Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ououououpopaoapaopaopaopaopao

Jak przestać się przejmować opinią innych?

Polecane posty

Brak mi pewności siebie i często przejmuję się tym co mówią inni, często wydaje mi się, że ktoś mnie obgaduje, nabija się ze mnie. Jak przestać się tym przejmować?

Gość boooooooooom
mialam to samo,fobia spoleczna...ja po prostu zmienilam styl - na swój ... i naszło mnie na 'bycie inną' chciałam się wyróżniać :)

Gość Znawca tematyki
Po prostu - mieć ich opinie "gdzieś". Kim oni są żeby Cię osądzać? Tacy sami ludzie jak Ty...

Gość świeży marcin
bierz przykład z dresiarzy- oni maja na to wy je ba ne :)

No próbuje to olewać, ale ciężko mi to idzie :O Boje się, że zostanę wyśmiana itd.

Gość luzaczek na swoim
No i ja mam na opinie innych ludzi wyjebane jak to mowia. hehe. co mnie obchodzi zdanie innych ludzi, to jak sie ubieram co robie albo czego nie robie lub w jakis spoosb cos robie. Ja nie wnikam w zycie innych ludzi i niech inni ludzie nie wnikaja w moje. Chuj ich obchodzi kim jestem i kim chce byc, co robie i co bede robil. Nienawidze za to ludzi. ide sobie w koszulce z krotkim rekawem w niedziele przez osiedle i juz mohery jebane komentuja ze pewnie mi jest zimno i bede chory. A chuj ich to obchodzi. Akurat bylo mi cieplo bardzo wiec niech sie jebia na ryj. ja nie wadze nikomu i niech inni nie wadza mi. i koniec. Niestety mamy takei pierdolniete spoleczenstwo ze kazdy sie bedzie wtracal w twoje zycie, wypytywal komentowal itp. Wkurwiaja mnei niesamowicie tacy ludzie. dlatego nie przejmuje sie juz niczym. Ide swoja droga mam cel i jestem na drodze zeby go osiagnac. Reszta mnie nie interesuje. jak inni chca to niech komentuja niech sie smieja . mam to w dupie. krotko mowiac niech sie wszyscy ode mnie odpierdola i niech mi w droge nie wchodza bo skopie po mordzie.

Mnie zmiana z osoby, która przejmuje się opinią na każdym kroku do osoby która opinię innych ma w nosie zajęła jakies 2-3 lata ale WARTO BYŁO! I niedawno znalazłam bardzo trafne porównanie ludzi do mrówek i do chrabąszczy. Bardzo mocno przemawia do rozumu :) opisałam to na swoim blogu, może i Tobie to coś uświadomi - http://maszwyzwanie.blogspot.com/2012/08/suchaj-chrabaszczy-nie-mrowek.html Tak poza tym uświadomilam sobie ni stąd ni zowąd że "JEJ MYŚLI - JEJ SPRAWA" i nic mi do nich.