Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hieroglifka

czy można używac maść WICK lub RUb -Arom w ciąży?

Polecane posty

Gość hieroglifka

jestem w 9 tyg i jestem przeziembiona , czy moge nacierac klatke piesiową tą maścią?

Gość małp@
Nie, nie można. Ani jednej, ani drugiej. Weź sobie lepiej zrób mleko z miodem i z czosnkiem. Na pewno zadziała.

Gość hieroglifka
trzyma mnie juz 3 tydzien. bylam u lekarza i mam antybiotyk ale sie boje o uzywac. najgorszy jest ten kaszel

Gość dens
3 tygodnie trochę długo.Chyba powiedziałaś lekarzowi o ciąży,więc pewnie dał w miarę bezpieczny antybiotyk.Gorsze będą bakterie mnożące się w twoim organizmie.P.S. osobiście w ciąży 2 razy brałam antybiotyk,a nie jestem ich zwolenniczką.Czasami trzeba.

Gość BeataH9739
Używaliście preparatu co się nazywa Rub Arom? Bo szukałam komentarzy dotyczących tego leku i chciałam Was zapytać. Może możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym prepearacie? Warto go kupować, są dostępne jakieś zamienniki? Tu przeczytałam trochę komentarzy o Rub Arom: http://www.listalekow.pl/rub-arom-2/ - uważacie, że to sprawdzone informacje? Nie chciałabym się naciąć i roztrwonić bezsensownie siano, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Dzięki za wszelkie porady.

Gość gość
owszem można używać tych maści. Przecież stosujesz je zewnętrznie. nie można maści przeciwbolowych - bo zawarte w niej są leki. a te vicks i vapo-rup są bezpieczne. Pytałam lekarza to wiem. a na gardło - mleko z miodem i masłem, na temperature apap/panadol i herbata z maliną. zdrowiej

Gość errteeeee
zamiast antybiotyku: rozgniecione ząbki czosnku (w zależności od tego jak są ostre 4-10) zalane sokiem z cytryny i połową szklanki chłodnej wody. Powinno się to macerować przez 12h, ale jak jest potrzeba można pić po godzinie. Ja pije 2 łyżki bez fusów co 3,4h. Na kaszel mleko z masłem i miodem. Dopóki gorączka nie przekracza 38,5stopnia nie trzeba jej zbijać. Powyżej tej temp paracetamol. Ogólne zasady to leżenie w łózku i picie dużej ilości płynów

Gość Chora w ciąży
Niestety czasem samo mleko z miodem czosnkiem i masłem nie pomaga. Wiem, bo piję cały tydzień i nie mija (potem doszły leki). Choć jest to konieczne w przypadku przeziębienia. Wszystko trzeba skonsultować z lekarzem. Każdy lek, maść i sposób. Forum Wam nie powie czy możecie się smarować czy nie, kobiety - idźcie do lekarza. Jeżeli ktoś dostał antybiotyk to widocznie jest tak poważnie że musi go wziąć. Lepszy on czy mała dawka paracetamolu na gorączkę niż bakterie czy gorączka dla dzidziusia.

Gość Chora w ciąży
A właśnie trafiłam na artykuł w którym dozwolone jest stosowanie maści rozgrzewających, byle nie na brzuch. http://www.ciazowy.pl/drukuj_artykul,2610.html A inne leki które dostałam od lekarza (bo już mleko z czosnkiem, miodem, masłem, , wygrzewanie, leżenie nie pomaga) są wymienione w tym artykule. Np Apap Prenalen, Propolki. (zamiennie Gardlox). Na tej podstawie myślę że artykuł może być przydatny