Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutro wyprawka mnie czeka

jutro ide po wyprawke czy nie zapomnialam czegos?

Polecane posty

Gość izia87
tez patyczkami wyciagam ale tylko te co sa blisko jak kicha to czekam aż sie przesuna bliżej o tak to mozna krzywde zrobić:(ja nie używałam soli tylko wode przegotowaną i przemywałam oczka:)i nie ropieje a ni nic

lapia dzieki :) dzieki wam wszystkie kobietki :)

Gość po pierwsze
cześć lapia! To ja - Dziewczyna_z_nadzieją ale nie chce mi sie logować:)

Gość izia87
hihi ja do tej pory nie odrurzniam spiochów od pajaców i body :)

Nie bój żaby, ja też nic nie wiedziałam, dziecko to istny kosmos był dla mnie, ale wszystko wychodzi w praniu. Najważniejsze to nie przesadzić z wyprawką, kupić to co najpotrzebniejsze, później ewentualnie można coś dokupić. Lepsze to niż miałoby coś leżeć i się kurzyć.

sol fizjologiczna do przemywania oczek malenstwa gaza wyjalowiona do tego tez sie przyda :) sol morska do noska frida macie na mysli ta niby gruszke, tylko ze jest to ta rurka a drugi koniec sie ciagnie wiem glupio brzmi ale nie wiem jak to inczej ujac ;) Kupilam ale nie uzywalam;) Moze jeszcze rekawiczki niedrapki, zeby maluch sie nie drapal Szczoteczke do mycia butelek Proszek dla maluchow

izia87- tez nie rozrozniam :D aletylko tak po nazwie bo jak wejde do sklepu wtedy wiem co jest co :D

Gość po pierwsze
Ja mam prawie same pajace. W spiochach troche za zimno, bo na rączce tylko rekawek z body, czy cos jeszcze?

Gość a po co az tak?
nie używa się kremu na odparzenia jesli odparzeń nie ma...to samo to dotyczy przemywania oczu solą fizjologiczną czy czymś tam...bez przesady...a rożek?? po co?? rozumiem zaraz po porodzie zawinięte żeby się czuło bezpiecznie, ale póżniej??chyba wygodniej jest jak dziecko może sie ruszać a nie zawinięte jak kokon.

Hej Dziewczyna ;] izia87: ;]]]] bo i po co :D

Gość gość
Podaj e-maila pośle Ci wyprawkę bo niedawno też to przechodziłam :)

jak cos jutro zapomne to pozniej dokupie wiadomo ze nie zakupie wszystkiego bo napewno cos zapomne :D a takie drobiazgi dokupie pozniej

Gość a po co az tak?
a jeżeli dziecko ma katar to lepszy jest sprzet do odciagania kataru który mocuje się do odkurzacza. Frida to juz przeżytek.....

Gość po pierwsze
Lapia a o której kapiesz Piotrka? Bo ja to tak siedzę i czekam aż mały się obudzi. Dlatego mam chwilkę przed wieczornym rytuałem. A ty?

Gość nbu
ja nakupilabym pampersow najpierw :D poznie straasznie duzo za nie wychodzi

Niektóre dzieci potrzebują 'kokonowania' jeszcze długo po porodzie, tak jak mój syn. Ale nie zawijam w rożek, tylko ciasno w kocyk.

Dziewczyna - właśnie czekam na wielmożnego Pana aż otworzy łaskawie swe powieki ;]

Gość po pierwsze
He, he to obie czekamy.

Gość izia87
fanie sie z wami pisze:)a nie kupuj wiecej kaftanów niż 2 bo sie zabardzo nie przydają:/

Mi sie akurat rozek przydal. Malenstwa czuja sie dobrze tak opatulone. Latwiej tez takie maluchy sie nosi jak sa takie "lejace" Na spiochy te bez rekawkow ciagle mi sie myla pojecia pajacyk spiochy:P mozna zalozyc kaftanik, taka bluzeczke zapinana na dlugi rekaw:) No i dobrze trafic body rozpinane, dziecko nie urzadza wtedy draki jak przy przekladaniu przez glowke.

Gość izia87
a dla ułatwienia kapieli bo wiadome kazda sie boi ze dziecko sie wyslizgnie kupiłam gąbke wyprofilowana kładziesz w tym dziecko we wanience i rece masz wolne i nie ma szans zeby dziecko z tego wypadło,bo sobie leży a ty go myjesz:)

Mania gratuluje :) ja znam cie z innych topikow i bardzo cie lubie amanka86@wp.pl

Gość po pierwsze
Mój skarb sie budzi. Idziemy sie kapać. Cześć dziewczyny.

Gość ZamyslonaZyciem
Gabki sie nie kupuje to sterta zarazkow zreszta chyba wiecieco sie dzieje z gabka jak ja uzytkujemy przy myciu to samo jest z taka gabka do wanienki Niepotrzebna jest juz nie robcie z siebie takich matek ktore nie umia nawet dziecko wykapac bez gabki

do wanienki to poloze pieluszke :) by sie dzidzius nie slizgal :)

po pierwsze - pa i dziekuje

Gość bellabonda
W czerwcu to nie wiem, czy dwa kocyki będą Ci potrzebne :) No i na pewno wystarczą na razie dwie małe butelki, zobaczysz, czy będziesz karmić piersią i jak nie, to najwyżej dokupisz. Ja rodzę w kwietniu i jeszcze nic nie kupiłam :O Ale mam dwuletniego syna i sporo mam po nim, muszę przejrzeć, czego mi brakuje i też się zabrać za jakieś zakupy :)

nie wiem czy ktos juz napisal ale przydatne sa gaziki LEKO do pepka(sa juz nasaczone spirytusem) fajna sprawa

bellabonda W czerwcu to nie wiem, czy dwa kocyki będą Ci potrzebne No i na pewno wystarczą na razie dwie małe butelki, zobaczysz, czy będziesz karmić piersią i jak nie, to najwyżej dokupisz. Ja rodzę w kwietniu i jeszcze nic nie kupiłam Ale mam dwuletniego syna i sporo mam po nim, muszę przejrzeć, czego mi brakuje i też się zabrać za jakieś zakupy Tak wiem ale czasami tez chlodno jest kocykiem planuje w nocy okryc i nigdy nie zginie kocyk zawsze sie sprzyda:) Raczej nie planuje piersia karmic dlatego ten zakup butelek .

Gość mamusia sześciomiesięczniaka
1. spray octenisept do pępka- położne używają go w szpitalu 2. maść do pupy linomag- sudocremu już się nie używa, bo zawiera tlenek cynku...( ja smaruję pupę po kupce i nie ma odparzeń ) 3. patyczki do uszu dla dzieci (z ogranicznikiem) 4. do kąpieli polecam oilatum- ładnie nawilża, jest wydajny ( butelka 250 ml kosztuje 30 zł i wystarcza na 3.5 miesiąca) i nie trzeba już stosować oliwki. 5. szampon też polecam oilatum- butelka za niecałe 30 zł starcza na pół roku. 6. jeżeli będziesz karmić piersią to kup witaminę D (podaje się od urodzenia do pierwszego roku życia) + witaminę K (od 3 doby życia do 3 miesiąca), dostępne są w aptece, w kapsułkach bez recepty. Jeśli będziesz karmić mlekiem modyfikowanym to podaje się tylko witaminę D według powyższego schematu. Wato kupić chociaż witaminę D już teraz, bo termin ważności jest długi, a opakowanie 30 sztuk kosztuje ok 20-30 zł.( więc możesz zobić sobie zapas ;) ) 7. tak jak dziewczyny pisały- frida i woda morska do noska. 8. kup woreczki na śmierdzące kupki- paklanki- ladnie pachną i przydają się gdy będziesz np. u lekarza lub w gościach- żeby nie zasmrodzić całego pomieszczenia ;) 9. polecam sterylizator do butelek (ja mam avent- do stosowania w mikrofalówce), butelki te wyparzane, czyli gotowane w garnku, szybko dostają osad trudny do usunięcia i butelki brzydko wyglądają i trzeba je często wymieniać. 10. pampersy są dobre sensitive, z tych zwykłych szybko wylatuje granulat. 11. szczotka do włosów, nożyczki (nie obcinaczki) do paznokci, waciki okrągłe (takie jak używasz do demakijażu), 12. dwa kocyki (mi się kołdra nawet w zimę nie przydała, no chyba , że masz nieszczelne okna ;) ), 2 prześcieradła z gumką (fajne są frote), ceratka pod prześcieradło (na wypadek gdyby dzidzia zrobiła siku w łóżeczku- po co moczyć materac? ;) ), ochraniacze na szczebelki (zainwestuj i kup te grubsze, bo jak dziecko podrośnie i walnie ręką w szczebelki to chociaż nic nie poczuje :) ) 13. około 4 paczki pampersów rozmiar 1 , szybko dziecko potrzebuje 2. 14. herbatka z rumianku lub tzw. na brzuszek, gdy będzie miało kolki będzie pomocna 15. kup po 3 sztuki pajacyków, kaftaników, śpiochów i body w rozmiarze 56- reszta 62-68. 16. zamiast łapek-niedrapek lepiej sprawdzają się zwykłe skarpetki :) 17 .pieluchy tetrowe- niektórzy uważają, że wystarczy 10 sztuk, ale zobaczysz, że przyda się więcej- ja mam 30 i piore je co 2 dni, pieluchy flanelowe są niepotrzebne- chyba,że jako okrycie jak dziecko będzie spało (chodzi o lato). 18. na pewno parasolkę do wózka ;) 19. na początek dla noworodka mogę polecić z własnego doświadczenia poduszki-wałeczki, niemowlę śpi na boku i masz pewność, że się nie obróci i np. nie zachłyśnie (ewentualnie można sobie taki wałeczek zrobić z kocyka ;) ) 20.r ęczniki kąpielowe 2 sztuki z kapturkiem 21. hmmmm... myślę, że to chyba wszystko z tych najważniejszych ;) mam dziecko 6 miesięczne i dużo rzeczy kupiłam niepotrzebnie, byłam w takiej euforii i szale zakupów, że wydałam niepotrzebnie dużo pieniędzy :) więc masz w miarę aktualne informacje ;) mam nadzieję, że trochę pomogłam ? szybkiego porodu i zdrowia dla Ciebie i maleństwa :)