Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rshr

Radnka

Polecane posty

Gość rshr

Witam szanowne panie i być może panów. Bardzo chciałbym, żeby ktoś mi zdefiniował co to jest randka. Żyję dwadzieścia kilka lat i do teraz nie wiem o co chodzi - co nie znaczy, ze z nikim nie przyszło mi się spotkać. Wypowiadajcie się...

Gość a kto ci gwarantował że będzie
chcesz definicji? Proszę bardzo :) Randka słowo pochodzące o d francuskiego randez vous. Tłumaczenie: rzeczownik, rodzaj nijaki (1.1) pot. potocznie żart. żartobliwie umówione spotkanie z osobą płci przeciwnej

Gość rshr
Rande-vous to generalnie spotkanie, tyle to wiem z nauki języka.

Gość rshr
randez* klawiatura niedomaga. :\

i tu się mylisz. Nie każde spotkanie jest randką:) Randka jest spotkaniem dwóch osób różnej płci. (Nie wiem czy homoseksualiści chodzą na randki, ale może tak...) Ktoś zaprasza na randkę w celu bliższego poznania osoby zapraszanej. Sposób spędzania randki zależy od zapraszającego.

Gość rshr
a kto ci gwarantował że będzie i tu się mylisz. Nie każde spotkanie jest randką Randka jest spotkaniem dwóch osób różnej płci. (Nie wiem czy homoseksualiści chodzą na randki, ale może tak...) Ktoś zaprasza na randkę w celu bliższego poznania osoby zapraszanej. Sposób spędzania randki zależy od zapraszającego. Mówię co oznacza zwrot randez-vous. Homoseksualiści też podobno się umawiają na randki, ale to akurat nie dotyczy mojego pytania :) "Ktoś zaprasza na randkę w celu bliższego poznania osoby zapraszanej. Sposób spędzania randki zależy od zapraszającego." ale co to jest randka? czyli pytanie ciągle aktualne

wklejasz mój tekst nie pczeczytawszy go :( Randka jest spotkaniem dwóch osób przeciwnej płci w celu bliższego poznania się nawzajem

Gość rshr
Dobrze specjaliści. Jest na wikipedii. Randka - spotkanie dwóch osób mające na celu nawiązanie lub rozwinięcie znajomości, inicjowane z zamiarem stworzenia lub umocnienia relacji emocjonalnych, seksualnych lub małżeńskich pomiędzy uczestniczącymi w randce osobami. W szerszym znaczeniu randką będzie także każde spotkanie osób, które łączą tego rodzaju relacje. Nieodłącznymi elementami randki są: adoracja, wymiana informacji na swój temat oraz określenie oczekiwań w stosunku do (potencjalnego) partnera. Randka polegać może na wspólnym wyjściu do restauracji, pubu, kina, teatru, spacerze, wyjściu na lodowisko itp. Zależy to od wyboru i upodobań (potencjalnego) partnera. Sprawdzanie oczekiwań Uczestniczące w randce osoby dążą do ustalenia czy istnieją możliwości do powstania oczekiwanej zażyłości, a w szczególności czy (potencjalny) partner/ka jest odpowiedni/a pod względem: * atrakcyjności; * oczekiwań co do kierunku rozwoju znajomości; * charakteru; * zainteresowań i możliwości wspólnego spędzania czasu; * sposobu bycia i kultury osobistej; * statusu społecznego i materialnego; * pochodzenia społecznego; * wykształcenia i poziomu intelektualnego; * podejścia do spraw seksu; * zwyczajów i stylu życia; * światopoglądu i przekonań religijnych; * zapatrywań na sprawy związane z założeniem rodziny, posiadaniem dzieci i ich wychowaniem;

Gość rshr
o coś takiego chodziło.

czyżbym napisała coś innego? Tyle, że ty rozwinąłeś temat :)

Gość rshr
Było jak dla mnie zbyt skrótowo, ale dzięki, że pomogłaś.