Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kasi

karmienie rocznego dziecka

Polecane posty

Gość mama kasi

Powiedzcie mi mamy rocznych dzieci, czy dajecie jeszcze owoce ze słoiczków czy świeże. I jeszcze chciałam zapytać o obiady, a dokładnie o drugie danie. Moja córka nie chce jeść zup, a zawsze w zupach jej przemycałam różne warzywa. Teraz akceptuje tylko takie jedzenie, jakie my jemy. Je kotlety schabowe, mielone, z piersi kurczaka, sosy mięsne, ryby, do tego ziemniaki, kuskus, kasze gryczaną, jęczmienną, jaglaną. Nie ma tylko pomysłu jakie surówki czy jarzynki dawać dziecku, żeby były wartościowe i zdrowe. Co wy dajecie swoim dzieciom.

Gość azezam
moj syn przy 8 miesiacu odstawil mleko i jad to co my oczywiscie nie przesadzalam staralam sie dawac lekie jedzenie gotowalam mu warzywka i tak podawalam a owoce zawsze i tylko swieze

Gość Ja jestem Patrycja :)
Roczne dziecko może jeść już praktycznie wszystkie warzywa. Więc wg mnie powinnaś mu podawać wszystkie dostępne warzywa, żeby nie okazało się za jakiś czas, że będzie chciało jeść tylko marchewkę.

Gość azezam
Roczne dziecko może jeść już praktycznie wszystkie warzywa. Więc wg mnie powinnaś mu podawać wszystkie dostępne warzywa, żeby nie okazało się za jakiś czas , że będzie chciało jeść tylko marchewkę. ja swojemu podawalam wszystkie i mimo tego mial takie etapy jadl tylko marchew albo tylko brukselki itd

Gość a jaies warzywa wy jecie na co
dzien?? Chyba nie zywicie sie tylo miesiem i weglowodanami? Ja podaje to co my jemy: surowke z kiszonej kapusty, marhcewke ( surowa lub gotowana), fasolke szparagowa ( mrozonki), cukinie ( mrozonki), kalafior, brokul ( mrozonki) itd. Tylko ze ja do obiadu jem: surowke, mieso i gotowane warzywa, zimeniaki, kasze itp od czasu do czasu. Po obiedize deser: owoce lub budyn albo deser z serka homo czy jogurtu.

Gość mama kasi
Dawałam jej wszystkie warzywa w zupach, ale teraz nie chce jeść zup i nie mam pomysłu na surówkli albo jarzynki. Na razie daję jej marchewkę z groszkiem, buraczki,, fasolkę szparagową. A wy co podajecie do obiadu?

Gość mama kasi
No właśnie my nie odżywiamy się zbyt zdrowo i do obiadu jemy tylko ogórki kiszone i konserwowe oraz kupne surówki i dlatego nie wiem co mogłabym dziecku dawać. Bo chyba takich kupnych surówek jej nie dam, a ogórki kiszone wiem że mogłaby jej\ść, ale nie chce.

Gość azezam
normalne gotowane warzywka podaje np z ryba lub mieszam z ryzem do mielonego marchewke z groszkiem zasmazana lub buraczki do schabowego pomidor lub ogorek itd a sprobuj same warzywka zasmazane na odrobinie masla ??