Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie bardzo ważne

WEJDZCIE PROSZĘ O POMOC,. MOGĘ MIEĆ....

Polecane posty

pracę, praca lekka, fajna, spokojna, w miłej atmosferze, Lecz jest jedno, ale jestem w 5 miesiącu ciąży. I boje się, że mogę być posądzona o jakieś kłamstwo. Do pracy miałabym blisko. Umowę dostałabym może i nawet na rok, albo do czasu porodu. Strasznie chciałabym pójść do tej pracy i zarobić na dziecko., zależy mi na tych pieniądzach. Jak uważacie? Udało by mi się? To dla mnie taka radość.

Nikt mi nie pomoże?

Gość Pewnie ZUS sie przywali
jak pójdziesz na macierzyński, będą myśleli, że chciałaś ich tylko okraść, że zawarłaś umowę fikcyjną dla własnego zysku. Niestety tak jest i kobieta w ciąży idąca do pracy zarobić na własne dziecko z góry traktowana jest jak złodziejka, pranoja:/

Gość a w niemczech jakos odwrotnie
nawet chca zebym poszla do pracy nawet na 3 miesiace przed rozwiazaniem, na umowe na czas okreslony, ale ja jakos nie chce przezywac tu za duzo stresu w nowej pracy przed porodem. wiec chce isc po macierzysnkim dopiero.

Kurcze no ja była bym najszczęśliwsza, gdybym mogła pójść do tej pracy, bez żadnych problemów. Mam jeszcze pytanie, należał by mi się urlop macierzyński? Nie chodzi mi o niego naprawdę, najbardziej zależy mi na tym aby zarobić dodatkowe pieniądze przed urodzeniem dziecka.

Gość a dlaczego miałabys nie pójść
do tej pracy? moja mama też zatrudniła się będąc na początku 6 miesiąca ciąży ze mną pracowała do samego porodu (z pracy zawieźli ją na porodówkę), a po macierzyńskim normalnie wróciła do pracy

Gość wewdw
a dlaczego miałabys nie pójść do tej pracy? moja mama też zatrudniła się będąc na początku 6 miesiąca ciąży ze mną pracowała do samego porodu (z pracy zawieźli ją na porodówkę), a po macierzyńskim normalnie wróciła do pracy bravo!prawdziwa matka polka :)

Gość bukaa
Zus podejrzewa oszustwo (i najczęściej ma rację), kiedy kobieta zatrudnia się w ciąży, pracuje za wysokie wynagrodzenie niezbędne minimum, a następnie idzie chorować. Jeżeli przyjęliby cię do pracy, uczciwie przepracowałabyś tych kilka miesięcy, które zostały do porodu, to nikt się nie przyczepi. Poza tym, będa jakies efekty twojej pracy, dokumenty, pozycje wprowadzone do komputera itd, więc będziesz potrafiła udowadność, ze to faktyczna praca a nie fikcyjne zatrudnienie.