Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thaisse80

prowadzenie ciazy w roznych krajach

Polecane posty

Gość thaisse80

Hej dziewczyny. na pewno sa tu takie ktore mieszkaja poza granicami Polski, w tym ja (mieszkam we Wloszech). Napiszcie mi jak wyglada prowadzenie ciazy w kraju w ktorym mieszkacie. Jestescie zadowolone z opieki nad ciezarnymi? Jestem ciekawa Waszych doswiadczen. Pozdrawiam

Gość zimna cola
Mieszkam w Dani jestem zadowolona z opieki lekarskiej, jedynie co mi sie nie podobało to tylko 2 Usg. oraz to że lekarz rodzinny prowadzi ciąże, łącznie z badaniami, które w Polsce prowadzi lekarz ginekolog. A co do plusów to,Badania prenatalne dla każdej za darmo, Co miesieczne wizyty u położnej.Fantastyczna opieka lekarska, przy porodzie mąż, nawet cesarce. W każdej sali porodowej, wanna, prysznic, worki sako, rodzić można w każdej pozycji, różne rodzaje znieczulenia za darmo. Jedzenie i picie podczas porodu, Po porodzie dali mi synka i zostawili nas samych na 8 godzin, dopiero po 8 godzinach przyszli i zważyli dziecko.,A po porodzie dla każdej pokój osobny, ze sofą dla męża, obiady takie jak w restauracjach, dla mnie i męża, dla gości kawa i ciastka. W każdej sali komputer z dostępem do internetu. Do porodu nie zabierać nic, kazali mi wziąść książke bądz płyte z ulubioną muzyką.Ale się rozpisałam:) Jak se coś przypomne to napiszę!

Gość zimna cola
I co mi się podoba to, nie szczepią dzieci, pierwsze szczepienie to jak dziecko ma 3 miesiące.

Gość thaisse80
Dzieki za wpis:)) Brzmi super szczegolnie gdy piszesz o salach gdzie jest dostep do komputera i ma sie obiady jak w restauracji:)) Ja mieszkam we Wloszech i tutaj mozna prowadzic ciaze panstwowo lub prywatnie. Wiekszosc ciezarnych woli prywatnie w tym ja. Tak wiec USG mialam co miesiac i mniej wiecej co miesiac badania krwi (morfologia, toksoplazmoza, cytumegalia, badania na tarczyce, zelazo, glukoza i jeszcze inne ktorych teraz nie pamietam). Po skonczonym 36 tc mialam KTG najpierw co tydzien a potem im blizej rozwiazania tym czesciej. Jako, ze u mnie porod wywolywano po 40 tc chodzilam juz codziennie. W szpitalu maz mogl byc przy porodzie jednak takich luksusow nie mialam. Milam pokoj dwuosobowy, jedzenie bylo dosc skromne, opieka poloznych jednak fantastyczna. Coreczka tez od razu byla ze mna.