Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milenkaaaaaaaaaa

AZALIA DLA KOBIET NIE KARMIĄCYCH???????

Polecane posty

Gość Milenkaaaaaaaaaa

Witam :) Mam pytanie.Byłam w połowie lutego u gina i przepisał mi tabletki Azalia.Ja nigdy wcześniej nie brałam żadnych tabletek anty więc jestem w tym temacie zielona.To co czytałam na forach to są to tabletki dla matek karmiących a ja do takich nie należe :/ Brała może któraś z was te tabletki nie karmiąc piersią?Mają jakieś skutki uboczne?Proszę o odpowiedź :)

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Proszę o odpowiedź bo nie wiem co robić okres powinnam dostać 8 marca i to co wiem to w ten dzień powinnam zacząć brać te tabletki a wizyte mam dopiero koło 14 marca więc nie bede miała jak zapytać sie o to wszystko lekarza :(

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Nikt nic nie wie o tych tabletkach?????

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Proszę o odpowiedź :(

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Jest tutaj ktoś oprócz mnie???

Nie wiem co to za tabletki ale może idz do tej ginegolog i spytaj jak masz używac te tabletki żeby ci wytłumaczyła...

Gość Mamusia 2010
Tabletki Azalia są nie tylko dla kobiet karmiących ale również dla tych które z jakiegoś powodu nie mogą przyjmować pigułek dwuskładnikowych.Możesz przeczytać o tym w ulotce:) Skoro gin Ci je przepisał widać miał ku temu powody.Myślę że zrobił Ci odpowiednie badanie i przeprowadził wywiad lekarski. Ja akurat przyjmowałam je karmiąc i generalnie dobrze się po nich czułam jednak z powodu ciągłych plamień musiałam przerwać ich przyjmowanie.

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Ja nigdy nie brałam tabletek i własnie nie mam pojęcia czemu przepisał mi własnie takie

Gość wwww.....
ja je brałam właśnie przy karmieniu piersią, bierzesz je non stop, żadnej przerwy nie robisz, w ulotce jest napisane, że nie ma się przy nich krwawienia, ale mi ginekolog powiedziała, ze powinnam mieć. Dziwne, że nie robiąc ci żadnych badań akurat te ci przepisała. Może idź jeszcze raz i zapytaj?

Gość Milenkaaaaaaaaaa
nie robił mi żadnych badań po prostu przepisał i już.Jakbym wiedziała wcześniej co to za tabletki to bym się go zapytała.A takto jestem w kropce.Wiem że bierze się je bez przerwy itd.Ale zaciekawiło mnie jedno że koleżance lekarz kazał zacząć brać te tabletki nie czekajać na okres a to co wiem to bierze się je z pierwszym dniem miesiączki.

Gość Mamusia 2010
A palisz papierosy?Bo te tabletki polecają również dla palaczek.

Gość Milenkaaaaaaaaaa
Nie palę papierosów i to mnie zastanawia czemu akurat te tabletki :/

Witam wszystkie Panie :) Siedzę i się tak zastanawiam czy te tabletki będą na mnie tak samo działać jak na kobietę karmiącą? Ja nie karmię piersią nie palę i boję sie że nie będą tak działały jak powinny.

Gość azalka
słuchaj ja już biorę je ponad rok prawie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych no może tylko wahania nastrojów. Co prawda dostałam je jak karmiłam ale już jakiś czas nie karmię i jest ok! Może lekarz dał ci je bo nie potrzebujesz dużej dawki hormonów a tak w ogóle to lekarze jadą na oślep z lekami jeśli jakiś nie podchodzi to zmienia więc próbuj z tymi jak coś nie tak będzie to powiedz mu i ci zmieni. Słyszałam że Yasminele są dobre

Gość azalka
przed chwilą czytałam na jakimś forum że dużo kobiet nie karmiących i nie palących ma je przepisywane nie martw się na zapas są łagodne i ciesz się bo długo możesz nie dostać okresu ja od roku miałam 3 razy i skąpo że nie odczułam prawie wcale

Gość brygada
Brałam azalie przez 1,5 roku ale karmiłam i wtedy była rewelacja niestety jak przestałam karmić to pojawiły się ciągłe plamienia, u koleżanki tak samo. Przez to ze jest to mini pigułka to jej skuteczność antykoncepcji nie jest aż tak wysoka jak przy zwykłej pigułce i bardzo wazne jest aby przyjmować je dokładnie o stałej porze. Zawsze mozesz zaczać brać te i w międzyczasie iść na wizyte do ginekologa po zmiane tabletek bo jednak tabletki dwu składnikowe korzystniej wpływaja na organizm kobiety. Zamienić tabletki mozna w każdym momencie nie musisz czekać do miesiączki bo przy azali żadko wystepuje okres (ja nie miałam i to było super niestety przez ostatni miesiąc wystapiły plamienia ale i tak długo mi służyły) jednak musisz pamiętac o dodatkowym zabezpieczeniu przez 7 dni

Gość Ancius
Ja bralam Azalie lecz ze wzgledu na ciagle plamienia musialam je odstawic.. zostalo mi opakowanie chetnie odsprzedam jesli ktoras jest zaintersowana to dajcie znac.

Gość jadzia2012
witam... karmilam piersia prawie przez 7 miesiecy..bralam te tabletki Azalia i ciagle mialam jak nie okres to zaraz po okresie ciagle plamienia....biore dalej te tabletki choc juz nie karmie piersia a plamienia i okres dalej obfite...wizyte mam u ginekologa dopiero na koniec sierpnia wiec nie mam jak sie zapytac...powiedzcie czy to normalne?? i czy dalej moge brac te tabletki???

Gość ancius
Ja tez biorac azalie mialam caly czas okres na szczesckie jak przestalam karmic zmienilam spowrotem na microgynom i teraz jest ok.A po azali musialam brac tabletki na zatrzymanie krwawienia , polecam ci zmiane tabletek bo takie krwawienie jest meczace.

Gość jadzia2012
naprawde jest meczace;( naszczescie jutro udalo mi sie zapisac na wizyte i zobaczymy:)

Gość gość
Ja biorę drugie opakowanie Azali i też nie jestem karmiąca. Zaczęłam je brać jak miałam pierwszy dzień cyklu i okres trwał tylko jeden dzień. Jak zaczęłam brać drugie opakowanie to od pierwszej tabletki zaczął się okres i tak jest do tej pory (już 2,5 tygodnia). Krwawienie jest obfite, bardzo mnie to męczy. Nie wiem czy pić czy przestać

Gość gość
Ja również mam ten problem z krwawieniem pierwsza tebletka wzieta w pierwszym dniu miesiaczki, po 10 tej tabletce 5 dni plamienia po 25 tabletce znowu okres, obfity , zaczęłam brac 2 opakowanie i tym sposobem krwawie do dziś tj. 18 dzień miesiaczki, niestety obficie i ze skrzepami , chyba jutro zacznę dzwonić po gin, czy ,któryś mnie przyjmie bo to sie chyba nie skończy dobrze, mam dosyć naprawdę dzieki za taką antykoncepcję, 200% anty , jeszcze anemi sie na bawię, mam serdecznie dość! !