Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i nie wiem

mały biust - jaka sukienka

Polecane posty

Gość no i nie wiem

witajcie, moze mi pomożecie. niedługo zaczne szukać sukie slubną. niestety jak oglądam zdjęcia sukni z tymi wszystkimi dekoltami i modelkami o idealnych kształtach to łapie doła. jestem wysoka, szczupła, zgrabna ale mam bardzo mały biust. zastanawiam się jaka sukienka do mnie będzie pasował :( bo chyba żadna. nawet push up może mi nie pomóc. poza tym boje się, że sukienka się ze mnie zsunie .... bo bioder też nie posiadam za wielkich... ehhh może będziecie tak miłe i pokazecie mi linki do jakiś fasonów odpowiednich dla mojej figury. będe baaaaaardzo wdzięczna.

Gość hm,mmmmmmm
A jakie masz wymiary (pod biustem, w biuście, talia, biodra)? Łatwiej będzie :)

NAJLEPIEJ CHYBA NA RAMIACZKA BO GORSET TO RACZEJ NIEPRAKTYCZNY PRZY TWOJEJ BUDOWIE....

Gość do autorki::
suknia ślubna jest na tyle specyficznym ubraniem (jeżeli można to tak określić), że jest zawsze tak dopasowana i uszyta, by eksponowała walory panny młodej i idealnie przylegała do jej ciała - przynajmniej tak powinno być :D są różne sztuczki krawieckie, które potrafią zdziałać cuda. Ja nie należę do biuściastych, ale miałam wszyte dodatkowe miseczki, które ładnie eksponowały biust i dekolt. Wyglądało to bardzo naturalnie. Bioder też nie mam zbyt szerokich, ale suknia była bardzo dobrze dopasowana, więc nie miała prawa się zsunąć. Miałam w zapasie doczepianie ramiączka, ale weselu nie miałam potrzeby z nich korzystać (a przetańczyłam całe). Jeżeli mimo to obawiasz się zsunięcia, wybierz suknię z ramiączkami, do tego wszyte miseczki (byle nie za duże) i odpowiednia bielizna i będzie ok.

No właśnie :) Stanik/gorset w odpowiednim rozmiarze to podstawa :) Zapraszam na strony z sygnaturki :)

Gość o m g !
tak ! , popieram co pisze "zamiast" ,ewentualnie odcinana pod biustem i świetny push up do tego.

Gość ZAMIAST RADA DOBRA ALE
suknieki okropne juz moglas cos ladniejszego pokazac a nie takie bezguscie :(

Gość Zamiast
Bo nie chodzi mi o tą konkretną sukienkę tylko o typ dekoltu. Dekolt w serduszko np nie jest dla niewielkiego biustu. Suknię niech ona sobie sama wybiera tylko niech wie co dobrze na małym biuście wygląda. Mnie też żadna z tych sukien sama w sobie się nie widzi poza ostatnią w stylu greckim;-)

Gość lokatka
generalnie wydaje mi sie że kluczowym elementem w twoim przypadku jest to, zeby suknia był szyta na miarę i dopasowana do twojej fiugry, nestety nie potrafie podac ci typowych przykladow sukni, ale ja sama nie mam zbyt duzego biustu (ja uwazam wręcz ze jest maly) wybrałam suknie taka jaka mi sie spodobala i poprosilam aby wszyli do gorsetu poduszeczki, dzieki temu biust wydawal sie wiekszy, a gorset byl szyty na mnie wiec był dobrze dopasowany i ani razu nie musialam nawet podciagać sukni do gory :)

Gość taniej
Do tej ostatniej trzeba mieć spory biust bo te szelki zupełnie się spłaszczą albo będą odstawać. Widziałam kiedyś coś takiego - okropny widok suknia odstawała.