Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terapia shokova86

DZIENNICZEK-nie tylko sie odchudzam ale i zaczynam dbac o siebie-28.02.11

Polecane posty

Gość terapia shokova86

Witam! Mialam zaczac od jutra,ale rano zoabczylam moje nogi w lustrze, ktore wygladaja prawie jak Versace ( no i to nie jest zaden kompelement - http://www.whosdatedwho.com/ctn_10016314/when-stars-have-a-bad-day-donatella-versace/ ) i sie przetstraszylam ,stwierdzilam ze nie ma na co czekac-zaczynam dzisiaj!!!! Jestem czoko- i weglowodano-holikiem. przyznaje sie do tego bez bicia, dlatego tez nie mam zamiaru planowac ,ze nie bede jesc slodyczy ,chleba itp. bo dobrze wiem,ze nie dam rady tak zyc, zreszta co to byloby za zycie? chce po prostu ograniczyc ilosci cukru jakie spozywam ( ostatnio jest to dosyc sporo) . wybralam metode malych kroczkow- powoli,powoli ale do celu ( cel w moim przyapdku to jakies 52-54kg) 5 posilkow dziennie ,troche ruchu, wiecej wody ( jestem jak wielblad, prawie nic nie pije dziennie,no chyba ze mi sie nudzi), do tego scrubu/peelingi do ciala i twarzy REGULARNIE. Bede tu pisac codziennie nawet jak nikt sie nie wpisze i nikt nie bedzie tego czytac,z tego prostego powodu,ze nudzi mi sie zajbiscie w pracy ;-) Dane: 24 lata 167 cm ( pewnie bym miala 169cm gdyby nie skolioza) z 62 kg ( przy dobrych wiatrach w tym momencie) grube uda ( 58cm) tlusta dupa (97cm)

Gość terapia shokova86
jak na razie to : wypilam dwie szklanki herbaty ze slodzikiem zjadlam na snaidanie bulke z maslem,plasterkiem sera zoltego salami (moj ulubiony ), pomidorem i jajkiem teraz wlasniewcinam pol slodkiej bulki z czyms co wyglada jak kozie bobki alepodejrzewam ,ze to jest czekolada......

Gość gruba mamuskaa
Czesc,ja tez sie przestraszyłam dzis sojej oppny wygladam jak w 6 miesiącu ciązy,nie zartuje mam dopiero 26 lat a mój rozflaczały brzuch po dwóch ciązach jest okropny.waze uwaga: 100 kg przy wzroscie 172 cm więc ja dopiero mam sie z czego odchudzac,a kiedys byłam taka laską ze nie było faceta który by sie za mna nie obejrzał.

hej to zapraszam do twardzielek, u nas tez dzienniczki prowadzimy, piszemy czesto i o kazdej porze :) plus na kazdy temat :) dieta- kazda ma swoja

Gość dokładnie tak
uda masz faktycznie grube, ja mam 49cm przy 160 cm wzrostu i wydają mi się max potężne Mysłe jesdnak że zaczynając dzień od buły z żółtym tłustym serem możesz sobie od razu postawić krzyzyk na wymarzonej wadze...

Gość terapia shokova86
dokładnie tak - jestem optimsitka ;-)

Gość dokładnie tak
Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby opytmizm szedł w parze z realizmem;) A tu troche fikcją literacką zaleciało... A tak poważnie: masz tylko parę kilo do zrzucenia, zmobilizuj sie troche, rzuć te białe puste bułki, odstaw na mięsiąc cukier i bedzies laska...

Gość terapia shokova86
dokaldnie tak- powiem ci ,ze bylam na Atkinsie 2 meisieca- czyli zero wegli -zero chleba,makaronow,pierogow, nalesnikow itd. -bardzo trzymalam sie zasad i schudlam 3 kilo ,wiec nie widze sensu znowu rzucac wegle skoro efekt mizerny( do tego chodzilm na aerobiki 2-3 razy w tyg.) a musialam bardzo planowac co dokladnie zjem na nastepny dzien( jestem poza tym 14 godzin w ciagu dnia wiec nie bylo mi latwo zrobic zakupy i przygotowac sobie salatki i inne duperele na natsepny dzien(). chce schdunac jedzac normalne jedzenie .

Gość gasiorra
mamuska to ja mam podobnie 85 kg przy 170 cm wzrostu po 1 ciazy.... czas zaczac dbac o siebie tez kiedys bylam laska :(

Gość gasiorra
to jaka diete zaczynamy ?:)

Gość dokładnie tak
czy ja napisałam "rzuć węgle"???? Jedzienie białego pieczywa jest bezsensowne przy odchudzaniu, pieczywo w ogóle powinno się jeść tylko rano i zdecydowanie pełnoziarniste... Ale skoro twierdzisz ze schudniesz na bułkach z zółtym serem to powodzenia :)

Gość meeeeeeeegaaan
PRzylaczam sie, zero slodyczy, słonych przekąsek, same zdrowe lekkie jedzonko 3 razy dziennie, chce w ciagu 3 tygodni schudnac 5 kilo, a waze 55 /163 cm :) W sumie zalozylam sie z facetem ze on przytyje 5 kg ja schudne 5:D On wazy tylko 73 kg na 186, takze przydalo bymu sie pare kilo;D

Gość gruba mamuskaa
witajcie,ja wam powiem tak: raz wykupiłam sobie dietke vitalii,no niby supoer,faktycznie chudłam,jadłam sporo i nie byłam głodna jednak po miesiącu zrezygnowałm bo ta dieta najbardziej wychudziła mój portfel- na zarcie tylko dla mnie szło ok 100 zł tygodniowo czyli 400 zł na miesiąc co jest duzo jak dla rodziny z dwojka dzieci gdzie pracuje tylko mąz. Teraz zamierzam jesc to co mam w domu ale chudo i mniej,tzn napewno musze cos dokupic np ciemne pieczywo,wiecej owoców,warzyw,ale z tego moge zrobic wszystkim obiad i nic się nie zmarnuje.

Gość terapia shokova86
Witam wszystkich ktorzy sie wpisali !!! Dzien numer 1 zakonczony sukcesem. dokladnie tak- chcialam tylko ''zobrazowac'' fakt ,ze skoro nie chudlam W OGOLE nie jedzac pieyczywa to dlaczego mialabym chudnac jedzac ciemne peiczywo... zreszta ciemne pieczywo tez jem ,a mysle,ze jedna bulka rano mnie nie zabije. poza tym te moje 52-54kg to raczej sa chyba tylko w sferze marzen(nigdy tyle nie wazylam od 8 lat ciagle waze 58-62kg) ,jakbym shudla do 57 co jest juz bardziej realistyczne to tez bede zadowolona ,ale sie zobaczy ;-) Kolejny dzien w pracy- herbatka z cytryna i czekam z niecierpliwoscia na moja pierwsza przerwe........ dzisiaj chlebek kolodziej z serkiem bialym, mialam w sumie zjesc sobie dwie kromeczki woczraj wieczoem ,ale jak poszlam wziac prysznic to na udzie odkrylam cos co wygladalo JAK ZYLAK!!!!!! 😭 tak sie zestrsowalam ze az zrobilam sobie peeling na tylek i nogi ,posmarowalam sie balsamem i steridzilam: ''pierdole nic juz nie jem'' . oczy mnie bolaly ,ale szkoda mi bylo tak szybko isc spac 20.30. w tv nie bylo nic ciekawego i zostalo mi ogladac program kulinarny o deserach - Boze , te desery wygladaly tak pysznie ,ze myslalam ze polece do sklepu kupic sobie cos solodkeigo ,na szczescie jestem leniwa i w walce POJSCIE DO SKLEPU VS NAMIETNE LEZENIE W LOZKU I OGLADANIE TV - wygralo to drugie !!!!! tak wiecd nic nie zjadlam i poszlam spac jak zawsze o 21.30 .

Gość kuku ryku.....................
Witajcie, chetnie sie przylacze :-) Mam 170 cm i 68 kg :-O To spadek po 2 ciazach. Wczesniej wazylam jakies 59 kg i bylo idealnie. Moj problem to tluszcz na brzuchu. Reszta jest w porzadku. Od tygodnia stosuje zasade 5 posilkow, co najmniej poltora litra wody, czerwona herbata, nic nie slodze, zero bialego pieczywa, staram sie nie laczyc weglowodanow z bialkiem. No i sporo bialka wlasnie.

no i jeszcze co drugi dzien cwicze i chodze na stepperze, a w pozostale dni basen.

Gość terapia shokova86
czesc kuku ryku!- kurcze ,ty to musisz niezle chudnac, skoro jesz malo wegli ,duzo bialka no i do tego cwiczysz................... ja niestety nie mam czasu na ciczenia bo mam bardzo dluuugie zmiany wychodze z domu o 6 rano a wracam o 20. gruba mamuska- a na czym polega ta dieta vitalii? co sie je? jeszcze 45minut i przerwaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

no powiem, ze brzuch sie troche splaszczyl - zaczynalam z wagi 70 kg :-O ale na cwiczenia czas musze sprytnie wykrajac, bo mam maluchy w domu, wiec cwicze jak spia, kosztem odpoczynku :-(