Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaL.

Biegunka podczas porodu,mamy napiszcie!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość MagdaL.

Podobno często gdy zaczyna się poród można dostać biegunki,i co i jak wtedy jechać do szpitala gdy cię czyśći?...Jutro mam termin porodu i wiadomo w życiu miałam pare zatruć to z kibelka wyjść nie mogłam to jak to jest podczas porodu,nie krytykujcie i się nie śmiejcie myśle żę nie jedna z Was byłaby troche zestresowana gdy czas jechać do szpitala a tu z wc wyjść nie mozna.....Proszę napiszcie czy któraś z Was miała tak faktycznie podczas porodu.;):):)

Gość FlowFlow
Kiedy dostałam regularnych mocnych skurczy to faktycznie bolał mnie żołądek i mnie przeczyściło ale nie była to taka biegunka że z wc wyjść nie można było to raczej jednorazowe oczyszczenie,nie masz się czym martwić.;)

Gość o m g !
:) witaj ,tak ja tak miałam ,ale to była biegunka stresowa , w szpitalu zrobili lewatywe i dalej już wszystko poszło ok , wiem że to częsty problem ,nie przejmuj się !

Gość No to tak
miałam biegunkę trochę mnie przeczyściło i ustało,nie było to takie jak przy zatruciu że z wc wyjść nie można

Gość MagdaL.
No właśnie Ja mam generalnie tak że na tle stresowym mam biegunkę i co wtedy?może węgiel jakiś wziąć albo lewatywe lepiej w domu zrobić?

Gość MagdaL.
Wiecie bo Ja mam kawał drogi do szpitala a jak mnie po drodze złapie.....stresuje się tym trochę

Gość To to tak
Może nie jedz już ciężkich rzeczy unikaj słodyczy jedz lekkie lekkostrawne jedzenie

Gość MagdaL.
A czy któraś miała tak że faktycznie z tego powodu nie mogła wyjść z wc?

Gość matka x 2
watpie zebys miala biegunke bo jak Ci sie organizm samoistnie oczysci to nie bedziesz miala z czego miec biegunki... jejku! jak Ty srasz przy kazdym stresie to chyba non stop musisz pieluchy nosic? Moze to jakas choroba psychiczna i trzeba Cie leczyc? - NIE bierz zadnego wegla- pogielo Cie? - jak organizm zechce - to nie zdazysz zrobic lewtywy :)

Gość o m g !
zadnych leków nie bierz ,nawet tych naturalnych , lekarzy nie ma sie co wstydzic , oni mają takich mam jak ty setki miesięcznie i doskonale zdają sobie sprawe ze podczas porodu ,dochodzi do głosu fizjologia. No i przed porodem sie nie je !

Gość o m g !
moze to sie wam wyda smieszne ale jak sie boisz ze w aucie czy taxi Cię złapie obstrukcja to kup sobie pampersa dla dorosłych .

Gość MagdaL.
Nie wiem jak to będzie ale wiem że się boje byłam tak pozytywnie nastawiona do porodu i tego wszystkiego marzyłam o dziecku od paru lat a od wczoraj złapał mnie jakiś dół ,płakać mi się chce nie wiem czemu jest mi smutno i mam straszny strach przed porodem;(

Gość matka x 2
autorko! chyba 95% kobiet ma dola/stracha przed porodem a ine to chyba z glowa maja cos nie tak... to normalnie,ze sie denerwujesz/martwisz/stresujesz ale na pewno dasz rade i bedzie wszystko oki, trzymam kciuki!

Gość MagdaL.
matka dziękuje Ci .....tak cholernie się cieszyłam pokoik przyszykowany i reszte rzeczy dla maleństwa ale jak patrze na te rzeczy to sobie myślę czy napewno dobrą decyzję podjeliśmy czy damy rade jak to będzie że jak będzie dziecko to już wszytko się skończy młodość he wolność sama nie wiem właściwie o co mi chodzi ale to jest chore;/

Gość omg obstrukcja to
jest zatwardzenie,a do autorki -nie przejmuj sie, to jest naturalny proces samooczyszczania organizmu przed porodem.

ja mialam biegunke cala niedziele niewiedzialam co sie dzieje a w poniedzialek nad ranem zaczely sie skurcze . termin mialam dopiero za tydzien.polozna mowila ze organizm sam sie oczyscil przed porodem i ominela mnie lewatywa

Gość MagdaL.
dzięki za wsparcie dziewczyny;) Myślę że zmęczenie ciążowe sprawia żę moja psychika ma dość i dlatego mam tego doła i tysiąć myśli jak to będzie;/

Gość mamusinkowataaa
moja kolezanka ponoc miala wlasnie taki problem... czyscilo ją niesamowicie... dzien przed porodem i w dniu porodu... ale nie miala wtedy zadnych skurczy ... po kilku godzinach odeszly jej wody...ale nie sądze zeby to byl jakis zwastun porodu... ja natomiast mimo , że mialam lewatywe przed porodem ... to w czasie porodu zrobilam kupe... to bylo straszne - zestresowalam sie niesamowicie i bylo mi wstyd.... chociaz podejrzewam , że personel jest do tego przyzwyczajony... z drgiej strony skoro leatywe mialam o10 a skurcze zaczelam miec o 16 a urodzilam o 22 to moze mogły wpasc na to zeby mi jeszcze raz lewatywe zrobic...

Gość nie denerwuj sie ja mimo
bóli żadnej biegunki nie miałam, a przed prodem chyba z 3 dni nie moglam nic na wc....wiec bylam pewna że cos poleci tymbardziej że lewatywy mi nie zrobili, bo za późno przyjechalam juz do szpitala.....a tu niespodzianka bo nic nie bylo wogóle na porodzie chociaz bylo mi to obojetne szczerze mówiac wiec nie ma sie co stresowac moze bedzie dobrze

a moze dzis zrob sobie lewatywe w domu ,to jutro niebedziesz miala stresu.A z drugiej strony niewiadomo czy jutro zaczniesz rodzic,czasem biegunka wywoluje skurcze...

Gość MagdaL.
No właśnie nie wiadomo kiedy urodzę,a co do lewatywy to nie mam pojęcia jak to się robi nigdy w życiu nie miałam robionej,muszę czekać do aż się zacznie....co będzie to będzie.;/

W aptece sa gotowe lewatywy chyba enema sie nazywa,i tam pisze jak sie ja robi

Gość Ggghhhaaaa
Ja miałam tak ze byłam już po terminie dwa tygodnie i leżałam w szpitalu ok 3 dni przed porodem. Kiedy pojechałam do szpitala dostałam biegunki strasznej co pare minut biegłam do toalety, potem próbowałam powstrzymać się od opróżniania i zaczęły się bóle jak skórcze, które trwały aż do porodu. Aż kiedy zaczęły się skórcze parte niewiedziałam czy to to czy to biegunka , zaciskałam się w sobie i miałam problem z parciem i dlatego byłam nacięta dwa razy i mój mały został "wydobyty" poprzez kleszcze. Ból straszny...