto spróbować być dalej razem? Podejść do tej sytuacji z lekkim dystansem, niech Ona się teraz postara o to abyś mógł Jej zaufać. Myślę, że nie warto przekreślać tego związku. Źle zrobiła to oczywiste, ale na pewno bardzo Cię Kocha. Jak myślisz dlaczego właśnie z Tobą chciała mieć to dzieciątko?

26 lat mam. Jestem zupełnie zdezorientowany.Chcialem sie doksztalcac, dostac awans, wyjezdzac za granice, a teraz wszystkie marzenia legły w gruzach

Gość szproket
ale tu nie ma co roztrzasac jak powinna postapic .bo stalo sie i juz. teraz pytanie brzmi co on powinien z tym zrobic . gdyby mu powiedziala ze wpadla mimo tego ze brala tabletki ,byloby mu latwiej? nie wiem. jesli naprawde ja kocha to ja wierze ze wszystko mozna poukladac.to zawsze na poczatku strasznie wyglada a potem jakos samo sie uklada.

Autorze, jeżeli jesteś niegotowy na rolę ojca i nie chcesz tego dziecko - co w pełni mogę zrozumieć - to sądownie określić kwotę alimentów i pa. A kobieta, z którą się związałeś to podła egoistka myśląca tylko o siebie, więc niech wychowuje teraz dzieciaka sama skoro tak bardzo chciała.

Gość powiem tak autorze
Jesteśmy nienormalne, bo radzimy autorowi szczerą rozmowę, dystans do sytuacji i kobiety? Nie znamy tych ludzi i nie możemy autorowi radzić, aby koniecznie odszedł! Sam zrobi co uzna za rozsądne i stosowne. Będę za tym, abyście szczerze porozmawiali, podjęli jakieś decyzje co do przyszłośći itd. Nie będzie łatwo, ale musicie. Przecież autorze nie odejdziesz bez słowa.

Gość szproket
nie rozumiem cie .dziecko wcale nie oznacza ze musisz ze wszystkiego rezygnowac. chlopie wez sie w garsc. pokaz ze jestes facetem i przyjmij to na klate jak prawdziwy facet. twoje argumenty wogole do mnie nie przemawiaja

Gość hahahahahaha.........
Juz ci jakas pojechala z "dzieciatkiem" :D Dobrze, ze ci o fasolce w brzusiu nie napisala :O Masz niewesola sytuacje facet. I nie chodzi o dziecko ale o nielojalnosc partnerki. Ochlon, napij sie piwa ;-) i pogadaj z dziewczyna.

Ale jaki dystans? Baba której ufał i z którą był miała w dupie jego potrzeby, jego poglądy i zdanie i wpakowała go w rolę ojca, którym wcale nie chciał zostać. Dla mnie to porażka życiowa, egoizm i w życiu nie chciałabym z takim babsztyle żyć.

ja wszystko rozumiem, wiadomo, ze jeżeli sie sypia ze sobą, zawsze istnieje takie ryzyko, ale do cholery świadomie zrobic ze mnie idiote? Potraktować jak jakiegoś byka rozpłodowego? Nie liczy się zupełnie z moim zdaniem

Gość co ma doksztalcanie sie
czy praca do dziecka?Nie rozumiem

Gość toffik34
Są tacy faceci,ktorzy nigdy by się nie zdecydowali na ojcostwo czasem przyparcie do muru takiego przypadku jest jedynym sposobem na dziecko.W tym przypadku postawienie go przed faktem dokonanym Wydaje mi się że obrażanie się na swoją dziewczynę nic tu już nie pomoże.Musi stanąć na wysokości zadania i pogodzić się z zaistniałą sytuacją Chyba że okaże się niedojrzałym gnojkiem i pod pretekstem urażonej męskiej dumy da nogę.

Mam wrażenie, że jesteście takie same, jak partnerka autora. Skoro już jest dzieciątko, to niech sobie będzie, a autor, który dzieciaka nie chciał ma go zaakceptować, bo to przecież super sprawa być ojcem :/ Tak, super, ale dla kogoś kto jest świadomy i chce posiadać potomstwo.