Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysia91

uregulowanie cyklu

Polecane posty

Gość mysia91

witajcie, miesiączkuję od 7 lat- teraz mam 20 :). Od jakiś półtora roku moje miesiączki sa bardzo nieregularne. Spowodowane to na pewno jest tym, że jakieś dwa lata temu bardzo się odchudzałam i dużo schudłam. tak, że przestała w ogóle miesiączkować. Potem znowu zaczęłam, ale właśnie tak nieregularnie. Byłam u ginekologa -powiedziałam, co i jak, a pani doktor mi powiedziała, że u młodych kobiet tak jest i że samo się ureguluje. Na pewno samo się nie ureguluje. Ja mam okres raz co 17 dni, raz co 30. Teraz przez dwa miesiące nie miałam okresu aż dostałam dwa dni temu i to taki, że jak z kranu ze mnie leciało. Nie wiem co z tym zrobić. Stresujące to jest , kiedy nie wiem, czy nie mam okresu, bo to taka u mnie 'nienormalna norma' czy dlatego, że będa mamą, bo coś tam poszło nie tak. A poza tym, to często jest dla mnie niespodzianka, kiedy dostanę okres, więc mało komfortowa sytuacja. Zrobić badania na poziom hormonów/ co robić? muszę wziąc sprawy w swoje ręce, bo w moim mieście lekarze jacys dziwni są.

Hej! Moim zdaniem powinnaś zmienić lekarza, a badania dopiero po zmianie, bo niby możesz je sama robić, ale jak wiadomo hormony robi się zależnie od dc. Mi dwóch różnych lekarzy kazało inaczej robić hormony. Więc jak znajdziesz gina, któremu zaufasz (popytaj znajomych, może mamy) to stosuj się do jego zaleceń. Nieregularne miesiączki mogą być u nastolatek, ale nie u 20 latki, która miesiączkuje od 7 lat. Pozdrawiam i mam nadzieje, że znajdziesz dobrego lekarza