Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wima7

kilka rad od doświadczonych mam

Polecane posty

Witam Czy są tu jakieś mamy których dziecko nie lubi jeżdzić w wózku? Myślalam że jak przejdziemy na spacerówkę będzie inaczej, ale niestety mylilam się:( ze spacerów wracam cała zlana potem bo mała musi być na rękach... Pozatym mojej małej szkoda czasu na takie rzeczy jek przebieranie czy jedzenie. wszystko muszę robić w loci. jak muszę ją przebrać to zaraz sie drze w niebogłosy. karmię ją jak już przyśnie bo inaczej nie da rady. jest bardzo żywym dzieckiem co mnie niezmiernie cieszy ale i męczy zarazem... miał ktoś ten sam problem? udało wam sie jakoś go rozwiązać. z góry dziekuje za odpowiedzi:)

ehhh skąd ja to znam :D każde dziecko tak około roczku przechodzi przez etap NIE DLA WÓZKA przeczekaj to minie co do przewijania to tez normalne najweselej się robi jak dziecko już biega bo ledwo ściągniesz pampersa a dziecko już w drugim końcu mieszkania ale co do jedzenia to pierwszy raz o czymś takim słyszę

taaa pamętam jakie akcje robiła mi moja córka w wózku. Spacer konczył się po 15 minutach. Trzeba było pchac wóżek i nieść królewne aż pewnego dnia powiedziałam dość. Jak mała zaczęła się wydzierać w wózku, skręciłam z nią do parku, siadłam na ławeczce a ona się darła w tym wózku i chciała na ręce. trwało to tak z 15 minut. ALe nie ustąpiłąm od tamtej pory problem nie istniał spacer

wózek na nie jest od 3-go miesiąca. Zupy, obiadki i owoce je bez problemu, tylko te mleko... ile 7 miesięczne dziecko powinno pić mleka?

mami urocze dzieciątka, a dziewczynka no śliczna po prostu:) cukiereczki. a co do jedzenia to ja tak mam. chociaż kacper ma dopiero pół roku to tylko z piersi ładnie ssie, a jak daję mu łyżeczką to on w tym czasie łapie różne części wózka bo w nim na razie karmie, albo z zainteresowaniem ogląda śliniak, zagląda do miseczki, próbuje złapać łyżkę

wima moja córa miała 7 miesięcy jak odrzuciła mleko :/ do roku czasu udawało mi się je przemycać w kakao lub koktajlach owocowych a potem już nawet tego nie chciała i do tej pory mleka nie wypije chyba że takie smakowe więc tym się nie przejmuj aż tak bardzo tylko znajdz odpowiadające mu zamienniki jak właśnie kakao czy koktajl a jak tego tez nie będzie chciał to serki, jogurty :) anka dzięki :)

u8 mnie z zamiennikami ciężko, bo mała maskaze.