Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gringeee

Czy tak powinien wyglądać KATAR ??? Nie mam o tym pojęcia...

Polecane posty

Gość gringeee

Mój syn ma 2lata, a nigdy nie chorował, nie miał nawet kataru. Teraz przyplątał się katar i wiem, że przysłowie mówi, iż leczony trwa tydzień, a nie leczony 7dni, a ten trwa już 10 dzień! Nie byłam u lekarza, bo cała przychodnia chorych dzieci, a tu poza katarem nie ma innych objawów! Używamy wody morskiej i często wydmuchujemy, ale problem polega na tym, że katar trwa już TAK DŁUGO i na początku był rzadki, potem gęsciejszy, potem bardzo gęsty, a teraz znów rzadki :o jest przeźroczysty. Ehhh skoro znów rzadki to zaczyna się na nowo? Nie wiem już o co chodzi :o

dziwne, powinien zgęstnieć a jego ilość powinna się zmniejszać i zniknąć

Gość gringeee
No ilość na pewno się zmniejszyła...

Gość dddddddddddddddd
powinien zrobić się zielonkawy. To oznacza koniec kataru. U mojego syna zawsze tak jest

Gość mama ktora juz spi
U nas tez trwal 10 dni. Pod koniec powinien byc wlasnie jak piszesz przezroczysty. Katar gesty - zielony lub zolty oznacza ze w organizmie rozwinal sie juz stan zapalny, kiedy mija - znow wydzielina robi sie przezroczysta. Spokojnie - minie. Robcie inhalacje (dwa krzesla nakryte kocykiem (jak zabawa w domek) do srodka garnek z goraca parujaca woda z dodatkiem rumianku w torebkach i z malym chwile posiedzcie w ramach zabawy niech wdycha) i sola morską w spray psikaj.

Gość do ddddddd
zielony to chyba właśnie nie powinien byc ?

zielona wydzielina z nosa przeważnie oznacza zakarzenie bakteryjne. rób inhalacje z azulanu i soli boheńskiej. na cztery litry wody 1 łyżka azulanu, czery soli boheńskiej i jedna sody.

Gość zatańczmy!
ja bym się przeszła do lekarza, może to być zapalenie zatok. W razie pojawienia się gorączki lub ewentualnych bólów głowy (mogą być, jeśli zatoki są zapchane) brałabym nurofen forte, ale ogółem - do lekarza tup tup!

Gość zroznicowana
Moj niedawno mial katar od samego poczatku wlasnie taki gesty zoltawo-zielony(sory za szczegoly hehe) Trwal dosc dlugo bo prawie dwa tyg. Raz bylo go wiecej a raz mniej,ale juz mu przeszlo.Robilam wlasnie inchalacje i nic wiecej,Na lekarzy mam alergie wiec z glupim katarem nie lecialam.

Gość ja mam syna
a moze to katar alergiczny??? czyli leci z nosa i nic wiecej :-)