Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Powiedzcie mi bo juz nie wiem

Czy buty dla dziecka powinny byc faktycznie 1.5 cm wieksze niz stopa ?

Polecane posty

Slyszalam ze kozaczki poinny byc wieksze 1.5 cm niz stopa dziecka wtedy nie marzna palce i dziecku lepiej chodzic , ale teraz kupilam wiosenne trzewiczki tez wieksze wydaje mi sie ze malej nich nie wygodnie Poiedzcie mi jak to jest z tymi butami ...

Nikt nie ma takiego probemu ? Nikt sie nie orientuje ?

Gość w gabinecie kosmetycznym robia
tak, dokladnie 1.5 cm w kazdych butach, od poczatku tak kupujemy i zawsze najpierw w sklepie ma mierzona dlugosc stop i wysokosc podbicia/szerokosc stopy, te 1.5 cm to nie po to zeby moga nie marzla ale zeby dziecko moglo miec przestrzen dla rosnacej stopy.

i nasze pierwsze buty kupowalismy w czerwcu a wiec byly lekkie,ale tez kobieta mi sprawdzila czy jest wystarczajacy luz od palcow do przodu buta. Pozniej przecietnie co 4 miesiace kupujemy nastepne bo stopa szybko rosnie

Gość coś nie chce się otworzyć
1.5 cm większe???? To pewnie jak Chaplin chodzi:):):) Załóż sama buty większe o 1.5 rozmiaru i zobacz czy tobie będzie wygodnie w tym chodzić:):):)

Aha czyli teraz jak ma 12 stope kupilam jej buta 13.5 sa okej i w takich ma chodzic . Dziekuje bardzo , nie mialam sie kogo poradzic ;)

A moze ktos jeszcze sie wypowie :)

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
zakladasz bucik przesuwasz w nim stope do konca zeby palce dotykaly czubka i wkladasz palec jesli wchodzi luzno ale nie na sile i mozesz nim poruszac but jest dobry.Sprzedawalam dzieciece buciki:)

nie, dziecko nie chodzi jak Chaplin a buty ma dobierane i mierzone przez sprzedawce. Z tym palcem powyzej tez wyjdzie 1.5 cm :)