Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia1881

Nadanie dziecku numeru PESEL

Polecane posty

Gość Sylwia1881

Witam:) 6 lutego urodził mi się synek, 24 byliśmy w urzędzie po akt urodzenia.. Ale nie dostaliśmy numeru PESEL..I Mam pytanie: Jak nadać dziecku PESEL? Powinniśmy się gdzieś zgłosić ? Czy on będzie nadany a później wysłany do nas ?? W USC nic nam nie mówili o tym..

Gość Sylwia1881
I jeśli tam pojadę to od razu zostanie nadany ?? Czy trzeba będzie czekać ?

Gość a ja Ci powiem,że
ja czekałam około miesiaca i nie zdziw sie jak pesel bedzie wyglądał troszke inaczej,bo u mojej córki dodali do miesiaca leczbe 20,czyli urodziła sie 19.12.2007,a pesel zaczynał sie tak:073219...

Gość Sylwia1881
Aha, czyli muszę jechać do urzędu i tam coś wypełnić ? i jeśli tam już to załatwię to mam czekać aż nadadzą i jakoś mnie o tym poinformują tak ? właśnie coś słyszałam że się dodaje jakaś liczbę od 2000 roku :)

Nikt Cię nie poinformuje. Sama musisz się pofatygować do urzędu sprawdzić czy już ten pesel jest :)

Gość co do peselu
bo od 2010 do numeru pesel a dokładnie do miesiąca jest dodawana liczba i w ten sposób , moja córka ur 26022010 ma początek peselu 102226.......

Gość a to nie tak łatwo
"założe się, że początek numeru to będzie 110206" no wlasnie nie. bedzie 112206 :) numer ktory Ty podajesz oznaczałby urodzenie 6 dnia lutego 1911 roku.

Gość mama sama w domu...
meldujesz dziecko w urzędzie miasta i wtedy urzd zgłasza do Warszawy on nadanie numeru PESEL

Gość jjjjjjjj jjjjjjj
nam nadali w pazdzierniku od reki...

Czy wniosek o PESEL musza podpisywac oboje rodzicow? Czy moze zlozyc lub odebrac ktos inny niz rodzice majacy odpowiednie upowaznienie?

Gość agusia1976
meldujesz dziecko w urzędzie i tam Ci powiedzą na kiedy masz się zgłosić po odbiór.....Ja czekałam miesiąc :)