Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powtarzanie

nerwica natrectw

Polecane posty

Gość powtarzanie

macie? na co najbardziej jestescie uczuleni? wracacie sie? powtarzacie cos w kolo?

Ja mam nerwicę natręctw która objawia się tym ze zanim wyjde z domu,wpatruję się przez minute-dwie na kurki od gazu i sama do siebie mówie-zgaszone,zgaszone,zgaszone i tak z 10 razy.Potem wychodze na klatke schodowa,wracam sie,patrzę znowu z 10-15 sekund na te pieprzone kurki i wychodze.A jak zamkne drzwi to sobie mysle,czy napewno wylaczylam gaz i otwieram drzwi i znowu patrze :O Wkurza mnie to jak cholera ale jest to silniejsze ode mnie.Juz nawet moja 3-letnia córka jak gdzies wychodzimy,podchodzi do kuchenki gazowej i mowi z trzy razy-zgaszone :O

moje natręctwa, to naciskanie wszystkich gąbek jakie tylko są do mycia naczyc, mebli wanien, ciala. Albo lanie plynu do aczyc i wyciskanie z gabki piany uuuuuu

Gość madzia4343443
ja mecze sie z tym od kilku lat, nie ide do lekarza bo poprostu sie wstydze. a ona az tak bardzo mi nie dokucza tylko wtedy kiedy czyms sie denerwuje zyje w stresie. ja mam tak ze kilka razy musze sie spojrzec w jedno miejsce okreslona liczbe razy i zawsze jest to liczba cztery. albo zrobic cos cztery razy np. dotknac cztery razy klamki od drzwi czy napewno zamkniete, pogłaskac kota cztery razy albo robie krótka przerwe i znowu robie cos cztery razy, albo gy swedzi mnie cos np reka podrapie sie jeden raz niby powinno wystarczyc ale ja musze to zrobic cztery razy chociaz ta reka juz mnie nie swedzi. jak wychodze z domu to musze jeszcze raz wejsc do domu bez zadnego powodu -tez cztery razy. czasami mam okres ze nie mam zadnych objawow zyje normalnie ale czasami tak jak np dzisiaj ( rzucił mnie chłopak ) ta choroba wraca. tak samo jest jak cos mi nie wychodzi cos idzie nie tak to wtedy mam te glupie natrectwa...

Ja tez zauwazylam ze te moje natrectwo odnośnie gazu raz przybiera na sile a raz maleje.Teraz np mam silniejszy rzut tego schorzenia :OMysicie ze lekarz by mi pomogl?Co by mi powiedzial?Ze napewno zakrecam gaz jak wychodze z mieszkania?

Gość nerwiczka...
ja mam nerwice lękową i natręctw i coraz ciężej mi z tym :(

Gość madzia4343443
jakbys miala prad to było by tak samo, ja czasami jak ide np do lazienki zaswiecam i zgaszam swiatło-oczywiscie po cztery razy

Prąd jest za drogi :) Dziwi mnie tylko to skad to cholerstwo sie wzielo?Zdaje sobie sprawę ze nie wyszlabym z domu nie spojrzawszy wczesniej na kuchenke gazowa i kiedy jestem juz na klatce schodowej to po kiego gwinta sie cofam,skoro wiem ze nie wyszlabym bez sprawdzenia gazu???Pokrecilam troche ale chytba wiadomo o co mi biega :P

Gość nerwiczka...
temat z gazem juz przerabiałam, do tego dochodziło jeszcze sprawdzanie czy drzwi są zamknięte a jutro musze wyjsc z domu i juz przezywam

Gość jakkakak
tez mam nerwice z tym ze troszke inna (leki napadowe) masakra

A najgorzej to mam przed spaniem.Zanim pojde do lazienki to oczywiscie patrze jak nienormalna przez minute na kuchenke a potem ide do lazienki,patrze na krany,czy aby nie kapią,potem ide do drzwi wyjsciowych,sprawdzam czy zamkniete,ide d dzieci,sprawdzam czy oddychaja(wiem,glupie),klade sie do lozka i...wstaje zeby isc znowu do kuchni,lazienki,drzwi i dzieci...ehhh

Gość madzia4343443
jak ja dobrze to znam. to jest silniejsze od nas samych, moge sobie powiedziec nie, nie ide ale i tak pojde bo czuje ze jak tego nie zrobie to stanie sie cos złego

Gość powtarzanie
ja powtarzam wiele czynnosci po dwa razy albo cos musze zrobic tak samo powtarzam mysli wspomnienia w glowie, czasem swiatlo jak mnie najdzie nie moge czytac bo musze powtorzyc kazdy wers schodzi dwa razy dluzej, najgorzej bylo jak bylam mlodsza powtarzalam slowa zdania tego nie dalo sie nie zauwazyc

Gość asesese
ja mam nerwice paznokciowa:P dlugopisy tez lubie obgryzac

Gość madzia4343443
ja mysle ze to jest choroba psychiczna wiem ze jestem chora ale wstydze sie isc do lekarza i zyje z tym tak od prawie 10 lat , zaczelo sie jak mialam 10 lat :-(

Gość powtarzanie
mam nadzieje ze nie nasila sie i wiem ze na to sa leki i terapie

MIAŁAM . Wracałam się po pięć razy do mieszkania , liczyłam odległości np od drzwi do mebli od mebli do telewizora od telewizora do okna - ale nie linijką, tak w myślach...:O nie zasnęłam spokojnie póki nie 'wystrzelałam' kości :O miałam przez jakiś okres tak,że myślałam,że jak czegoś nie zrobię to np. stanie sie cos złego...i to robiłam. ale trzeba silnej woli,później już na to nie reagowałam.. teraz już jest dobrze,raz na jakiś czas się pojawi ... ale bardzo bardzo rzadko.

to jest choroba psychiczna,coś w mózgu jest nie teges. Ale szukałam przyczyn i nie są znane...

Gość Alabaiiiiiiii
nie żadna choroba psychiczna, a choroba nerwowa. To wszystko mozna skutecznie leczyć !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość odpowiem ja to ja
obgryzanie paznokci rada zwiekszyć intensywność zajęć zapisać się na fitness np. obgryzanie to zbyt duza energia do rozładowania

Gość krkr
Witam, jestem studentką psychologii i poszukują osób chorujących na nerwicę natręctw związaną z czystością, higieną w celu przeprowadzenia badań dot. procesów pamięciowych. Badanie jest oczywiście anonimowe, chętnych najlepiej z okolic Lublina proszę o wiadomość na meila karczmarczyk1@op.pl