Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskiniowiec

Wypad w gory jak sie ubrac???

Polecane posty

Gość jaskiniowiec

mam takie pytanko czy odpowiednie beda buty sniegowce i czy musze byc ubrana w kurtke i spodnie narciarkie czy np moze byc bielizna termoaktywna i dzinsy akurtka nie przemakalna ale nie nie górska i pod tym polar?? kolega mi zaproponowal wypad ale nie mam odpowiedniego stroju i kasy tez za barzdo wiec pytam czy w beskid sadecki na przyszly weekend wystarczy mi taki ubior????

a po co Ci ubiór narciarski, jesli nie będziesz jeździć na nartach? no, chyba, że będziesz, to tak normalnie ubierasz się w ciepłe ubranie zimowe i dobre buty - mocne i ciepłe, plus obowiązkowo czapa, szalik i rękawice, no i ciepłe skarpety, plecak podręczny, okulary przeciwsłoneczne, termos, latarka, mapa - tyle na wypad wystarczy

Gość jaskiniowiec
ewka pocieszylas mnie :) bo mi sie wydawalo ze najlepsze beda spodnie narciarskie bo wiatroszczelne a w dzinsach to mnie chyba raczej przewieje ;/

Gość jaskiniowiec
moze sie ktos jeszcze wypowie ;p

Gość kjhjghg
tez mnie to interesuje.wypowidzcie sie ktos jeszcze ;p

w razie W zabierz cienkie getry pod spodnie, jakby był duży wiatr albo tęgi mróz ale w ruchu człowiek tak nie marznie, a poza tym zimową porą raczej po graniach chodzić nie będziecie

Gość niechodzaca
o fajnie ze trafiłam na temat który sama chcialam załozyc :)) tez 1 raz pojde w gory, kupilam buty z vemontu i poradzcie czy czy takie buty skapety jeansy i rajtki 40 DEn pod spod , cienki golfik i polarek oraz kurtka zimowa wystarczy?? przeciez chodza to powinno byc cieplo w takim ubraniu ja kupiłam rekawiczki polarowe z windstoperem to obleca i obowiazkowo czapka i szalik:)

"ja kupiłam rekawiczki polarowe z windstoperem to obleca i obowiazkowo czapka i szalik" Ja byłam w tym roku w Tatrach, zapomniałam właśnie o rękawiczkach i nigdy już nie powtórzę tego błędu ;-) Strasznie zmarzłam jak się zepsuła pogoda. Poza tym obowiązkowo dobre buty (Hi-Tec Malvern), kurtka typu softshell, jakiś polar. Polecam też wzięcie latarki czołówki. Przydaje się nie tylko na szlaku, ale i w schronisku. Wolne ręce i mocne światło.