Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaba27gaba

Chcę kupić mamie płytki

Polecane posty

Gość gaba27gaba

Do łazienki ale mam bardzo mały budżet. 1000 zł. Łazeinka jest 4x2. Chodzi mi o takie najzwyklejsze. Na dole np. ciemnozielone potem jakiś wzorek a potem do góry jasna zieleń. Podpowiedzcie czy warto się wyrywać. Przeglądam gazetki w internecie ale tam zazwyczaj kolory za 50 zł metr.

Gość HrabiaMurgraba
Dobre i tanie robi firma Domino

Gość Gocha wszechwiedząca
są tańsze , ale koniecznie zielone:O

Gość gaba27gaba
Niekoniecznie zielone ale podałam przykład. Czy w tysiącu się zmieszczę? Dlaczego ten dekor jest taki drogi?

Gość HrabiaMurgraba
Czasem dekory kosztują tyle co metr płytek;D zawsze tak jest i kupujesz na sztuki więc się wydaje drogo. Nie sugeruj się ekspozycją i podziałem bo to jest tak zrobione, że byś właśnie miała jak najwięcej dekorów. Sama sobie wybierz podział i za płytki się zmieścisz w tysiącu - ale są jeszcze kleje, fugi, listwy, folie w płynie...

chcesz do samej gory czy do wysokości drzwi?

czy jest okno?

Gość HrabiaMurgraba
A są drzwi czy wchodzicie oknem?

Gość gaba27gaba
Jest okno. Łazienka wysoka na 2.5. Do tego drzwi 210 x 80 cm. Chciałabym do samego sufitu. Oprócz płytek to co jeszcze muszę kupić? Klej, fuga. Ile to mniej więcej kosztuje?

ja mam do wys.drzwi, więc już byś miala taniej:D zamiast wzorku kup listwy do okola i z 9 dekorów będzie taniej:D

Gość ja widzialam w m1 w poznaniu
w prakitekerze metr zielonych za 25 czy 29zl

Gość HrabiaMurgraba
Tylko do samego sufitu! Zrób sobie tak że masz jeden podział i pasek dekorów niech przecina okno. Na same dekory musisz zarezerwować jakieś 200 zł. Kleje, fugi, folie w płynie... trudno powiedzieć ale doliczając syfony do wanny i brodzika, listwy, syfon do pralki... wyjdzie Ci koło 400 zł lekko. Woreczek fugi taki 2 kg kosztuje 70 zł.

no więc jakbyś znalazla płytki do 30 zl (11m2) paski do 8zł (52szt) i dekory do 16zł (9szt) to siana by ci starczyło, na resztę musiała by mama dolożyć:D

z tymi m2 mi sie pokićkało:D

19m2 dobrze liczę bez drzwi i okna?

Gość HrabiaMurgraba
Nieeeeeeeee! jeśli nie chcesz się pomylić o dokupywać to licz razem z oknem i drzwiami i na dodatek doliczasz 10%. Pamiętaj że na samą szpaletę okienną masz masę płytek i docinek, a żeby było ladnie to nie będą Ci tego doklejali z jakiś skrawków.

Gość gaba27gaba
To załóżmy, że znajdę płytki za 25 zł za metr. Warto sie wtedy wyrywać? Styknie mi?

Gość HrabiaMurgraba
Nie możesz tak zakładać, bo płytki kupujesz na kilka lat i to nie jest powód żeby oszczędzać... lepiej dołożyć 200 zł ale mieć takie jakie Ci się podobają. Płytki podłogowe są nieco droższe poza tym. Sądzę że sam materiał od biedy może Cię kosztować 1200 -1300 zł. Do tego ułożenie...

Gość gaba27gaba
Mam osobę w rodzinie, która umie układać płytki, wiec z tym nie ma problemu. Tylko o te płytki chodzi i inne bzdety. Mama ma łazienkę w opłakanym stanie. Chcę jej pomóc. Płytki nie muszą być wg najnowszej mody.

Gość HrabiaMurgraba
Jeśli masz już tam położone płytki to nie jest taka łatwa sprawa... poza skuciem tego czasem trzeba wszystko od nowa szpachlować a więc dolicz sobie szpachlę.... ja bym się nie zabierał za to gdybym nie miał 2000 zł przy założeniu że ktoś Ci za darmo to zrobi w co oczywiście też nei wierzę. pzoa tym wanna, brodzik, armatura...

ja bym nie kupowala byle jakich, byle byly... mozna juz kupic za 30pare zl i na fugi na pewno ci jeszcze starczy

Gość na okno tez doliczasz
plytki bo przeciez wewnatrz tez je kladziesz (na sciankach okna)

Gość gaba27gaba
Płytek nie ma w łazience. Mój kuzyn zajmuje się układaniem płytek więc grosza nie weźmie. Ja nie urządzam domu, tylko chcę zrobić łazienkę mamie. Ona ze zwykłych nawet białych płytek będzie się cieszyć.

kochana a skąd Ty? Ja pracuję w tej branży więc mogę ci udzielić wszelkich informacji :) najtańsze są płytki w kolorach beżu, zielone nie wiedzieć czemu sa mało dostępne i droższe :) a poza płytkami klejami i fugami potrzebne jeszcze będą listwy wykończeniowe i krzyżyki ale to kosztuje grosze :) średnia cena płytek to ok 50 zł ale są też tańsze, można znaleźć nawet za 22-23 zł - glazura i ok 30 zł - terakota. NAjdroższe są listwy i dekorki. Ale tego nie kupuje się dużo. HrabiaMurgraba - a gzdie Ty widziałes fugę 2 kg za 70 zł??? U mnie 5 kg Mapei kosztuje 41,50 zł

Są takie tanie i zielone płytki z Cersanitu nazywaja się Apolla zefir myśle, ze do max 21 zł je kupisz i sa naprawdę fajne. tylko że nie mają żadnych dekorków bo są to tzw płytki przemysłowe. Mają w komplecie terakotę (ok 28zł)

Gość ma_jka
zajrzyj do internetowego sklepu z płytkami http://ilazienki24.pl - mają bardzo duży wybór płytek różnych firm w bardzo korzystnych cenach, na stronie możesz też podpatrzeć sobie różne aranżację

Gość gość
Kwota którą podajesz to stanowczo za mało na płytki do łazienki, a gdzie do tego klej, listwy i robocizna? Jeżeli chcesz zeby były do połowy ściany, to moooooże?!