Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro wyprawka mnie czeka

jutro ide po wyprawke czy nie zapomnialam czegos?

Polecane posty

Gość mamusia sześciomiesięczniaka
aaaa do prania mleczko lovella do koloru, ładnie pachnie i przy praniu co 2-3 dni spokojnie wystarczy na miesiąc (kupiłam kiedyś proszek jelp- straaaaaszny smród :( ) pozdrawiam ;)

Gość po pierwsze
No i już wykapany i śpi. Do poprzedniczki: Ja także kąpię syna w Oilatum. Ale ile ty lejesz, że ci starcza na tak długo? Mój syn ma trzy miesiące a zużywam już trzecią butlę( najpierw 100ml, potem 250, obecnie już 500ml). Szamponu nie uzywam, bo mój szkrab lysawy. Myję więc tą woda z plynem. Flanelki uzywam do wycierania po kapieli. Na ręczniku kładę malca, a wycieram flanelą wlaśnie. Poza tym jedna leży w wózku, więc się przydają.

No właśnie ja też kąpie w Oilatum i 250ml starczyło mi na 1 miesiąc... Leję jedną nakrętkę i tą wodą myję też główkę, szamponu dla takich maluchów nie trzeba koniecznie. Woreczki na pieluchy... cóż... j rozumiem, żeby nie śmierdziało, ale żeby specjalnie kupować? Wystarczy włożyć w zwykłą foliową reklamówkę. Butelki wyparzam normalnie w gotującej wodzie (po prostu je zalewam wrzątkiem). Mam te butelki od urodzenia Małego i od urodzenia używam i osadu nie ma, przecież to przegotowana woda, to jaki osad? Zamiast ceratki pod tyłek kładę pieluchę tetrową, w ten sposób 'chronię' również prześcieradło ;] Ja zużyłam tylko 2 paczki Pampersów 1, bo zaraz przeciekały bo były za małe, więc nie ma co szaleć, można dokupić. 30 sztuk pieluch tetrowych i pierzesz co 2dni? Matko, a co Ty z nimi robisz? Chyba, że zmieniasz na każde wzięcie na beknięcie, bo nie rozumiem. Poduszkę wałeczek można właśnie zastąpić zwiniętym kocykiem. Pieniądze w kieszeni zostają. Nie wiem jak z parasolką, ale ja się nie zaopatrzę, chcę żeby dziecko łapało naturalnej wit.D prócz tej, którą dostaje w kapsułkach.

Gość po pierwsze
Tetrowych pieluch mam 10 szt. Wystrcza moim zdaniem. Jeśli chodzi o ceratki, to ja kupuję podklady na łóżko takie na jakich leżałam w klinice. Podpatrzyłam i spodobalo mi się. Na początku w kółko miałam zasikany przewijak i wymięklam po prostu. A taki podkład wywalam do kosza i już.

Gość gość
SEN Łóżeczko 120 x 60 MateracPrześcieradło na gumkę Kołderka + PoduszkaPościelOchraniacze na całośćPrzewijakPodkład ceratkowy SPACERWózek + śpiworek Gruby KocykCienki KocykRożekFotelikKOSMETYKI Oilan Oilatum Chusteczki Dada itdPłyn do kąpieli z szamponem lub z oliwką (Nivea) albo mydełkoPuder albo maść (Linomag Sudocrem)Krem do twarzy (Nivea na każdą pogodę Linomag)Mleczko lub oliwka (Bambino)KĄPIELWanienka Termometr do wanienkiRęcznikAPTECZKA70% spirytus do pępka albo OCTENISEPT albo waciki nasączone spirytusem 70%Sól fizjologicznaPatyczkiGaziki jałoweSterimar do nosaAphtin do jamy ustnejAKCESORIANożyczki Szczotka do włosówGruszka lub aspirator do nosa (Frida)Termometr do ciałaŚliniaki2 Smoczek2 Butelki (Lovi do mleka , Canpol do herbatek)10 Pieluch tetrowych2 Pieluchy FlanelowePampersyProszek i płyn do prania bez fosforanów (Lovela)Zawieszka do smoczkaLaktatorUBRANKABody z długim i krótkim rękawemŚpioszkiPajacykiKaftanikiKoszulkiSpodenkiSweterkiKombinezonCzapeczka cienka i grubszaSkarpetki cienkie i grubeNidrapakiRajstopki!!!!!!!!!! Dodatkowe przyjemneKomplecik nowyMata edukacyjnaGryzak GrzechotkaKołysankaAlbum

Gość gość
Jeszcze przyda się glukoza i herbatka rumiankowa z hipp i herbatka z kopru włoskiego np bobovita

Gość gość
I vitamina K + D :)

Gość gość
WYPRAWKA DO SZPITALAMAMADokumenty* skierowanie do szpitala * dowód osobisty* książeczka ubezpieczeniowa * karta ubezpieczenia zdrowotnego * karta przebiegu ciąży* wyniki ostatnich badańHerbatka laktacyjna dla kobiet karmiących2 koszule nocneSzlafrokKlapkiRęcznikTalerzyk sztućce szklankaPodpaski bella 3 paczkiPodkłady 5 sztWoda niegazowanaStanik do karmieniaWkładki laktacyjneZeszyt i długopisSzampon i płyn do myciaGąbkaPasta do zębów i szczoteczka kubekGrzebieńPapier toaletowyMajtki jednorazowe i zwykłeSkarpetkiDZIECKOPampersyChusteczkiCiuszki na wyjściebody/koszulkaśpioszki, kaftanik, skarpetkiczapeczka grubsza i cieńszasweterek, spodniekombinezon/rożekkocykpieluszki tetrowe 3sztTATACiuchyAparat

Gość lutka tutka
Z tymi pampersami to tez nie szalej bo raz ze szybko dziecko rosnie a poza tym moze sie okazac ze bedzie sie akurat w nich dziecko odpazac i bedziesz musiala kupowac inne ja tak mialam z syniem.

Gość aszlunia
moja corka tez miala uczulenie na pampersy. dobrze, ze kupilam taki zestaw roznych pieluch po 5 sztuk kappy panpersy i huggiesy. na huggisy tez miala uczulenie dopiero happy mogla nosic. na cale opakowania wydalabym fortune a taki zestaw ok 20 zl kosztowal. nawet na allegro ostatnio taki znalazlam i tez kupilam do nastepnego dzidziusia. chyba masiork to sprzedaje. polecam bo nigdy niewiadomo na co dzidzia bedzie miala uczulenie czu odparzenia

Gość fanka anka
ja rodzilam w sierpniu i rozek przydaje mi sie do dzis, dziecko owijalam w rozek jak spalo w nocy, teraz rozek lezy w lozeczku, na przescieradle i mala jak spi to pzytula sie do rozka i sama zasypia. Dzieci do 3 mies zycia lubia byc mocniej owiniete wtedy czuja sie ciasno tak jakby byly u mamy w brzuchu czuja sie wtedy bezpiecznie, pielegniarka owijala mi malutka ciasno w szpitalu jak ona plakala. Dziecko mozesz zlozyc w rozku do wozka, jak ktos przyjdzie i bedzie chcial dziecko na rece to tez w rozku wygodniej. Zreszta w czerwcu tez jest chlodno. Recznik kup 1 moze byc z kapturkiem, wiecej nie trzeba, najwyzej jak nie wyschnie to w jakis kapielowy okreczisz. Czapeczka po kapieli nie ma sensu bedzie cieplo, lepiej miej zwykla ktora bedziesz uzywala bawelniana na dwor i jedna sztuka wystarczy. Sterylizator ja nie uzywalam, przemywalam butelki, potem wyparzalam jak byla mlodsza. Smoczek mi sie juz w szpitalu przydal, chociaz na poczatku nie chcialam, ale maz mnie namowil. Niektore dzieci maja duza potrzebe ssania, czasem nawet pielegniarki prosza zeby np maz donisol smoczek jak dziecko ciagle placze. Uzywam kosmetykow hippa sa bardzo dobre, mala nie ma uczulen. Krem na odparzenia stosuje sie wylacznie wtedy jak dziecko ma odparzenia a nie po kazdej zmianie pieluszki. Inaczej dziecko szybko sie przyzyczai i potem zaczna sie problemy. Ja mialam 5 tetrowek i 3 wystarczyly mi z zupelnosci.